Ti készítettétek Recept
(A recept készítője: Lakatos Angéla)
Szafi Free vegán csíkos kalács
Szafi Free vegán csíkos kalács |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók a fehér tésztához:
- 135 g (plusz kb. 5 g a nyújtáshoz) Szafi Free hajdinás ropogós kérgű házikenyér (Más liszttel nem lesz jó ez a recept!) lisztkeverék (Szafi Free ropogós hajdinás kenyér lisztkeverék ITT!)
- 20-25 g frissen facsart citromlé
- 150 g langyos víz – ötszörös erősségű édesítőszer esetén 160g víz
- édesítő (nálam kb. 25-30 g Szafi Reform négyszeres erejű édesítő) (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!) – 25 g Szafi Free ötszörös erősségű édesítőszerrel is elkészíthető (ITT RENDELHETŐ!)
- pár csepp vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- reszelt citromhéj
A kakaós tésztához:
- 135 g Szafi Free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék (Szafi Free hajdinás ropogós kenyér lisztkeverék ITT!)
- 15 g Szafi Reform holland kakaópor (Szafi Reform holland kakaópor ITT!)
- 20-25 g frissen facsart citromlé
- 150 g langyos víz – ötszörös erősségű édesítőszer esetén 160g víz
- édesítő (nálam kb. 25-30 g négyszeres erejű édesítő) (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!) – 25 g Szafi Free ötszörös erősségű édesítőszerrel helyettesíthető (ITT RENDELHETŐ!)
Elkészítés:
A két tészta hozzávalóit külön-külön összegyúrjuk, kb. 15-20 percet pihentetjük.
Lisztezett felületen átgyúrjuk, (a kakaóshoz kevesebb liszt kellett nekem), kinyújtjuk (kb. 25×25 cm-esre), a fehér tésztára tesszük a kakaós tésztát majd így is nyújtunk rajta egy kicsit.
Feltekerjük, lekenjük kókuszolajjal (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) és előmelegített sütőben megsütjük.
(Gázsütőben 4-es fokozaton – ez kb. 180 fok – kb. 55 percig sütöttem, majd felvettem a hőfokot 6-osra – kb. 200 fok – és így sütöttem további 20-25 percig.)
Rácson hagyjuk kihűlni.
Szénhidrát és kalória értéke:
10 szeletre vágva, 1 szelet: 17 g ch és 94 kcal
100 grammra kiszámolva: 32 g ch és 176 kcal
A recept Lakatos Angi blogján, ITT is megtalálható!
************************
Szafi Free szénhidrátcsökkentett vegán csíkos kalácsot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform paleo csíkos kalácsot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékből így tudtok csíkos kalácsot készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből így tudtok csíkos kalácsot készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti készítettétek):
Kovács Erika csíkos kiflit készített:
Szafi Free gluténmentes vegán csíkos kifli
Vizler-Bokréta Veronika kakaós gömbkalácsát készített a receptből.
Formázás Veronika módra:
„A hozzávalókból 2 gömbkalács készült.
Első formázása:
A kakaós tésztagombócból csíptem egy diónyi mennyiséget..
Eztán csíptem a világos tésztából 2x akkora mennyiséget mint a kakaósból.
Majd a világos tésztát kezemmel kilapítottam.
A kakaós tésztagombócot a világos lap közepére tettem és becsomagoltam mint egy batyut 🙂
majd gombóccá formáztam.
Most újból a kakaós tészta következett, ezt is kilapítottam, belecsomagoltam a világos tésztagombócot, végül jött még egy utolsó világos tészta adag, lapítás, a kakaós gömb csomagolása.
Az elkészült tésztagombócot sütőpapíros tepsibe tettem.
Fordítva is lehet rétegezni:
Most pedig fordítva kezdtem a rétegezést 🙂 Először világos tésztagombócot készítettem, kb. diónyi mennyiségűt, azt dupla akkora méretű kakaós tésztába csomagoltam és így tovább…és így tovább felváltva a tésztalapokat, gombócoztam, lapítottam és csomagoltam 🙂 majd a kakaós tésztagombócot is a sütőpapíros tepsibe tettem.
Mindkét gombóc tetejét vékonyan lekentem olajjal és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt sütöttem meg. (ez az idő és persze a hőfok is változhat, mivel minden sütő máshogy süt!)
Miután megsültek a gombócok, rácsra tettem kihűlni.
Miután kihűlt, akkor vágtam csak fel.
Hosszabb és bonyolultabb leírni, mint ahogy valójában készült. 🙂
Vadász-Tonhauzer Mária is tesztelte. Neki ilyen lett :
Holik Mariann is elkészítette: „Csíkos kalács Szafi Free kenyérlisztből” :
Rédei Barbarának ilyen lett a csíkos kalács:
Furda Vanda #szafifree csíkos kalácsa ilyen lett 🙂
Magyar Mariann is megsütötte, Szafi Reform -70% kalória-, és szénhidráttartalmú áfonya lekvárral fogyasztotta (Szafi Reform lekvárok ITT!):
Tót Tímea is elkészítette:
Harangozó Nikolett is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán csíkos kalács Szafi Free forró csokival
Kiss-Gáspár Mónika fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán csíkos kalács
reform_konyha Instagramon osztotta meg fotóját:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!