Paleo-vegán, csokoládés banánjégkrém mandulával |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb érett banán
- 100 g magas kakaótartalmú, hozzáadott cukortól mentes étcsokoládé (hozzáadott cukortól mentes étcsokoládé ITT!)
- 10 g kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
- 4 db jégkrémpálcika (vagy spatula, patikában beszerezhető, én most ezt használtam)
- kb. 50 g szeletelt/darabolt mandula/mogyoró vagy tetszés szerinti olajos mag (esetleg kókuszreszelék), de ebből nem mind ragad rá a jégkrémre
Elkészítés:
A banánokat (én előtte a hűtőben tárolom őket) héjukkal együtt keresztben kettévágjuk, beléjük szúrjuk a pálcikákat (fontos, hogy a héjuk még rajtuk legyen, így nem repednek/törnek el, amikor a pálcikát beleszúrjuk), majd a héjukat óvatosan lehúzzuk, egy sütőpapíros tálcára tesszük és betesszük a mélyhűtőbe (én egy éjszakára szoktam).
Másnap, amíg elkészítjük a bevonatot, addig a banánokat áttesszük a hűtőszekrénybe.
Az étcsoki 2/3-ad részét kis lángon, vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kókuszolajat és a csoki maradék 1/3-ad részét, kevergetve megvárjuk, amíg elolvad és egynemű lesz.
A banánokat illetve egy kis tálban szeletelt mandulát odakészítünk magunk mellé, gyorsnak kell lennünk, mert a csoki hamar megdermed rajta és amíg még olvadt a csoki, addig kell ráragadni a mandulának.
A banánokat egy nagy kanál segítségével bevonjuk a csokival (rá ‘merjük’ a csokit miközben a banánt forgatjuk), majd amikor mindenhol csokis, gyorsan megszórjuk a szeletelt mandulával.
A kész jégkrémet óvatosan tiszta sütőpapíros tálcára tesszük. Még egy kicsit vissza szoktam tenni a mélyhűtőbe, rögtön fogyasztható is.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!