Vegán kakaós kráteres sütemény |
Hozzávalók:
- 235 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 15 g Szafi Reform holland kakaópor (Szafi Reform holland kakaópor IT!)
- 180 g víz
- 40 g frissen facsart citromlé (nem bolti 100%-os!)
- 70 g por eritrit (fontos, hogy por állagú édesítő legyen!!!) (Szafi Reform por eritrit ITT!)
Elkészítés:
Fújjunk ki egy 18 cm-es kerek tortaformát, vagy 20×20 cm-es tepsit olajsprayvel.
Facsarjuk le a citromot, mérjük ki a 40 grammot, majd adjuk hozzá a vizet, a por eritritet és a kakaóport.
Kézi habverővel keverjük jól el, majd ehhez adjuk a 235 gramm lisztkeveréket.
Végül öntsük formába és süssük készre.
18 cm-es tortaformában kb. 20-23 perc a sütési idő. (TŰPRÓBA FONTOS!)
20×20 cm-es tepsiben (20×20 cm-es tepsi ITT kapható!) pedig kb. 18-20 perc a sütési idő.
A fent látható képet Gáti Mercédesz töltötte fel az Instagramra, ő a pudingos-gyümölcsös piskóta mintájára készített kráter süteményt, és ezt írta róla:
->TOJÁS HOZZÁADÁSÁVAL így tudtok ugyan ebből a lisztkeverékből nagyon finom piskótát sütni: RECEPT ITT!
Fürst Eszter az alábbi arányokkal készített (édesítőszermentes) kakaós piskótát/Sacher tortát:
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 1 csipet só
- 30 g zsírszegény Szafi Reform kakaópor
- 1 g Szafi Reform 2in1 kávépor
- 10 g vanília aroma
- 300 g mandulatej
Elkészítés:
Alaposan összekeverem. (csomómentesre)
Szilikon formába öntöm.
Előmelegített sütőben 200 °-on 50 percig sütöm.
(A sütési idő eltérhet a sütőtől függően!)
Rácson hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, kettévágom a piskótát, majd megtöltöm baracklekvárral(Szafi Free).
Tetejére: Kara Light kókusztejszín kakaóporral kikeverve.”
Szafi Free vegán kakaós piskóta/Sacher torta
Variációk pohárkrémre
„Pár alapanyag, pár perc, kreatív beállítottság = mennyei desszertek. Szafi termékekkel ez is gyerekjáték.
- Szafi Free Világos piskóta lisztkeverékből kakaóporral muffint sütöttem. Amikor langyosra hűltek összemorzsoltam őket és leöntöttem egy jó erős fekete kávéval.
- Diétás kókusz krémet készítettem a csomagoláson található recept alapján. (Szafi Reform kókuszos desszert krémalap ITT!)
- Fagyasztott áfonyából eritrittel ragut forraltam.
- Szafi Free Vaníliás zabpuding porból a csomagoláson lévő recept alapján pudingot főztem. (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
Következett a rétegelés:
1. Muffin morzsa -Vaníliás zabpuding -Keserű kakaópor -Muffin morzsa -Vaníliás zabpuding -Keserű kakaópor ÉS ÍGY TOVÁBB
2. Muffin morzsa -Kókusz krém -Áfonya ragu -Muffin morzsa -Kókusz krém -Fagyasztott áfonya -Olvasztott 81%-os étcsokoládé
3. Muffin morzsa -Vaníliás zabpuding -Keserű kakaópor -Muffin morzsa -Kókusz krém -Muffin morzsa -Vaníliás zabpuding -Keserű kakaópor” -írta fotójához Lukács Yldyco
Gluténmentes vegán pohárkrém variációk
A tészta kakaós piskóta alapján készült.
Krém: RECEPT ITT! + 1 kk. konjac liszt került a krémbe, hogy szilárdabb legyen.
Nagyon fincsire sikerült, köszönöm azt a sok ötletet és receptet amivel szebbé teszed a mindennapjaimat!”
Gluténmentes csokitorta Koncsik Bettinától
„A világos piskóta lisztkeverék kakaós változata (kráter szelet) és dupla adag mert így jön ki a 4 tortalap 22 cm-es formában. Minden lapot megkentem narancslével, mielőtt rákerült a csokikrém. Viszont a töltelék nem diétás, a fő szempont az volt, hogy gluténmentes legyen. Ez nem az első tortám ezzel a piskótával, bármilyen torta elkészíthető így. Köszi Szafi!”
H. Evelin készítette ezt a finomságot: „Világos piskóta liszkeverékből kèszült 1 adag alap kakaós piskóta recept és 1 adag sima piskóta recept alapjàn!! Így lett 4 tésztalapom. 1 csomag Bounty krém és 1 csomag csoki puding a töltelékem. Szenzációs!! Mindenmentes! Finom és nem bombázza magát a család sok sok cukor, , ízfokozó, glutén, laktózos édességgel. Mert IMÁDTÁK!!!”
->Szafi Free hajdinás piskóta RECEPT ITT!
->Szafi Reform Bounty krém alappor ITT RENDLEHETŐ!
->Szafi Reform csoki puding ITT RENDELHETŐ!
Fürst Eszter browniet készített, ezt írta fotójához:
Hozzávalók 9 db kockához:
- 250 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 1 csipet só
- 30 g zsírszegény kakaópor
- 1 g Szafi Reform 2in1 kávépor
- 30 g agavé szirup
- 10 g vanília aroma
- 300 g mandulatej
Elkészítése:
Alaposan összekeverem. (csomómentesre)
Szilikon formába öntöm.
Előmelegített sütőben 200 °-on 30-32 percig sütöm.
A sütési idő eltérhet a sütőtől függően!
Rácson hagyjuk kihűlni.”
Szafi Free gluténmentes brownie
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!