Vegán bácskai rizseshús |
Hozzávalók a gombás részhez:
- 300 g barna csiperke (vagy bármilyen gomba, amihez kedvet kapunk)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb TV paprika
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors, majoranna
- kb. 1 teáskanálnyi kókuszolaj a dinszteléshez (illetve ki mennyiből tudja megoldani ) (kókuszolaj ITT!)
- 200 g karfiol + némi kókuszolaj, só, bors a pároláshoz
Elkészítés:
A csiperkét alaposan megmossuk hideg vízben, ha a végei csúnyák, levágunk belőle egy keveset. Vékony szeletekre vágjuk. A hagymát, fokhagymát, TV paprikát aprítógépbe helyezzük és morzsásra vágjuk.
A kókuszolajat beletesszük a lábosba, ráöntjük a zöldségalapot és pár perc alatt megdinszteljük.
Ezután hozzáadjuk a gombát, sózzuk és fedő alatt közepes lángon 10 percig főzzük. Általában nem szükséges felönteni vízzel, mert a gombánk elegendő vizet fog ereszteni.
10 perc letelte után hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket. Ha nagyon elfőtte a levét pótoljuk. Kb. még 10-15 percig főzzük. Ha elkészült, szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
Ebből a mennyiségből kb. 3-4 adag gombapörkölt lesz.
Ezután készítsük el a karfiolt:
Egy adag karfiolrizshez 200 g nyers karfiolt morzsásra vágtam, ezt pirítottam-pároltam meg 1 teáskanál kókuszolajon 1-2 cl víz hozzáadásával 8-10 perc alatt.
Sóztam, borsoztam. Mikor elkészült a karfiolunk, vegyük ki a gombás ragu kb. 1/3-át és tegyük a még serpenyőben lévő zöldségünkre.
Alaposan keverjük össze, és már fogyaszthatjuk is.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!