Zsírszegény, gluténmentes vegán kenyér recept
Gluténmentes, zsírszegény, vegán kenyér
|
100 gramm kész kenyér GI értéke: 27 (a lenti recept alapján)
- 270 g Szafi Free HAJDINÁS házikenyér lisztkeverék (Szafi Free HAJDINÁS házikenyér lisztkeverék ITT!)
- 4 g Szafi Reform himalaya só (ízlés és só szerint változhat) (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 40 g frissen facsart 100%-os citromlé (bolti üveges nem jó!!!)
- 300 g langyos víz
NEM KELL FORMÁBA TENNI, ELÉG A SÜTŐPAPÍRRAL BÉLELT TÁLCÁRA FEKTETNI!
- A sütőből kivéve a kenyér kérgét túl keménynek érezhetjük, de pár perc alatt bepuhul, és kellemesen ropogós lesz.
- 8 db. zsemle vagy kifli formázható a fenti tésztából, így a sütési idő 40 percre rövidül.
- Sütés után fagyasztható, kiengedés után ismét puha az állaga.
A „mindenmentes” annyit jelent, hogy mentes a leggyakrabban gondot okozó allergénektől: pl. glutén, tej, tojás, szója, magfélék..
* a fent recept alapján (1 g kókuszolajjal lekenve) VIDEÓ A KENYÉR KÉSZÍTÉSRŐL:
|
Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje.
- Amit nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, hozzáadott olajat, élesztőt, hozzáadott cukrot, kukoricát, burgonyát, rizst, szóját, maglisztet, és VEGÁN alapanyagokból készült!!!!
- Olvastam már cifrábbnál cifrább találgatást miért kell bele a citromlé! 🙂 Az egyetlen helyes válasz, azért kell bele a citromlé, mert ettől lesz finom! Ez veszi el a hajdina jellegzetes ízét és a színét, van aki már próbálta bio almaecettel és úgy is jó lett. DE SEMMIKÉPP SE HAGYJÁTOK KI BELŐLE! Én már a fotón felismerem, ha valaki kevesebbet tett bele. Pont ennyit tegyetek!
Julika kolléganőnk bio almaecettel úgy készítette, hogy 50 g -ot adot hozzá az almaecetből, és ennyivel kevesebb vizet! (Almaecet ITT kapható!) - Az eltarthatóságáról pedig annyit, hogy nyáron kb. 4 napig áll el szobahőmérsékleten, aki tovább szeretné tárolni az hűtőbe tartsa, vagy fagyassza le (megsütve, felszeletelve).
- Akinek gyengébb sütője van, és végképp úgy érzi nem sül át benne a fél kg-os kenyér, az formázzon belőle kiflit, vagy zsemlét, a visszajelzések szerint ez még a leggyengébb gázsütőben is tökéletesen megsül.
- Kenyérsütőgépben is elkészíthető! RECEPT ITT található hozzá!
- Citromlé helyett fehérborecettel készíthető. Így olcsóbb is, és van aki szerint finomabb is, VISZONT fehérborecetből 10 grammal kevesebb kell!
–>ITT KAPHATÓ a fehérborecet, amit használtam (ez 6%-os!, valószínűleg azért volt elég kevesebb).
(Nekem ebből 10 g-mal kevesebb is elég volt, mint a citromléből)
Szafi Instagram oldaláról (https://www.instagram.com/
„Mai reggelink: Szafi Free hajdinás ropogós kenyér, az új (és egyben legfinomabb) Szafi Free feketeribizli lekvárral. Nagyon finom együtt.” (Szafi Free feketeribizli lekvár ITT!)
Szafi Free vegán hajdinás kenyér feketeribizli lekvárral
Szafi osztotta meg az Instagram oldalán:https://www.instagram.com/
„Az 1. Szafi Free kenyér lisztkeverékem a Szafi Free ropogós kérgű hajdinás kenyér lisztkeverék, ami 2016 júliusától töretlen népszerűségnek örvend. Igaz a hajdinát nem mindenki szerette meg elsőre, és olyan is van, aki inkább a Szafi Free világos kenyér lisztkeverékből süti a kenyeret, mert az hajdinamentes.
Viszont én (többed magammal) továbbra is nagyon szeretem(jük) a hajdinás kenyérféléket (érdemes egyébként megszeretni, mert nagyon sok értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, emellett kiváló növényi fehérje- és rostforrás). Akinek magában zavaró a hajdina íze, próbálja meg csavart kenyérként, vagy bagettként elkészíteni ízesítve, ezek a legnépszerűbb ízek:
diós, aszalt paradicsomos (én most így készítettem, brazil dióval), magában is nagyon finom, főleg frissen, de humuszt és növényi körözöttet készítettem mellé, fokhagymás, petrezselymes (a blogon találtok hozzá fotókat), olíva bogyós, hagymás.
Ezek az ízek nagyon passzolnak a hajdinás kenyérhez.
Szafi Free gluténmentes vegán csavart bagett
Szafi Free gluténmentes vegán hajdinás kenyér
Szafi Free gluténmentes vegán hajdinás kenyér
Szafi írta az Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
„Protein fasírt kontakt grillben készítve (RECEPT ITT!) (vagy gofri sütőben, köszi az ötletet Petrám), mustár és naná, hogy Szafi Free ropogós kérgű házi hajdinás kenyér. Mert a hajdina maga a csoda számomra!
A legértékesebb étel, ami csak létezik NEKEM, azoknak is ajánlom, akik nem gluténérzékenyek, hanem csak egyszerűen figyelnek az egészségükre! Rengeteg vitamin, és ásványi anyagot tartalmaz, és a növényi fehérjetartalma is figyelemre méltó.”
Szafi Free hajdinás kenyér vegán proteines fasírttal
Szafi írta az Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
„Esős időre tipp:
Süsd tele a fagyót kenyérrel, szeletelve fagyaszd le, így kenyérprobléma megoldva pár hétre.
A képen Szafi Free világos kenyér (RECEPT ITT!), hajdinás kenyér és magos hajdinás kenyér látható.”
Szafi Free gluténmentes vegán kenyér
Szafi Free gluténmentes vegán ropogós kérgű házi kenyér
Szafi írta:
„Hétvégi útravaló: Szafi Free hajdinás kenyérből melegszendvics és saláta….Nagyon szeretjük!”
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
*************
–>Szafi Reform szénhidrátcsökkentett PALEO zsömlét így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
–>Paleo, tojással készült, MINIMÁLIS SZÉNHIDRÁTOT TARTALMAZÓ Szafi Reform kenyeret így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
–> Szafi Free vegán, világos, puha kenyér receptet ITT találjátok!
Update (Ti Készítettétek):
„Szafi Free pizza ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverékből. Ami rákerült: fokhagymás, bazsalikomos paradicsomszósz, sajt, ananász, szárított paradicsom és rukkola.” -írta fotójához Kisné Gáspár Éva
Gluténmentes pizza Szafi Free hajdinás házi kenyér lisztkeverékből
Harfouch-Gál Edina Szafi Free gluténmentes vegán kenyere:
Kucsera Klaudia Szafi Free kenyere:
Olah Susi is hajdinás kenyeret sütött:
@induska_fitfoods Insta fotója a Szafi Free hajdinás kenyérről:
„Szafi új lisztkeverékéből sütöttem már korábban kenyeret és zsemlét is. Most a kiflit próbáltam ki, ez is nagyon szuper lett! Imádom ezt a lisztet! „
Szafi Free vegán hajdinás kifli |
„Hogy ne legyen a megszokott ízvilág, összekevertem olívaolajat, 4 hatalmas fokhagymát, zöldfűszereket, sót, borsot, rákentem a kinyújtott tésztára, feltekertem, mint a kakaós csigát, kettévágtam, és összefontam! A valaha készített legízletesebb bagettem! Kívül ropogós, belül puha, szaftos! A fűszerek és a fokhagyma illata egyszerűen mennyei! Ohhh!”
@healthy_life_of_ani így készítette: „Szafi Free házi kolbászos, ropogós fonott kenyér! Én mint falusi lány odáig vagyok a házi, magyaros ízvilágért!
Így született meg a ropogós házikenyér lisztkeverékből ez a csoda! Adtam hozzá apróra vágott házi kolbászt, valamint a szín érdekében hozzáadott cukortól mentes ketchupot a tésztához, aztán ketchupos kókuszolajjal kentem meg. Ez valami isteni! Az illata, íze, színe…”
Tegnap este sütöttem, nem bírtam kivárni, már langyosan megkóstoltam, alig bírtam abba hagyni olyan finom volt. Kókuszvajjal ettem, isteni volt.
Gondoltam még azért megvárom a reggelt, mert már volt olyan kenyér, ami frissen finom volt, de másnapra nagyon rossz.
Ma reggel is ugyanolyan finom puha belül, és a kérge ropogós.
Életem legegyszerűbb és legfinomabb kenyere, amit jóízűen ehetek végre.
A gyerkőcnek is nagyon ízlik.”
Szafi Free vegán hajdinás kenyér |
Ezt a kenyeret Kovács Kriszta készítette, és ezt írta róla:
„Annyira rég ettem ilyen finom kenyeret.
A kisfiam is azt mondta, hogy olyan mint az igazi kenyér!
A kenyér a Szafi Free ropogós kérgű kenyérkeveréken lévő recept alapján készült.”
Szafi Free vegán hajdinás kenyér |
Ezt a képet Balogh-Karácsonyi Ildikó készítette, és ezt írta róla:
„Kb. 1 éve keressük a megfelelő lisztet, hogy végre normális mentes kenyeret ehessek. Ezalatt az idő alatt ettem annyi rosszul sikerült, fűrészpor ízű csillogó kenyeret, számos próbálkozás a kukában landolt, hogy el sem tudom mondani. Nálam feltétel volt, hogy élesztő mentes legyen, de ilyen eddig nem volt a piacon. Ami gluténmentes volt abban volt élesztő, amiben pedig élesztő nem volt, az meg nem volt gluténmentes. Vettük a drágábbnál drágább kibontás után akár egy évig is elálló (szavatossági időn túli) termékeket, de szinte mindegyik vagy savanyú vagy ehetetlennek bizonyult. Egy hete aztán jött az áttörés, megjelent Szafi Free néven Szafi új termékcsaládja, amelyeket ma volt szerencsém megvásárolni, és bár nagyon fáradt voltam, de a kenyeret muszáj volt elkészítenem. Megmondom őszintén nem sok reményt fűztem hozzá, pláne mikor összekevertem a lisztet, a vízzel és a többi hozzávalóval. Először egy teljesen folyékony masszának tűnt de két percnyi dagasztás után teljesen olyan állaga lett, mint amilyen a nagy könyvben le van írva. Kisütöttem, elkészült, és ezúton is gratulálok, köszönet és hála Burján Szafinak, mert az eddigi legehetőbb, legrövidebb idő alatt elkészíthető kenyérkét kaptunk. Természetesen nem vártam meg míg kihűl, hanem felvágtam és egy nagyon ízletes kenyeret kaptam. A recept tekintetében a liszt csomagolásán lévő receptet követtem.”
Szafi Free vegán hajdinás kenyér |
Több tucat visszajelzés érkezett már a kenyérre is, íme néhány azok közül, amit Ti töltöttetek fel az Instagramra a #szafifree hashtaghez:A képekhez tartozó vélemények, tőletek:
• @bogi_and_daisy: „Szafi Free kenyer, ropogos hej, foszlos belso, az uj kedvencem! 🙂 Kenterbe veri a bolti kenyekereket, imadom!! ♥”
• @irisznagy83: „Imádjuk! Az a ropogós héj! Legfinomabb házilag sütött kenyerem! Az életmódváltás egyetlen fejtörést okozó eleme a kenyér helyettesítése volt a családban! Köszönöm Szafi!”
• @naca.szilagyi: „Kész is lett isteni finom. Kicsit túlgyúrtam szerintem, azért lett laposabb, de a kövinél már tökéletes lesz :)”
• @georgina_farm: „Köszi Szafi, be is vágtam 3 szeletet egyszerre, ha szénhidrátos, ha nem :-P”
• @tinubinu: „Első saját mindenmentes kenyérkém:)”
• @bekazso: „Útravaló lesz…Szafi Free zsemle. Fenomenális. :-)”És sokan írtátok, hogy az íze mellett azt imádjátok még benne, hogy ennél egyszerűbben, ilyen rövidebb időn belül tényleg nem lehet készíteni kenyeret, pár perces művelettel meg van az egész, és nem lehet elrontani!
Szafi Free ropogós kérgű hajdinás kenyér |
Takács Krisztina 1. Szafi Free kenyere ilyen szép lett:
Szafi Free vegán hajdináskenyér |
Lakatos Angi zsemlét készített a lisztkeverékből:
Szafi Free hajdinás zsemle |
@ohenni is elkészítette, és ezt a képet tölötte fel az Instagramjára:
Zöldborsókrémes Szafi Free szendvics. A természet csodás színeivel!
„Szafi Free a ropogós kenyérből sütöttem. Kókuszolajon pároltam borsót, majd összeturmixoltam fehér borssal, szerecsendióval egy pici sóval ☺Isteni finom és nagyon könnyű elkészíteni a kenyeret”
Szafi Free vegán hajdinás kenyér |
Platina Platina #szafifiree kiflicskéi ilyenek lettek:
„Tegnap csináltam Szafi Free házikenyérlisztjéből kifliket… Nagyon-nagyon finom. A csomagoláson feltüntetett recept szerint készítettem el. Csak ajánlani tudom. ”
Szafi Free vegán hajdinás kifli |
Egy igazán gazdag, fenséges királyi gluténmentes, tejmentes reggeli @juditkovacs223 Instagramjáról, mert reggelizni Jóóóó!
„Szafi Free kenyérből bundás kenyér zöldséggel, füstölt lazaccal???? ”
Szafi Free ropogós kérgű vegán hajdinás házi kenyér |
Perényi Anita Gréta sütötte, és írta: „Kívül ropogós, belül omlós #szafifree hajdinás kifli. Nagyon élvezem, hogy ízletes formában fogyaszthatok lassú felszívódású szénhidrátot! Ezen kívül pedig mellette szól érvként az is, hogy rendkívül egyszerű elkészíteni, és a legtöbb gluténmentes kenyérfélével ellentétben nem kell rengeteg különböző lisztet, rostot, kelesztőszert kimérni és összekeverni, mert ebben a lisztkeverékben minden a tökéletes péksütemény arányainak megfelelően szerepel.”
Alexandra Pula készítette:
„Szafi Free lisztből csináltam gyökérkenyeret. Eddig nem találtam olyan lisztkeveréket ami nagyon ízlett volna de most végre sikerült!”
Szafi Free vegán hajdinás kenyér |
Edit is elkészítette, és cukkinis tojáslepénnyel fogyasztotta reggelire, a cukkinis tojáslepény receptjét ITT találjátok (kép forrása: @tide_ Instagramja, #szafifitt és#szafifree címke):
Szafi Free vegán hajdinás kenyér cukkinis tojáslepénnyel |
Szafi Free virslis croissant. Kovács Bianka sütötte:
„#szafifree croassiant virslivel és mustárral. Reggelire kitűnő választás. Még tegnap este megsütöttem őket, így mikor felkeltem, már ott vártak rám a konyhában.
A kenyér tésztájából formáztam.
Kívül ropogós, belül omlós lett. 6 db lett belőle, de nagyra megnőttek. 45 percig sütöttem. ♥♥♥”
Szafi Free vegán hajdinás kifli |
Szafi Free kenyérből bundás kenyér. Nagyon laktatató volt. Nem is tudtam megenni belőle a szokásos adagomat…”
Tóth Viktória babája is nagyon szereti a Szafi Free kenyeret:
„Szafi köszönjük a ropogós héjú free kenyérkét! Az egész család imádja.”
Vizler-Bokréta Veronika kedvenc gluténmentes zsemléje.
„Császárzsemlém Szafi Free ropogós kérgű hajdinás lisztből! #kedvenc nem lehet megunni, nekem még mindig ez a favoritEzeket a képeket Tóthné Komáromi Beáta készítette :)”
„Szafi Free próbálkozásaim…az eredeti-zacskón lévő receptet követve.”
„Szafi Free lisztek tesztelve! Csillagos ötöst érdemel mindegyik! 🙂
– kenyérlisztből: fűszeres magvas zsemlék, kakóscsiga, fahéjascsiga, túrós batyu
– világos piskótalisztből: gyümölcsös piskóta, cukkinis muffin
– karobos muffin lisztből: gofri és meggyes muffin
– pizzaliszítből: pizza és grissini
– palacsintalisztből lekváros palacsinta és cukkinis palacsinta sajttal fokhagymás tejföllel ( ez utóbbinál keveseb vizet raktam a tésztába)”
–>Szafi Free túrósbatyu recept ITT!
–>Szafi Free pizzás grissini recept ITT!
–>Szafi Free vegán gofri recept ITT!
–>Szafi Free kakaós csiga recept ITT!
–>Szafi Free sós alap muffin recept ITT!
Suzy guszta kiflijei, amiket Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverékből sütött:
Ezt a képet Erdélyi Csilla készítette, és ezt írta róla:
„Kedves Szafi! Az egész család szereti! Mindhárom gyerekünk és az apukájuk a legjobban. Úgyhogy köszönjük! ”
Szabo Jacqueline gyönyörű kenyere ilyen lett:
Bekker Andinak ilyen lett és neki is nagyon ízlett:
Tánczos Emese is megsütötte, és ezt írta róla: „Végre nekem is sikerült fincsi kenyeret sütni! Köszönöm Szafi!!”
Ezt a kenyeret @openbookeverywhere töltötte fel az Instagramra:
Góger Eszter megízesítette: „Tettem bele szezámmagot meg bruschetta fűszert is, tuti lett!”
Tóth Kovács Zsuzsi írta: „Tegnap megérkezett a Szafis csomagom. Már nagyon vártam. Este gyorsan sütöttem is kenyeret, most mindenre odafigyeltem és fantasztikus az eredmény, hatalmasra megkelt a kenyér. Ma pedig isteni puha szendvics lett belőle, telis-tele lyukakkal <3 Ez a legszuperebb gm liszt a világon. Köszi Burján Szafi”
Keresztes Péter készítette, és ezt írta: „Mindenmentes kenyér sütés?! Már a sokadikat sütöm a páromnak! Sajnos csak ezt eheti! Szereti!”
Marika Hidi zsemlét készített belőle:
Dervalics-Barna Anitánál kenyér és kifli is készült a Szafi Free ropogós kenyér lisztkeverékből:
Gazdag Tünditől ebédötlet, Chili con carne, házi Szafi Free kenyérrel: –> Chili con carne RECEPT ITT!
Ezt a képet Farkas Zsófia készítette a kis kuktájáról és a remekműről:
„Szafi lisztből tényleg gyerekjáték a kenyérsütés!
Ropogós kérgű HAJDINÁS házikenyér a csomagoláson lévő recept szerint. Nálunk nagy kedvenc.”
(a hajdinás szóval csak én egészítettem ki 😉 )
Baloghné Kálmán Ildikó is megsütötte magokkal: „Lenmagot és napraforgómagot adtam hozzá. A családban csak én vagyok gluténérzékeny, de ebből a lisztből sütött kenyér annyira jó, hogy nem győzöm sütni mert még a gyermekeim is ezt eszik! Köszönöm!!!!”
Kelemen Krisztináé ilyen lett, és ezt írta róla:
„Pár napja sütöttem először Burján Szafi lisztjéből kenyeret. Nagyon jó ízű, állagú, puha, foszlós, lyukacsos belsejű kenyérke lett, ami napok múlva sem szárad ki, ugyanolyan finom puha marad.”
Hollós Dóra is elkészítette, és ezt írta róla:
„Tökéletes kenyérke, Isteni finom. Millió hála és köszönet Neked. Álom volt ezzel a lisztkeverékkel dolgozni.”
Nicolette Holzmann sütötte: „A változatosság gyönyörködtet alapon ez most egy buci lett, amire frissen őrölt olasz fűszert szórtam. Hmmmm nagyon finom lett. Imádom, hogy mindig variálhatok rajta vmit.
Mindenmentes*, friss házikenyér! Hát kell ennél több?”
Baranyi Barbara alkotásai :
– #szafifree hajdinás kenyér
– Szafi Reform mákos morzsás süti: RECEPT ITT!
Töltelék: 20 dkg darált mák, 1 ek. eritrit, 3 ek. kókusztejszín, pár csepp citromlé, a tetejére pedig 1 almát szeleteltem
– házi csoki: RECEPT ITT!
Dr. Horváth Csilla kedvenc reggelije IR-esként: „Egyik kedvenc reggelim bundás #szafifree kenyér, sonkás omlett és zöldségek.”
Jozo Csaba lnemagosan készítette: „Lenmagos Szafi Free ropogós kérgű kenyér. Belül is 2 púpos evőkanál lenmagot tartalmaz.”
Egy igazán laktató és nagyon finom ebédötlet Szabó Ágnestől:
„Brokkoli krémleves glutén-,tojás-, tejmentes cipóban. Cipóhoz a #szafifree ropogós héjú hajdinás kenyerét használtam. Fincsi lett a cipó.”
Suszter Zsani a Szafi Free ropogós kérgű, hajdinás házikenyér lisztkeverékből készített gluténmentes zsemlét.
Ezt írta róla: „Első #gluténmentes zsemlém – Töltve mindenféle jóval holnap reggelire. Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz!”
Balog Zsuzsi kedvenc reggelije, Szafi Free gluténmentes hajdinás kifli:
Ezt írta róla: „Kedvenc reggelim: sonka, vaj, paradicsom, karob ital és Szafi Free mini kiflik. Nagyon finom és laktató.”
Benedek Andrásné Ternák Tímea szendvicset készített a Szafi Free hajdinás kifliből:
Szathmáriné Szenjóbi Réka készítette ezeket a gyönyörű, gluténmentes, hajdnás kifliket.
Neki így ízlett: „Szafi Free kiflik, majdnem sírva fakadtam olyan csodálatosak lettek. Köszönöm Szafi!!!!”
Dr. Horváth Csilla is elkészítette a Szafi Free hajdinás kifliket, amiket így fogyasztott:
„Mai reggeli #szafifree kiflik, vöröslencsekrémmel (RECEPT ITT!), zöldségekkel! Nagyon szeretjük”
Molnár-Mohácsy Viktória reggelire ette ezt a gazdag szendvicset, amihez a kifli a Szafi Free ropogós kérgű, hajdinás házikenyér lisztkeverékből készült.
Ezeket a gyönyörű Szafi Free hajdinás császárzsemléket Dobos Beáta sütötte.
Így készítette őket: „Ma Szafi-nap van. Császárzsemle Szafi Free ropogós kérgű házi kenyér lisztkeverékből a csomagoláson lévő recept szerint 8 db készült egy adagból. 40 percig sütöttem 200 fokos sütőben.”
Dobos Beáta kiflit is sütött a Szafi Free ropogós kérgű, hajdinás házikenyér lisztkeverékből, méghozzá így:
„Kifli Szafi Free ropogós kérgű kenyérliszt keverékből, a zacskón lévő recept szerint, 6 részre osztva, kókuszolajjal kenve, feltekerve.”
Dobos Beátának ilyen gyönyörű lett a csavart kenyere (RECEPT ITT!) , amit a Szafi Free hajdinás kenyér lisztkeverékből készített:
Kristóf Györgyné gyönyörű kenyeret sütött a Szafi Free Ropogós kérgű, hajdinás házikenyér lisztkeverékből:
Pelenczei Petra magokkal dúsította a hajdinás Szafi Free kenyeret. Ezt írta róla: „Nálunk is nagy kedvenc a Szafi Free hajdinás kenyér, csak magok legyenek benne.”
Kelemen Krisztina a Szafi Free hajdinás házikenyér lisztkeverékből gyökérkenyeret sütött:
Ezen a képen Dr. Horváth Csilla színes, saját készítésű alapanyagokból összeállított reggelijét látjátok, amihez ezt írta: „Nem is kell ennél jobb reggeli! Csirkemellsonka (RECEPT ITT!) házi #szafifree kenyérrel, zöldségekkel!Így csak jól indulhat a nap!”
Ezt a képet Ádám Patrícia készítette, és ezt írta róla:
„6 éves korom óta tartom a gluténmentes diétát, és eddig mindig kenyérsütőben készítettem a kenyeremet vagy készen vettem. Mindig álmodoztam, hogy milyen jó lehet a sima kifli. A Szafi kenyérlisztnek hála, mivel ilyen remekül nyújtható és pofonegyszerűen elkészíthető, megcsináltam az első kiflimet. Azt kell hogy mondjam, a vártnál jobban sikerült (összehasonlítva egy sima kiflivel – már a hasonló kinézetnek is nagyon örültem).
Formázás, nagyon egyszerű:
4 részre osztottam a tésztát és még pontos kört se vágtam belőle hanem ahogy esett úgy nyújtottam ki vékonyra és tekertem fel a szélesebb végénél fogva. gond nélkül bírtam hajlítani.”
Barabás Nóri hajdinás kiflijei ilyenek lettek:
Patocskai Nikolett lenmagos hajdins Szafi Free bagettje:
Kovács Mónika falafel golyókkal (RECEPT ITT!), és humusszal (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Dani Dorottya reggelire készítette el:
Kovács Mónika is elkészítette tökmaggal, ezt írta róla: „Imádom ezt a kenyeret!”
Bálint Krisztina első kenyérsütése 🙂
Ezt írta róla: „Nagyon egyszerű. Egész héten ezt eszem reggelire, egyszerűen megunhatatlan.”
Takács József hotdog kiflit sütött a Szafi Free hajdinás lisztkeverékből, nagyon guszta lett:
Jeney Blanka tányérján látható: humusz (RECEPT ITT!), főtt tojás, zöldségek, és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó Szafi Free hajdinás kenyér 🙂
Benedek Andrásné Ternák Timea is elkészítette:
@thealoeboutique sütötte ezeket a szép kis zsömiket, Ő töltötte fel ezt a képet az Instagramra, ez volt az első #szafifree zsemle sütése, nagyon szépek lettek 🙂
Ropogós bundájú rántott hús.
Éva készítette, szerintem nagyon guszta lett.
„Párizsi szelet csirkemellből, #szafifree ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverékkel, vörösbabos rizzsel és zöldségekkel. Isteni finom ropogós lett a bundája!” (Éva)
Krisztina kedvenc kenyérféléje a Szafi Free hajdinás zsemle. Neki ilyen lett:
Buckó Anett hagymás ropit készített a hajdinás kenyérlisztkeverékből: RECEPT ITT!
Ilyen gyönyörű Szafi Free szendvicsekkel és pékárukkal várják a vásárlóikat a Szlovák hivatalos forgalmazónk! Mi is kóstoltuk, és nagyon-nagyon finom! Elérhetőségük ITT TALÁLHATÓ!
Fenyvesi Edit sütötte: Szafi Free ropogós kenyér aszalt paradicsommal és sült hagymával ízesítve. „Az íze és az illata is fenséges!”
Vizler-Bokréta Veronika készítette ezeket a csodaszép bagetteket, nagy kedvence neki is:
„Ez egy Szafi Free hajdinás kenyérke, és komolyan lehidalok, milyen egyszerűen el lehet készíteni. Nagyon finom puha lett, kívül ropogós, ahogy kell. Az első kis kenyérkém, de biztos nem az utolsó!”- írta Tóth Barbara a Szafi Free ropogós kérgű frissen sült gluténmentes hajdinás kenyérről.
Fazekas Viktória szerint is nagyon finom, ezt a képet Ő készítette:
„Két hónapja csakis saját sütésű, Szafi Free lisztből készült péksütemény a reggelim.”- írta @superwomanatwork az Instagramjára, aki most ezt a Szafi Free hajdinás zsemlét sütötte meg.
Ti is így utaztatok a nyáron? Ezek a péksütemények mind napokig puhák maradnak, uzsis zacsiban tárolva! És a hagyományoshoz képest sokkal kisebb adagok eltelítenek, hosszú időre, így tényleg kitűnő választások utazáshoz!
@twinharomony Instagram képét láthatjuk:
„Holnap indulunk nyaralni, és, hát betankoltunk a pékárukból. Természetesen Szafi lisztből készültek.
- Eritrittel kèszült kalács (RECEPT ITT!)
- Kakaós töltelékkel készült croissant (RECEPT ITT!)
- Reform pihe puha zsemle (RECEPT ITT!)
- Hajdinás házi kenyér magvakkal
Ez nagyon finom szendvics lehetett, Kovács Judit készítette, méghozzá így: „A hajdinás kenyérlisztből sütöttem 1 nagyobb kenyeret. 2-2 szeletből csináltam szendvicset (csirkemell, mozarella van belül) 1 tojást kevés mandulatejjel felvertem, abban megforgattam az egész szendvicseket és mint a bundaskenyeret, serpenyőben megsütöttem.”
Tóth Melinda készítette a képen lévőt, nagyon szép lett:
Ildikó ma kiflit sütött belőle:
Ezt a meseszép kenyeret @wildwifelife töltötte fel az Instagramra:
Grózer Zsusanna is elkészítette: Szafi Free hajdinás zsemle, natúr csirkemell, sok-sok zöldség, egy kis brokkoli csíra, és főtt tojás.
„Új szerelem, #szafifree ropogós héjú kenyérlisztből zsemle.”- írta @kleingy az Instagramra.
Ezt a gyönyörű fotót Grózer Zsuzsanna készítette: „Avokádós és light túrós Szafi Free ropogós kérgű hajdinás lisztkeverékből készült kiflivel és zöldségekkel. Remek napindító reggeli!”
@benotokids gyönyörűszép kenyérkéi az Instagramról:
@healthyfoods_healthyeatin
@wildwifelife bundás kenyérnek készítette el, és ezt a képet töltötte fel az Instagramra:
Nyitrayné Bakos Annamária készítette: Szafi Free hajdinás zsemle megpakolva mindenféle finomsággal, és sütőben sült zsírszegény édesburgonya (RECEPT ITT!):
Horváth Andrea hajdinás kiflijei:
Farkas Szilvi dupla adag hajdinás kenyere:
Szabó Bernadett gyönyörű kenyérkéje:
„Szafi Free ropogós kérgű házikenyérke a holnap reggeli szendvicsemhez!”
@healthy_life_of_ani Instagramos képét láhatjuk, ezt írta mellé: „Eszméletlen finom, 5 perc volt elkészíteni, a többi a sütő dolga volt!”
Gál Edina is kenyérként sütötte meg sokadjára: „A jól bevált ropogós kérgű hajdinás kenyér receptje szerint készült! Imádom!”ú
Nóri nagyon finomakat sütött: „#szafifree szendvics alapok.
Olívás stanglik a hajdinás lisztből és tökmagos zsömlék a világos lisztkeverékből (RECEPT ITT!)”
Bárány Szabolcs készítette, és nagy sikert aratott nála is: „Először sütöttem Szafi lisztből. Ez Szafi Free hajdinás lisztkeverékből van. Örülök, és mérhetetlenül hálás vagyok, hogy közel 5 év gm diéta után ilyen minőségű és állagú kenyeret tudok sütni az általatok fejlesztett lisztkeverékből. Ezután minden lisztkeveréket ki fogok próbálni”
Ez pedig Jobbágy Ági mai szépséges finom reggelije volt:
B Alexandra ezzel készült: „Szafis uzsi! A tésztába került egy kis friss, apróra vágott fokhagyma. Isteni finom lett, a legjobb amit eddig ettünk!”
@f.i.t.s.p.i.r.a.t.i.o.n képe az Instagramról:#szafifree hajdinás házikenyér lisztkeverékből zsömle, minden jóval:
„Életem első Szafis termékét próbáltam ki, ami nem más, mint Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék. Zseniális amit csinálsz Szafi, és hogy ezzel hány ember életét megkönnyíted. Azt hiszem mindenki nevében mondhatom: Köszönöm!”
„Végre egy ehető gluténmentes (minden jelölendő allergén anyagtól mentes)kenyér… Ropogós héj, laza bélzet, Isteni!”- írta róla Lukács Yldyco.
Bálint Vivien csodás hajdinás kiflijei. Nagyon finom, próbáljátok ki Ti is így kifliként megsütni, jobb, mint a kenyér!
Görgey Petra felturbózott hajdinás kenyere:
Hanga is Szafi Free ropogós kérgű hajdinás kenyeret sütött:
Szinti sütötte: „Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverékből készültek ma ezek a csodás, finom és puha kis sajtos zsemlék.”
Anikó nagyon finomat sütött: „Aszalt paradicsomos koszorúm Szafi Free lisztből! Imádom variálni az ízesítést, meg a formát! Mennyei!”
Csámpai Orsolya is elkészítette:
Ezeket a zsemléket Rózsa készítette: „Első zsömikéim #szafifree ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverékből.”
Fenyvesi Edit gluténmentes focacciát készített:
„Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverékből készült. Az alaprecepten semmit nem változtattam, de a mennyiséget lefeleztem. Vékony hosszúkás formára nyújtottam, lekentem fokhagymás olívaolajjal, megszórtam friss rozmaringgal és olívabogyóval. Céklás joghurtos mártogatóssal tálaltam.”
„A világ legjobb szendvicse!”- írta Ági, aki ezt a guszta szendót készítette.
Francsics Ági ezt írta:
„…saját készítésű padlizsánkrém van benne, egy-egy szelet pulykamellsonka, kígyóubi, retek és mellé tojás. Ez a zsemle annyira finom, hogy le sem tudom írni.”
Németh Orsi sütötte: „Az elmaradhatatlan #szafifree hajdinás zsömik.”
Németh Orsi gyönyörű Szafi Free kenyere és bagettje:
Zsuzsi gyönyörű hajdinás kenyere:
@brigi_kitchen ezt írta Instagram fotójához: „Kisültek a szezámmagos zsemlék is, recept a hajdinás házikenyér hátoldalán!
HOMEMADE BAKERY!”
Anni guszta reggelije, amihez Szafi Free hajdinás kenyérlisztből készült kenyeret fogyasztott:
Anni reggelire nagyon guszta paprikás, spenótos rántottát készített salátával, ehhez pedig Szafi Free hajdinás kenyeret evett:
„Az első hajdinás kenyerem! Csudi szép lett és finom is, ilyet még sokszor fogok csinálni! Imádjuk!” -írta fotójához Andrikó Daniella.
Bella Évi lenmagos-szezámmagos-egészköményes zsemléket készített:
Veréb Barbara is megsütötte a hajdinás kenyeret:
Kozupné Tóth Bianka szépséges zsemléi:
Vincze Réka is megsütötte a hajdinás kenyeret:
Hollósi Niki azt írta kenyeréről: „Isteni lett!”
Czakó Mariann császárzsemléket készített:
Czakó Mariann gyönyörű kenyere:
Bódis Kitti zsemléket sütött ebből a lisztből:
Harangozóné Németh Erika szépséges zsemléi:
Gábori Éva szépséges kenyere:
Harangozó Klaudia fotója:
Ezt a szép fotót @mommy.in.the.kitchen osztottam meg az Instán és ezt írta:
„Vegan kenyerek! Mert a jóból sosem elég egy.. A két tesó: ropogós kérgű és a világos puha Szafi Free gluténmentes vegán kenyérkék, pillanatok alatt elfogy nálunk, így most már egyből kettőt sütök, még jó, hogy könnyű recept és pikk pakk elkészíthető. Ennek a két kenyérnek csak jó tulajdonságai vannak. Anno emlékszem mennyire szerettem volna finom kenyeret sütni még gépet is vettem, de nem sikerült (főleg a gluténmentes) pedig nem vagyok egy anti tálentum a konyhában. Próbáljátok ki! Mindkettőt egyformán szeretem.” (Szafi Free világos puha kenyér RECEPT ITT!)
Szafi Free gluténmentes vegán kenyér
Vizler-Bokréta Veronika tavaszi hangulatú reggelije Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyérrel:
Szafi Free gluténmentes ropogós kérgű házi kenyér
Balogh-Konkoly Fruzsina magokkal megszórva készítette:
Szafi Free gluténmentes ropogós kérgű vegán kenyér
Bella Évi csavart bagettként és csavart zsemleként is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán csavart bagett
Szafi Free gluténmentes vegán csavart zsemle
@glutenfree_idea Instagram fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás zsemle
Dévai Alexandra kicsi rudakat formázott a tésztából, amit tört dióval ízesített. Egy nagy tál saláta és cukkinkrém kíséretében fogyasztotta. Cukkini krém: „. 1/4 lila hagymát és 200 gramm cukkinit kockára vágtam, majd egy edénybe kevés vízzel fedő alatt puhára főztem. Aztán ha picit kihűlt, mustárral, fűszerekkel, gluténmentes sörélesztő pehellyel és egy kevés eritrittel összeturmixoltam kézi botmixerrel.” (gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
Szafi Free gluténmentes vegán hajdinás csavart rúd
Harfrouch-Gál Edina szépséges Szafi Free kenyere:
Szafi Free gluténmentes vegán hajdinás házi kenyér
„Szafi Free kalácsnak álcázott valójában Szafi Free bagettek a Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverékből. Szerintem nagyon tuti!” -írta Instagram fotójához @fighterlady01.
Szafi Free hajdinás csavart bagett
„Hajdinás Szafi Free kenyérből sütöttem bundás kenyeret vacsorára. Ezt a kenyeret nagyon vékonyra lehet szeletelni, jobb mint bármelyik bolti társa. Hozzá medvehagymás túrót ettem..” -írta fotójához Botos Kati.
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Horváth Enikő is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Kisné Gáspár Éva guszta hajdinás zsemléi:
Szafi Free gluténmentes hajdinás zsemle
@coulombhunter Instagramon osztotta meg fotóját, bundás kenyeret készített Szafi Free hajdinás kenyérből :
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
@always_be_healthy0117 Instagram fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás zsemle
Botos Kati bundás kenyeret készített a Szafi Free hajdinás kenyérből és ezt írta fotójához: „Ma ezt a kajapakkot hoztam magammal a munkahelyemre, melyhez az ebéden kívül a kenyeret és a desszertet is én sütöttem.
Reggeli: Szafi Free hajdinás bundás kenyerek paprikával.
Tízórai: zöld almák.
Ebéd: póréhagymás sült csirkecomb édes burgonyával és párolt zöldborsóval.
Uzsonna: Szafi Free kókuszkockák (RECEPT ITT!)” -írta fotójához Kati
Gluténmentes étkeséi minta
„Szép reggelt. Ma extra rövid futás volt reggel, de meg kell hagyni, hogy jobban leizzadtam, mint néha 5 km alatt. Utána pedig Szafi Free zsemlét ettem pirítva, rajta tőkehalmájjal, rukkolával és színes paradicsomokkal. Általában minél színesebb a reggelim, annál jobb kedvem lesz a nap többi részében. ” -írta fotójához Francsics Ági.
Szafi Free gluténmentes hajdinás zsemle
Csajka Bernadett zsemléi:
Szafi Free gluténmentes hajdinás zsemle
Viki guszta szendói Szafi Free hajdinás kenyérlisztből készültek:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kifli
Dr. Horváth Csilla hajdinás bagettje:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kifli
„Mindenki szereti, ajándékba sütöttem a családnak.” -írta fotójához Toók Eszter
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Sebestyén Dóri gyönyörű Szafi Free hajdinás kenyere:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Zsinkai Krisztina hajdinás kenyere:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Kovács Kinga gyönyörű kenyere:
Szafi Free gluténmentes vegán hajdinás kenyér
Balogh-Konkoly Fruzsina fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán hajdinás kenyér
„Reggelire Szafi Free hajdinás vegán kiflik (amiket magyar házi kolbival fogok enni), ebédre pedig Szafi Free fusilli tészta egy mustáros-tejfölös, vegán sajtos csirkemelles szósszal. Növényi tejszín híján használtam ma alacsony zsírtartalmú tejfölt, a mustár hagyományos magyar.” -írta fotójához Gergely Gabriella (Szafi Free gluténmentes száraztészták ITT!)
Szafi Free gluténmentes hajdinás kifli és Szafi Free fusilli tészta
Patkos Dalma olívabogyós gyökérkenyeret sütött:
Szafi Free gluténmentes olívabogyós gyökérkenyér
Fodor Eszter hajdinás kenyere:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
„Mai napindító: Tonhalas, fűszeres sajtkrémmel megkent Szafi Free hajdinás kenyér, tojással, paprikával és paradicsommal” -írta fotójához Anna
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
„A kenyér, ami glutén és laktózmentesen is tökéletes szendvicsalap! Szafi Free hajdinás lisztkeverékből készült ropogós kenyér 25 dekás kivitelben, frissen, langyosan a sütőből… Még a lyukacskák is szinte ugyanott vannak a cipómban… ” -írta fotójához Pfeffer Rita
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Csánó Fehér Erika diós-olívabogyós-aszalt paradicsomos csavart kenyeret készített:
Szafi Free gluténmentes vegán csavart kenyér
„A reggelim pedig a Szafi Free hajdinás lisztből készült zsemlék, megtöltöttem őket minden földi jóval.” -írta fotójához Kiss-Gáspár Mónika
Szafi Free gluténmentes hajdinás zsemle
Mile-Kovács Erika fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Dr. Horváth Csilla kifliként sütötte és saját készítésű hummusszal fogyasztotta:
Szafi Free gluténmentes vegán kifli
Gergely Gabriella bundás kenyeret készített:
Szafi Free gluténmentes bundás kenyér
„Ma Szafi Free hajdinás kenyeret sütöttem (recept a zacskó hátoldalán!). 4×2 szelet ment is a fagyasztóba, a végeket meg még 2 kis szeletet kint hagytam a következő napokra. Nagyon kevés munka van vele és nagyon finom.Tökéletes szendvicsalapnak, vagy olyan ételek mellé, amihez fogyasztanék kenyeret.”-írta fotójához Gergely Gabriella
Szafi Free gluténmentes vegán kenyér
Lukács Viktória fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás zsemle
Kata Szafi Free hajdinás kenyeret fogyasztott a lecsó mellé:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Pap Henriett fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Balogh Brigitta szárított paradicsomos Szafi Free hajdinás kenyere:
Szafi Free gluténmentes vegán kenyér
„Lecsó és az egyik nagy kedvencem kenyér, a Hajdinás Istennő, így hívom mert csodás gabona és én szeretem nagyon,”- írta fotójához Pap Henriett
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
„Tegnap annyira ettem volna hamburgert, hogy nem volt mit tenni, mit gyártmányozni egyet. Az egyik kedvenc Szafi Free zsemlémből készítettem, húspogácsa helyett pedig a szintén nagy kedvenc répafasírt (RECEPT ITT!) került bele. „- írta fotójához Lakatos Angi
Szafi Free gluténmentes zsemle répafasírttal
Pető Rita fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Pap Henriett császárzsemléket sütött:
Szafi Free gluténmentes vegán császárzsemle
Mile-Kovács Erika fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán hajdinás kenyér
„December 2-a tiszteletére ma reggelre nálunk leesett a hó. Semennyire sem volt kedvem kitenni a lábam a hidegbe, a meleg házikóból , szívesen leskelődtem volna még a takaró alatt. Sajna a hétfő reggel nem kívánságműsor, így gondoltam feldobom a kedvem valami finomsággal. Tegnap este készítettem ropogós héjú illatos házi cipót és abból csináltam magamnak húsmentes szendvicset.”- írta fotójához Boda Piroska
Szafi Free gluténmentes vegán hajdinás kenyér
Lakatos Angi fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán hajdinás zsemle
Szász Edina fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
„Most próbáltam először ezt a lisztkeveréket, mert féltem, hogy a hajdina íze túlságosan tolakodó lenne számomra, de pozitívan csalódtam benne, mert nagyon finom, a hajdina íze kicsit sem feltűnő.”-írta fotójához Zsikla Dória
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Zsikla Dóri fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás zsemle és kenyér
Fürst Eszter fotója:
Szafi Free gluténmentes ropogós kérgű hajdinás kenyér
Fürst Eszter vegán melegszendvicset készített a kenyérből, ezt írta fotójához: „Legfinomabb melegszendvics. Zsírszegény, Vegán ropogós kérgű hajdinás házikenyér. Szafi Reform Magyaros Vegán „Túró” (RECEPT ITT!) + Szafi Free ketchup, +reszelt növényi sajt. Kicsit megsütöm.”
Szafi Free vegán melegszendvics
@mkatuus Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Free gluténmentes hajdinás zsemle
„Imádom, nagyon finom!”-írta fotójához Heni
Szafi Free gluténmentes hajdinás kifli
Heni újra elkészítette, ezt írta fotójához: „Tényleg nagyon finom. Kívül ropog, belül puha és levegős. Mindig jól sikerül.”
Szafi Free gluténmentes hajdinás kifli
Németh Edina fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás bagett
@fittebb_elet_glutenmentes
Szafi Free gluténmentes vegán kifli
@dfrunner Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Free gluténmentes, élesztőmentes hajdinás kenyér
Heni fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán ropogós kérgű hajdinás kenyér
Heni újabb fotója:
Szafi Free gluténmentes ropogós kérgű házi kenyér
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes ropogós kifli
Szandi fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán hajdinás kenyér
Kiss Gáspár Mónika fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Heni fotója:
Szafi Free gluténmentes ropogós kérgű házi kenyér
„A legjobban azt imádom ezekben a lisztekben, hogy begyúrok egy bazi adag tésztát, aztán kedvemre formázgathatom, mert mindenre IS jók! Most épp vegán chilis-sajtos párna, májkrémes párna, tökmagos buci, sós perec, és bagett készült belőle. Olyan izgi a tálca fölé hajolva kedvünkre válogatni közülük.”-írta fotójához Pálinkás Évi
Szafi Free gluténmentes vegán hajdinás péksütemények
„Hát ez valami csudi finom egy kenyér…és tényleg ropogós a héja. Lecsóhoz is isteni jo….tunkolni.”- írta fotójához Bodor Katalin
Szafi Free gluténmentes ropogós kérgű kenyér
@flavours_and_photos Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Free gluténmentes hajdinás zsemle
Gergely Gabriella fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Szandi fotója:
Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér
Szász Edina fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Pusztai Dóri fotója:
Szafi Free gluténmentes hajdinás bagett
„Most próbáltam ki először ezt a lisztet, de bekerül a kedvencek közé. Szerintem egyáltalán nincs erőteljesen hajdina íze. És 3 napig minimum puha marad a kenyér.”-írta fotójához Kisfalvi Barbara
Szafi Free gluténmentes hajdinás kenyér
Serfel Tímea fenséges ebédje: Szafi Free zabtöretes lecsó és hajdinás bagett:
Szafi Free gluténmentes hajdinás bagett
„Tény, hogy pillanatok alatt összeállítod, nem kell órákat keleszteni, dagasztani, várni, és még amíg sült mást is tudtam itthon csinálni, kihasználva ezt a csodálatos időt. Nekem néha ez a szabadság.”-írta fotójához Csikós Gabi
Szafi Free gluténmentes ropogós kérgű házi kenyér
Heni előszeretettel fűszerezi, most is olívabogyót tett a tésztába:
Szafi Free gluténmentes olívabogyós kenyér
Heni aprított medvehagymával bolondította meg a kenyér tésztáját:
Szafi Free gluténmentes medvehagymás kenyér
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Alul-felül sütésen, vagy légkeverésen kell sütni? Köszönöm szépen a választ! Adri
Alul- felül sütésen. 🙂 Ha légkeverés kell, azt külön oda írom. 🙂
Szafi! A kifliket mennyi ideig kell sütni? 8 db-ot formázzak a tésztából,vagy 6-ot? 🙂
Sziasztok. Kérdésem lenne. Még sütöttem ma a kenyeret és isteni. Már csak azt lenne jó tudni hogy a legjobb tartani. Olvastam hogy szobahőmérsékleten 4 napig eláll. De ti miben tartjátok? Köszönöm
Uzsonnás zacskóban, vagy papírzacskóban. 🙂
Kedves Szafi ! Láttam a paleofűszereidet egy honlapon, az lenne a kérdésem, gluténmentesek is egyben?
Nagyon köszönöm előre a válaszod.
Busi
IGEN 🙂
Kedves Szafi!
Az elkészült kenyeret dobozban vagy zacskóban érdemesebb tartani? Hogyan tartja meg legjobban a puháságot?
Köszönöm előre is válaszodat.
Évi
Én zacskóban szoktam tárolni 🙂
Kedves Szafi!
A Kedvesem sajnos allergiás ezekre: teljes tojás, tehéntej, élesztő, kukorica, durumliszt, zab, narancs, citrom, gyömbér, dió, paradió.
Éppen ezért vettem a Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeveréket. Viszont az volna a kérdésem, hogy feltétlenül kell bele a citrom? Vagy kihagyható teljesen? Illtve szabad e a tésztába keverni fűszereket? Itt pl petrezselyemre, majorannára, oreganora, bazsalikomra vagy kakukkfűre gondolok. Vagy magvakat, pl napraforgó- vagy tökmagot?
Eléggé gyengécske a sütő, ha zsemlét csinálok, akkor kb 8 db jön ki belőle?
Illetve találok valahol kenyérsütőgépbe való receptet,a mi élesztő és sütőpor (hisz ebben is van kukoricakeményítő) mentes?
Válaszaid előre is nagyon szépen köszönöm!
Niki
Szia Niki. A citromlét lehet helyettesíteni almaecettel vagy fehérborecettel. A tésztába keverhetsz fűszereket, magokat. Eredetileg ebből 8 db zsemle jön ki, de én mindig nagyobbakat készítettem, így nekem 6 db lett.
Kenyérsütő gépben szeretnék a ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverékből kenyeret készíteni.
Van valakinek ehhez receptje?
És van még világos puha kenyér liszkeverékem is. Ebből is kenyérsütőgépben szeretnék kenyeret sütni.
Ehhez is kellene recept.
Köszi
Lajos