Ti készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szafi Free lekváros bukta
Szafi Free lekváros bukta |
Glutén, tej, tojás, szója, kukorica, magfélék,
élesztő és cukor hozzáadása nélkül és zsírszegény!
Nagyon nagyméretűek a bukták, így 1 db. szerintem bőven elegendő egyszeri étkezésre!
Hozzávalók (6 db. „óriás” buktához):
- 300 g langyos víz
- 40 g frissen facsart citromlé (nem bolti üveges) – almaecettel helyettesíthető (almaecet ITT!)
- csipet Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 ek. (nem púpos) Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 270 g Szafi Free hajdinás házikenyér lisztkeverék (Szafi Free hajdinás házikenyér lisztkeverék ITT!)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk. vanília aroma (vanília aroma ITT!)
Töltelék:
- áfonya lekvár vagy bármilyen (sütés álló) lekvár ízlés szerint (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
Kenéshez:
- Szafi Reform kókuszolaj (zsírszegény diéta esetén EzCoat olajspray) (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) (EzCoat olaj spray ITT!)
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra állítottam.
A citromot alaposan megmostam, szárazra töröltem majd a héját lereszeltem.
Kimértem a vizet, hozzáadtam a frissen facsart citromlevet, majd a sót, eritritet, vaníliát a lisztet és citromhéjat is, ezután kézzel összegyúrtam a tésztát és kb. 15 percet hagytam pihenni.
Ezután lisztezett felületen kézzel átgyúrtam és téglalap alakúra, kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam, 6 részre osztottam.
A tésztalapok közepére kisebb adagokat tettem a lekvárból.
Majd elkezdtem a csomagolást:
A tésztalapok rövidebbik végét visszahajtottam, majd felcsavartam.
A buktákat egy 26×17 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.
(Nekem pont elfért így a 6 darab.)
Tetejüket vékonyan lekentem kókuszolajjal, és a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem.
Összesen 50 percet sütöttem, sima alsó- felső sütéssel, légkeverés nélkül!
Sütőpapírral együtt kivettem a tepsiből és rácsra tettem. Miután kihűlt, csak akkor kóstoltam meg és vágtam is fel, hogy láthassátok milyen szépen átsült a belseje is
Könnyű, puha illatos és abszolút nem hajdina ízű!
1 db. bukta tápértéke:
- Energia: 158 kcal
- Fehérje: 3,5 g
- Zsír: 0,8 g
- Szénhidrát: 30 g
Ára (alapanyag): 150 Ft
*****************
A Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú PALEO változatot ITT találjátok!
Szafi Free szénhidrátcsökkentett, zsírszegény lekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett szilvalekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free-Szafi Reform gluténmentes, vegán élesztős lekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékből így tudtok vegán lekváros buktát készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből így tudtok lekváros buktát készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
A lekváros buktán kívül más édes péksütemények is elkészíthetőek a Szafi Free kenyérlisztből, íme néhány példa, ezeket a képeket Ti készítettétek:
(Mindegyik #gluténmentes, #tejmentes,#tojásmentes, #lassúfelszívódásúszénhidr
– Bánházi Veronika – Szafi Free lekváros bukta
„Én is megsütöttem a Szafi Free lekváros buktát Hát ez valami isteni! Anyukám házi cukormentes szilvalekvárjával töltöttem! Annyit változtattam, hogy 5 g-al több citromlé és annyival kevesebb víz került bele és én még tettem pár csepp vanília kivonatot is a tésztába. Huhh, az az illat amikor sült…”
– Dr Horváth Csilla – Szafi Free fahéjas csiga
„Szafi free fahéjas csigák reggelire rizstejes kávéval tökéletes! Eszméletlen egyszerű ezzel a liszttel dolgozni, sosem készítettem ilyen gyorsan és egyszerűen csigákat, pedig nem most kezdtem a sütögetést!”
RECEPT ITT!
– Szőke Edina – Szafi Free csíkos kalács-RECEPT ITT!
– @fromgabenwithlove Szafi Free kakaós csigái
„Frissen a sütőből tökéletes a lisztkeverék!”
RECEPT ITT!
– Gulyás Erzsébet Böbe – Szafi Free túrós bukta:
„Nagyon finom lett, ízlett barátomnak is nagyon! 😉 Mindenképp csinálok még más töltelékkel is!”
Néhány kép tőletek:
– Gubó Klaudia: „Cinnabon (amerikai fahéjas csiga). És lekváros bukta. Mindenmentesen! Öntöttem a tetejére #szafifitt kókuszreszeléket szórtam!”
– @epermez: „Ropogós kérgű kenyér lisztkeverékből készült, a túrós táska, és a kakaóscsiga receptje alapján, minimális módosítással (a túrós töltelékhez tojást is adtam, a kakaós csiguszt pedig kókuszolajjal kentem meg, mielőtt a kakaós réteg rákerült). Szafi, ez a péksüti egy álom! Nagy sikert aratott a hagyományos konyhához szokott „férfinépek” körében is.”
– Vercz Kőműves Lívia: „Kakaós csiga és lekváros bukta Szafi Free lisztből. Nagyon fincsi :-D”
-> Túrós batyu recept (ebben van tej, azaz allergén anyag): RECEPT ITT!
-> Kakaós csiga recept: RECEPT ITT!
Szaniszló Gréta is tesztelte a Szafi Free lekváros buktát, nagyon szépek lettek:
Olgi meggylekváros buktát készített:
Szafi Free gluténmentes lekváros bukta
Szász Edina fotója:
Szafi Free gluténmentes lekváros bukta
Csikós Gabi fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok!
Ez a recept világos házikenyér lisztből is elkészíthető? Próbálta már valaki?
Köszi