Mákos-vaníliás, ribizlis paleo torta
Vaníliás-riblizlis-mákos paleo, szénhidrát-csökkentett torta |
- 45 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 45 g őrölt mák (darált mák Itt!)
- 60 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 1/2 bio citrom héja
- 1/2 kk. keksz fűszerkeverék (Szafi Reform mézes keksz fűszerkeverék ITT!)
- 3 db M-es tojás
- 130 g to-tu „tej” (to-tu tej ITT!)
Keverjük össze a lisztet, mákot, szódabikarbónát, fűszert és citromhéjat.
Verjük habosra a tojásokat az eritrittel, to-tu-tejjel és sóval, majd kavarjuk bele a lisztes keveréket.
Öntsük egy 22 cm átmérőjű szilikon tortaformába.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 25 percig süssük, majd rácson hűtsük ki és vágjuk ketté.
- 500 g házi kókusztej (házi kókusztej recept ITT!)
- 35 g Szafi Reform vaníliás pudingpor (Szafi Reform vaníliás puding por ITT!)
- 60 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 15 g zselatin (zselatin ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform himalaya só
- 150 g tojássárga rúd (tojássárga rúd ITT!)
- 150 g ribizli
Forraljunk fel 100 g kókusztejet, és oldjuk fel benne a zselatint.
A maradék tejben főzzük fel a pudingport (elég csak felforralni).
Tegyünk mindent késes aprítóba (kivéve a ribizlit), és daráljuk krémesre.
Felhasználás előtt hűtsük ki.
Béleljünk ki folpackkal egy a tészta nagyságának megfelelő, állítható tortaformát, tegyük bele az egyik lapot.
Öntsük rá a krém felét és félig dermesszük meg.
Osszuk el rajta a ribizli felét, rakjuk rá a másik lapot és erre a maradék krémet.
Ismét dermesszük meg félig és szórjuk rá a maradék ribizlit.
Rakjuk hűtőbe, míg megköt. Jobb lesz, ha áll egy éjszakát.
- 108 kcal
- 6 g fehérje
- 6,4 gzsír
- 4,5 g ch
„Vegán túrókrémes Szafi Free feketeribizli- szőlő lekváros kocka málnával.
Ez a lekvár és a vegán túrókrém nagyon jóban vannak egymással, jó kis íz kombináció.
A piskóta a fenti recept tésztájábol készült annyi változtatással, hogy a mákot darált mandulára cseréltem.
„Túrós krém:
- 170 g Szafi vegán túrókrém (RECEPT ITT!)
- 200 g Joya natúr kókuszjoghurt
- 15 g frissen facsart citromlé
- 2 tk. Szafi Reform útifűmaghéj
A hozzávalókat villával alaposan összekevertem es hűtőbe tettem, amíg a piskóta elkészült és kihűlt.
Süti összeállítása:
Piskótát megkentem a lekvárral (Szafi Free és Szafi Reform lekvárok ITT!), erre került a „túrókrém”, majd megszórtam forrócsoki porral és ráraktam a málna szemeket.”- írta fotójához Barna Bodor Éva
Vegán „túró”krémes lekváros kocka
Pálinkás Éva meggyes-mákos túrókrémes tortát készített, ezt írta fotójához:
- 45 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett rostkeverék
- 45 g darált mák
- 15 g Szafi Reform 4-szeres édesítő
- 2 g szódabikarbóna
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 csipet Szafi Reform kekszfűszer
- 3 db tojás
- 130 g mandulatej
Elkészítés:
Az egész tojásokat + édesítőt + tejet habverővel felvertem, majd hozzáadagoltam a korábban összekevert rostkeverék + mák + szódabikarbóna + citromhéj + fűszer kombót. 22 cm-es szilikon tortaformába simítottam, 180 fokon, légkeveréssel 25 percig sütöttem. Kihűlés után félbevágtam.
VANÍLIÁS-TÚRÓS KRÉM:
- 100 g Szafi Free vaníliás zabpuding (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 10 g Szafi Free instant hajdinapehely (Szafi Free instant hajdinapehely ITT!)
- 2 evőkanál Szafi Reform 4-szeres édesítő (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!)
- 500 g mandulatej (mandula”tej” ITT!)
- 250 g laktózmentes túró
A túró kivételével mindent összekevertem, és sűrűre főztem. A túrót ezután kevertem bele. Utána már csak rétegeznem kellett: piskóta, krém, meggy.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!