Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Mindez kb. 50 Forint / kakaós csiga alapanyagáron számítva!!!!
‼️ Kb. annyi munka van vele, mint lemenni a boltba megvenni a friss kakaós csigát, még keleszteni sem kel, és szerintem annak is sikerülni fog aki életében először fog készíteni kakaós csigát‼️
A kakaós csiga:
✔Csökkentett kalória-,és szénhidráttartalmú,
✔ Zsírszegény
✔Gluténmentes,
✔Tejmentes,
✔Tojásmentes,
✔Hozzáadott cukortól mentes,
✔Élesztőmentes,
✔Szójamentes,
✔Kukoricamentes,
✔Burgonyamentes, rizsmentes,
✔Magmentes
✔VEGÁN
Egy kakaós csiga tápértéke (ami kb. 40 g):
- Energia: 55.8 kcal
- Fehérje: 1.65 g
- Szénhidrát: 10.5 g
- Zsír: 0.58 g
Elég jók az értékei is, nem igaz? 🙂
RECEPT:
Hozzávalók (17 darabhoz):
- 305 g langyos víz
- 45 g frissen facsart citromlé (nem bolti üveges, mert annak mellékíze van)
- 1 csipet Szafi Reform himalaya (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 ek. Szafi Reform eritrit (diéta szerint bármilyen más kristályos édesítővel is készíthető!) (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 270 g Szafi Free hajdinás ropogós házikenyér lisztkeverék (Szafi Free hajdinás ropogós házikenyér lisztkeverék ITT!)
- adható reszelt bio citromhéj is a tésztába
Töltelék:
- 40 g Szafi Reform holland kakaóport ízesítettem Szafi Reform eritrittel (Szafi Reform itt eritrit ITT!) (de bármilyen édesítőre le lehet cserélni) (Szafi Reform holland kakaópor ITT!)
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra állítottam, kimértem a vizet, hozzáadtam a frissen facsart citromlevet, majd a sót, eritritet és a lisztet is. Kézzel összegyúrtam a tésztát majd kb. 15 percet hagytam pihenni. Ezután lisztezett felületen kézzel átgyúrtam és téglalap alakúra, kb. 4 mm vékonyra nyújtottam majd lekentem kókuszolajjal (2 gramm) (kókusztejszínnel is lekenhető)
Megszórtam a kakaópor+eritrit keverékével, majd a szélesebbik oldalától fogva feltekertem.
Éles késsel kb. 2-3 centi széles karikákra vágtam a csiguszokat sütőpapíros tepsibe raktam.
180 fokon kb. 40 perc alatt megsütöttem. (Ha nagyobb csiguszokat szeretnénk, akkor a tészta rövidebbik felétől kell kezdeni a tekerést.)
Miután kihűlt, porrá őrölt eritrittel szórtam meg a tetejét. (Szafi Reform por eritrit ITT!)
Simán vissza lehet tekerni, nagyon finom, egyszerű, gyors és pillekönnyű!
Megjegyzés:
- Az ár és a kakaós csiga súlya attól függően eltérhet, hogy ki milyen édesítőt használ és mennyit tesz bele!
A LISZTKEVERÉK SEMMILYEN MÁS LISZTTEL NEM HELYETTESÍTHETŐ!
Szafi Free gluténmentes kakaós csiga készítése TikTok videó:
|
Update (Ti készítettétek):
Szafi Free vegán kakaós csiga |
Gabcsi Telkesné is elkészítette, nagyon ízlett neki is:
Vegán kakaós csiga |
@gubo.klaudia is tesztelte: „Elengedhetetlen hétvégi sütés mert imádok alkotni. #szafifree mindenmentes kakaós csiga. Könnyű vele dolgozni és ez is isteni csak úgy ahogy a többi terméke is.”
Szafi Free tojásmentes, magmentes kakaós csiga |
@bogi dufek-nek ilyen lett, és ezt írta: „Szafi Free kakaós csiga a ma reggeli FBos receptötlet alapján, karobos mézes krémmel töltve.”
Karobos vegán csiga |
Háriné Márkus Hajnalka csigái ilyenek lettek: „Én is megsütöttem ma Vera receptje alapján a kakaóscsigát Szafi Free lisztből. Nem olyan szép ugyan, na de hát nem is katalógusba készült. Az íz a fontos.”
Gluténmentes, vegán kakaós csiga |
A megannyi visszajelzés közül csak néhány:
– Hidi Marika: „Annyit változtattam a recepten, hogy reszelt citromhéjat tettem a tésztába és egy tk. vaníliakivonatot.”
– Kovácsné Lehel Beáta: „Szépségre nem lett jó de ízre nagyon finom lett. Első sütėsem, isteni finom. Köszönöm Szafi, végre ehetek kakaós csigát úgy hogy nem vagyok rosszul tőle.”
– R é k a (@freku) kakaós csigái is szépek lettek
– Holik Mariann: „Kakaós csiga Szafi Free kenyérlisztből”
– Persóczkiné Alexandra: „Szafi Free kakaós csiga. Sajnos az illatát a kép nem adja át.„
– Fuferenda Márta kakaóscsigái is gyönyörűek lettek
– Tátrai Alexandra: „Kis sütögetés. Eddigi legfinomabb mentes kakaós csigám!”
– Ildikó: „Szafi Free kakaós csiga a mai reggeli. Egy icipicit csaltam mert a tetejére porrá tört kókuszvirágcukrot szórtam, de finom különleges ízt adott neki :)”
– Varaga Nóra: „Amikor még este 9-kor nekiállok kakaós csigát sütni reggelire!”
– Siposné Vámos Annamáriának is szép lett, és ízlett neki is.
Szafi Free gluténmentes, vegán kakaós csiga |
Jozó Csaba is elkészítette: „Szafi Free ropogós kérgű kenyérlisztből készült kakaós csiga. Mit is mondhatnék, olyan egyszerű elkészíteni hogy pasi létemre lassan csak Én sütök itthon. Fahéjas, és kakaós ízben készült, mind a két ízesítés isteni finom lett! Szafi igazán köszönjük hogy ezeket a liszteket megalkotjátok számunkra, és diéta mellett tudunk ilyen finomságokat enni, ráadásul a bolti fehér lisztes és tömény cukros csigánál olcsóbban. Igaz a fele este elfogyott, de a másik fele holnapra igazán jó nasi lesz a család minden tagjának.”
Szafi Free vegán kakaós csiga |
Dénes Rita is elkészítette, neki ilyen lett:
Feketéné Salétros Patrícia is elkészítette: „Reggeli kávé frissen sült csiguszokkal.”
|
Horváth Ildi fahéjasan készítette el, és ezt a képet küldte be az elkészült csiguszairól:
Vegán, szénhidrát csökkentett fahéjas csiga |
Orsolya Csámpai maradt a kakaós verziónál, neki ilyen lett:
Szafi Free vegán kakaós csiga |
@alexanandi is jó sok fahéjjal készítette:
Fahéjas vegán csiga |
Klebniczki Csilla: „Sziasztok! Megcsináltam a kakaós csigákat a Szafi Free kenyér lisztkeverékből, nagyon nagyon finom!”
Gluténmentes vegán kakaós csiga |
Barbara Botka Szafi Reform karobporral készítette el (mert ez a karobpor nem keserű, hanem édes):
Karobos vegán csiga |
Ezt a képet @balogsuzy töltötte fel az Instagramra: „A nap fénypontja: isteni finom mindenmentes kakaós csiga, saját gyártás!”
|
Míra Mórocz darázsfészek csigái 🙂
„Azt hiszem, most már az összes lehetséges „csiga-variációt” kipróbáltam ebből a tökéletes tésztából és receptből.
Most diós csigát sütöttem a darázsfészek mintájára.
Töltelékhez: a kinyújtott tésztát lekentem olívaolajjal, majd megszórtam 15 dkg dió és eritrit keverékével. Mielőtt teljesen megsült volna meglocsoltam 2 dl vaníliás, eritrites tejjel, majd visszatettem, míg teljesen elkészült.”
Holik Mariann fahéjas csigái ilyenek lettek:
Márton Henriett kakaós csigái ilyenek lettek:
Ambrus András készítette a feleségének <3
„Hozzáadott cukortól mentes és gluténmentes meglepetések a feleségemnek:
Tápióka puding: a rétegek egymás után mehetnek a pohárba és néhány óra hűtés után fogyasztható.
1. réteg:
Házi hozzáadott cukortól mentes (eritrit) baracklekvárból egy fél evőkanálnyi.
2. réteg:
Magtejet készítettem kesudióból, bio barnarizsből, kókuszreszelékből és aszalványokból. (persze bármilyen tejjel jó)
A tápióka gyöngyöt 10 percig áztattam a kihűlt növényi tejben (éppen ellepte és beszívta az összeset), majd még egy kis tejet rátöltve alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett besűrítettem
Frissen facsart citromlével, fahéjjal, kicsi eritrittel és darált bourbon vaníliával ízesítettem.
3. réteg:
Piros gyümölcsök apróra vágva + bio diákcsemege.
4. réteg:
Jó minőségű vajat magas kakaótartalmú összetört paleo étcsokival gőz felett felolvasztottam.”
Néhány kép tőletek:
– Gubó Klaudia: „Cinnabon (amerikai fahéjas csiga). És lekváros bukta. Mindenmentesen! Öntöttem a tetejére Szafi Reform kókuszreszeléket szórtam!”
– @epermez: „Ropogós kérgű kenyér lisztkeverékből készült, a túrós táska, és a kakaóscsiga receptje alapján, minimális módosítással (a túrós töltelékhez tojást is adtam, a kakaós csiguszt pedig kókuszolajjal kentem meg, mielőtt a kakaós réteg rákerült). Szafi, ez a péksüti egy álom! Nagy sikert aratott a hagyományos konyhához szokott “férfinépek” körében is.”
– Vercz Kőműves Lívia: „Kakaós csiga és lekváros bukta Szafi Free lisztből. Nagyon fincsi :-D”
-> Lekváros bukta recept: RECEPT ITT!
-> Túrós batyu recept (ebben van tej, azaz allergén anyag): RECEPT ITT!
Balti Vivien kakaós csigái ilyenek lettek:
Ezt a képet @ktt_dnk töltötte fel az Instagramra, neki ilyen lett 🙂
Ezt a képet Kölüs Erzsébet készítette, a tésztához adott reszelt citromhéjat is:
Szathmáriné Szentjóbi Rékánál is nagy sikert aratott:
Takács Annamária „Mennyei 🙂” címmel osztotta meg ezt a képet:
Vida-Rétegi Tünde csigái ilyenek lettek 🙂 nekik is nagyon ízlett:
Takács Luca sem maradt ki a jóból, neki ilyenek lettek a kakaós csigák:
Ezeket a vegán csiguszokat Gecse Éva készítette:
Czár Anita csigái ilyenek lettek:
Prohászka Edina banánnal turbózta fel a (a közkedvelt) hajdinás kakaós csigát. Ezt írta róla:
„#szafifree kakaós-banános csiga. Az eredeti recept mellett én daraboltam bele egy kis banánt is!”
Mercédesz Gáti kakaós csigái is ilyen gyönyörűek lettek:
Betti is elkészítette, neki ilyen lett:
Zsemlye Nikoletta készítette ezeket a guszta csiguszokat, nagyon szépek lettek:
H. Evelin is elkészítette, és ezt írta róla: „Szafi hajdinás csiguszok. Dupla adag, hogy fagyasztóba is landoljon, mert bizony ÍGY IS MEGMARAD A MINŐSÉGE! Szuper!”
Bede Henrietta megsütötte a Szafi Free szénhidrátcsökkentett hajdinás kakaóscsigát, és ezt írta róla: „Nagyon fincsi, legközelebb fahéjjal is tesztelem!”
Hajdinás kakaóscsiga Adritól: „Tökéletes reggeli#szafifree kakaóscsiga!”
@sutiesdesszertmania Instagram képét láthatjuk most, nagyon guszták lettek a csiguszai:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Citromlevet almaecettel is lehet készíteni?
Vagyis helyettesíteni? Illetve ha igen érződik e?
Igen lehet.
Más lisztkeverékkel is meglehet csinálni?
Mással még nem próbáltuk, ezt a receptet.
Van élesztős változata ennek a receptnek? (vagy másik kakaóscsiga receptnek, ami Szafi lisztből készül)
A kakaós csiga kulcsszó alatt találod a recepteket, élesztős változata nincs.
Szia! A Szafi free világos puha kenyér lisztkeverékkel is készíthető?
Nekem a múltkor csak 19 dkg-om volt a hajdinás kenyérlisztből és kipótoltam a maradékot a fehér lisztkeverékkel. Működött!