Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes sajtos-sós fűszeres vegán muffin
Jelen esetben Sajtos-köménymagos muffint készítettem, de bárhogyan variálható ez a recept. Bármilyen zöldséggel nagyon finom (pl. borsó, brokkoli…), de magokkal is zseniális, illetve nem vegánok tehetnek bele sonkát, kolbászt stb. határ a csillagos ég!
Javaslom: ✔Gluténérzékenyeknek, ✔Tejérzékenyeknek, ✔Tojásra érzékenyeknek, ✔Szójára, kukoricára, burgonyára, rizsre, magokra, maglisztekre érzékenyeknek ✔Vegánoknak
Hozzávalók (11 db muffinhoz):
- 230 g cukkini (héj nélkül)
- 1,5 dl víz
- 35 g frissen facsart citromlé
- 30 g füstölt reszelt tejmentes sajt (füstölt vegán Violife sajt ITT RENDELHETŐ!)
- 3 g köménymag ( köménymag ITT!) (lehet helyettesíteni bármilyen más fűszerrel, pl. fokhagymaporral) (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
- 3-4 g himalaya só (ízlés szerint) (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1-2 g Szafi Reform kenyérfűszer (elhagyható, vagy helyettesíthető bármilyen más fűszerrel, ami illik hozzá) (Szafi Reform kenyérfűszer ITT!)
- 250 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskótakeverék ITT!)
Elkészítés:
A meghámozott cukkinit vágjuk apró darabokra, majd a vízzel együtt turmixoljuk össze.
Öntsük egy tálba ehhez adjuk az összes többi összetevőt, (minden összetevő után megkeverve) legutoljára a lisztkeveréket.
Kézi habverővel keverjük el, majd adagoljuk kiolajozott szilikonos muffin formába (szilikonos muffin forma ITT kapható!).
(Én a tetejét is megszórtam plusz sajttal, de magokkal is meg lehet szórni.)
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tápérték 1 db muffinban (30 g Violife füstölt sajttal):
- Energia: 88,3 kcal
- Fehérje: 2 g
- Szénhidrát: 17,4 g
- Zsír: 1 g
Ezt magamnak sütöttem a holnapi kiránduláshoz:
Sajtos-köményes #szafifree pogácsák
Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy 250 g liszt helyett csak 220 g-ot használtam, és 30 g natúr rizsproteinporral pótoltam (rizsproteinpor ITT!).
Így 20 ml-el kevesebb vizet kellett hozzáadni!
Mini szilikonos formába sütöttem, ezért csak 25 percig sütöttem, és az utolsó 10 percben légkeveréses funkción sült.
Nekem nagyon nagyon ízlik! 🙂
***********************
Édes verzióban így készíthető belőle kakaós muffin: RECEPT ITT!
Update (Ti készítettétek):
Például Rácz Erika elkészítette, és ezt írta róla:
„Amióta a Szafi Free termékeket esszük elmúlt a folytonos ehetnékem, cukorbeteg édesapámnak nem ugrál a vércukorszintje, és ami még külön öröm, hogy a gyerekek is nagyon szeretik. Egy csoda nekünk ez a termékcsalád, köszönjük Szafi.
Most a sós cukkini muffinra „kattantunk rá” 🙂 , kenyérfűszert, sült hagymát, őrölt fokhagymát és köménymagot tettem bele, így nagyon finom! 🙂
Salátával, kertből szedett paradicsommal és sült sárgarépával mennyei finom volt.”
Körtvélyesiné Bokross Eszter #szafifree tesztelést tartott, íme a beszámolója:
„Szafi Free lisztek tesztelve! Csillagos ötöst érdemel mindegyik! 🙂
– kenyérlisztből: fűszeres magvas zsemlék, kakóscsiga, fahéjascsiga, túrós batyu
– világos piskótalisztből: gyümölcsös piskóta, cukkinis muffin
– karobos muffin lisztből: gofri és meggyes muffin
– pizzalisztből: pizza és grissini
– palacsintalisztből lekváros palacsinta és cukkinis palacsinta sajttal fokhagymás tejföllel ( ez utóbbinál keveseb vizet raktam a tésztába)”
–>Szafi Free kenyér recept ITT!
–>Szafi Free túrósbatyu recept ITT!
–>Szafi Free pizzás grissini recept ITT!
–>Szafi Free vegán gofri recept ITT!
–>Szafi Free kakaós csiga recept ITT!
Fürst Eszter fotója:
Szafi Free vegán „sajtos” muffin
Fürst Eszter újra elkészítette:
Szafi Free vegán cukkinis sós süti
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!