Töltött paradicsom
Töltött paradicsom |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók (6 darabhoz):
- 6 darab M-es tojás
- 6 darab nagyobb méretű paradicsom
- néhány csipet szárított bazsalikom
- néhány csipet szárított #szafifitt fokhagymapor és/vagy vöröshagymapor (Szafi Reform fokhagyma granulátum ITT!)
- Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- fekete, őrölt bors
díszítéshez:
- néhány szem olívabogyó
- néhány jégsaláta levél
- friss petrezselyemlevél
- zöldfűszeres krémsajt (hamis paleo sajtkrém recept ITT!)
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét kalapszerűen levágjuk, belsejét egy éles kávéskanál segítségével kikaparjuk, majd enyhén megsózzuk, beletesszük a fűszereket.
Minden paradicsomba egy egész tojást ütünk. A tetejére szintén teszünk fűszereket.
Tűzálló edényben/tepsiben alufóliát teszünk, rátesszük és előmelegített sütőben (200 fok) addig sütjük, míg a tojásfehérje megkeményedik.
Én 30-35 percig sütöttem.
A salátalevelekre helyezzük, díszítjük sajtkrémmel, olívabogyóval és friss petrezselyemzölddel.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!