Vadas ízesítésű lasagne, gluténmentes és tojásmentes házi tésztával (Paleo hozzávalókkal is!)

Ti Küldtétek Recept
(A recept beküldője: László Márti)

Vadas ízesítésű lasagne házi gluténmentes, tojásmentes házi tésztával

Házi gluténmentes tésztából készült lasagne

Házi gluténmentes tésztából készült lasagne

Házi tészta készítése (vékonyra nyújtva, lapokra vágva): RECEPT ITT!

Házi PALEO tészta RECEPT ITT!

Lasagne szósz elkészítése:
Hozzávalók (1 tepsihez):

Elkészítés:
A darált húst a forró olajon megpirítjuk. Közben a 2 féle alapport kikeverjük a vízzel.
Végül a húsra öntjük a vízben elkevert alapporokat, és folyamatos kevergetés mellett közepes lángon újra forrástól számított 2 percig főzzük.

Lasagne összeállítása:
Készítsünk plusz öntetet:

  • 20 g Szafi Fitt bolognai alap + 20 g Szafi Fitt vadas alap kikeverve
  • 2 dl víz

A tésztát, a bolognait és az öntetet a következők szerint rétegezzük:
Tegyünk a tepsi aljára pár kanál öntet.
Erre tegyünk tésztát, majd húst, majd újra tésztát, húst és a tetejére tésztát.
Tehetünk rá reszelt sajtot (lehet tejmentes és tojásmentes violife “sajt” is), majd a végén a megmaradt öntettel egyenletesen leöntjük.


Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütési funkción) kb. 40 perc alatt készre sütjük.
15 percet várjunk, hogy hűljön, majd szeleteljük.

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…