Élesztős vegán kifli recept
Szafi Free hajdinás ropogós kenyér lisztkeverékből
Ez nem kimondottan egy Szafi Free alaprecept (AZT ITT TALÁLJÁTOK), hiszen tudjátok az alaprecepthez nem kell élesztő és mégis szépen megnő, szép lukacsos lesz és nagyon finom úgy is.
Azonban van aki az élesztőt hiányolja belőle, hiszen a kenyérfélék igazi ízét az élesztő adja.
Az ötletet Ósvay Gabriellától kaptuk, mi szerint nagyon finom élesztővel.
Mi is megsütöttük gyorsan, és tényleg finom így is, így aki nem érzékeny az élesztőre, és nem candida-s az próbálja ki élesztővel is.
Jó sütést hozzá, íme a recept:
Hozzávalók:
- 270 g Szafi Free ropogós kenyérliszt (Szafi Free ropogós kenyér lisztkeverék ITT!)
- 3-4 g himalája só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 50 g frissen facsart citromlé (nem bolti üveges!)
- 290 g víz
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 1 g Szafi Reform kókuszolaj (a kiflik lekenéséhez) – vagy EzCoat olajspray (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) (EzCoat olajspray ITT!)
Elkészítés:
Melegítsük meg a vizet és a citromlevet.
Keverjük össze a lisztet az élesztővel, a sóval, majd öntsük hozzá a folyadékot és gyúrjuk össze.
5 percig pihentessük.
Lisztezett felületen nyújtsunk a tésztából egy 44 cm-es kört, vágjuk 8 cikkre és szorosan tekerjük fel.
Rakjuk őket sütőpapírral borított tepsire és kenjük le kókuszolajjal.
50 fokra melegített sütőben kelesszük 30 percig (közben kapcsoljuk ki a sütőt).
Ezután kapcsoljuk be 180 fokra sütőt és süssük a kifliket 50 percig.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tápértékei darabonként:
- Energia: 111 kcal
- Fehérje: 2,74 g
- Zsír: 0,6 g
- Szénhidrát: 21 g
Tápértékei 100 grammonént:
- Energia: 205,3 Kcal
- Fehérje: 5,8 g
- Zsír: 1 g
- Szénhidrát: 44,8 g
Ára darabonként: 75 Ft
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Az lenne a kerdesem hogy mely lisztek es termekek férnek bele a candida dietaba?
Az összes Szafi Fitt és Szafi Free lisztkeverék belefér. 🙂
Az lenne a kérdésem, hogy az 50 perc sütési idő hogyan számolandó? Úgy értem, hogy az 50 fokos sütőbe rakjuk a tésztát és a 180 fokig bemelegedés is beleszámolandó, vagy kivesszük amíg fel nem melegszik 180-ra, a forró sütőbe toljuk és onnan számoljuk az 50 percet?
Előmelegített forró sütőben kell sütni.