Nyers vegán, töltött portobello gomba fokhagymás-rozmaringos kesudió szósszal |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzavalók:
- 4 portobello gomba (ne legyenek túl vastagak)
Töltelékhez:
- három érett paradicsom
- egy piros vitamin paprika
- egy fej hagyma
- kevés csípős paprika
- 5-6 db spenót levél
- kevés olívaolaj (olívaolaj ITT!)
- 8 db olívabogyó
- só
Kesudió szósz hozzávalói:
- 2 marok nyers kesudió (ne pirított!) (kesudió ITT!)
- kb. 150 ml víz
- két cikk fokhagyma
- 3-4 csipet őrölt rozmaring
- só
Elkészítés:
A megtisztított gombák szárait kiveszem (erre nincs szükség), jól bekenem kívül-belül a gombákat sós olívaolajjal, és az aszalógépben 50 fokon aszalom kb. 4 órán keresztül. Forgatom, hogy mindkét oldala puha legyen.
A sütőben is meglehet ezt csinálni, vagy aki nem nyers vegán az nagyobb hőfokon is aszalhatja, puhíthatja!
A felszeletelt paradicsomot, paprikát, hagymát is aszalom, puhítom, ezeknek kevesebb idő kell.
Puhára aszalom, és nem szárazra!
Töltelék:
Apró kockákra szeletelem a paradicsomot, paprikát, hagymát, olívabogyókat, csípős paprikát, és hozzáadom az apróra szaggatott spenót leveleket, olívaolajat es sót.
A kesudió szósz:
A hozzávalóit turmixba teszem és krémessé turmixolom.
Ez a szósz felveszi a versenyt bármilyen majonéz vagy tejfölös szósszal, annyira finom!
A gombákat megtöltöm a töltelékkel, és meglocsolom a szósszal.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!