Szénhidrát csökkentett, epres sajttorta |
Az alap tészta:
- 350 g zsírszegény túró
- kb. 8 evőkanál darált zabpehely, vagy zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!) (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 2 db M-es tojás
- pici édesítőszer
Robotgéppel összekeverjük a hozzávalókat, majd szilikonos sütőforma aljába helyezzük.
Kb. 1,5 cm vastagságú lett nekem.
Betesszük 200 fokra állított sütőbe 15 percre. Amikor kivettem a megsült tésztát, tettem a tetejére pár darab felszeletelt epret.
Krém hozzávalói:
- 400 g light natúr sajtkrém
- kb. 250 g natúr joghurt
- 30 g proteinpor (nekem epres fehér csokis volt itthon) (proteinpor ITT!)
- 3 db M-es tojás
- édesítőszer
Robotgéppel összekeverjük, és az epres tésztára öntjük.
Tegyük a sütőbe kb. 40 percre, 180 fokon.
A sütőben tettem alá egy sima tepsit, amibe vizet töltöttem, így párás környezetben sült.
@vis_vitalis_1 fotója az Instagramról:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!