Paleo Rigó Jancsi |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Piskóta hozzávalók:
ITT találjátok a receptet, ami alapján a kakaós rész készült!
- 3 tojás
- 3 ek. eritrit (eritrit ITT!)
- 2 ek. Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 2 ek. kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- 6 ek. víz
Piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztottam. Az eritrittel kemény habbá vertem a tojásfehérjét, és a sárgájával jól összekevertem a kakaós lisztkeveréket.
Ezután a két keveréket kevertem össze nagyon óvatosan, majd elfelezve az adagot, két külön tepsiben sütöttem meg őket (30x20cm de inkább kisebb legyen, ha nincs ekkora).
Sütési idő 150 fokon kb 25 perc.
Krém hozzávalók:
- 400 g sűrű lehűtött kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 75 g kakaóvaj (kakaóvaj ITT!)
- 55 g natúr kakaópor
- 2 evőkanál Szafi Reform por eritrit (por eritrit ITT!)
- 2 evőkanál Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
Krém elkészítése:
A kókuszkrémet óvatosan egy tálba tesszük ügyelve, hogy a vizet a konzervben hagyjuk (ha esetleg van az alján).
Nagyon kemény és darabos lesz, de kézi mixerrel 2-3-as fokozaton keverve egy csodálatos krémet fogunk kapni.
Mindeközben vízgőz felett a kakaóvajat felolvasztjuk, külön tálban a kakaóport és édesítőket elkeverjük. Ha felolvadt a kakaóvaj, szintén kézi mixerrel elkeverjük benne az édesített kakaóport.
Egy-egy kanállal a kakaós masszát és a kókuszkrémet is lekapargatjuk az edény oldaláról bele a masszába, hogy semmi ne menjen kárba. A kakaóporos – kakaóvajas masszát beleöntjük a kókuszkrémbe, és egy spatulával jól összekeverjük.
A krémet azonnal ráöntjük az egyik piskótalapra, iparkodva, mert nagyon gyorsan köt a krém! (kb 1-2 perc alatt). Ha elegyengettük a csokikrémet akkor mehet rá a másik piskótalap, amit picit lehet megnyomkodni óvatosan, hogy jól összeragadjon.
Máz hozzávalók:
- 1 tábla (kb 100gramm) paleo étcsoki (paleo étcsoki ITT!)
- 1 teáskanál kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
Máz elkészítése:
A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverve az olajat, majd szépen a sütemény tetejére öntjük. Egy nagyon vékony réteg csokit kapunk, szóval ügyeskedve, spatulát használva, mindenhova fog jutni belőle.
Megjegyzések: Addig kell hűtőben tartani, amíg a csoki a tetején megszilárdul.
A krém teljesen egy jó kis vajaskrémre hajaz, jó tömör.
Aki nem tud/akar kakaóvajat használni, diétájának megfelelő min 75% -os étcsokival helyettesítheti.
Update (Ti Készítettétek):
Szabó Fruzsina málnakrémes sütit készített a Rigó Jancsi piskótájából: (A krém a málnakrémes étcsokoládés dominó szelet alapján készült – RECEPT ITT!)
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!