Kenyérsütőgépben sült Szafi Free hajdinás vegán kenyér |
Kenyérsütőben süthető vegán kenyér
- 400 g Szafi Free ropogós hajdinás kenyér lisztkeverék (Szafi Free ropogós hajdinás kenyér lisztkeverék ITT!)
- 5 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalája só ITT!)
- 6 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 40 g frissen facsart citromlé
- 20 g almaecet (almaecet ITT!)
- 420 g víz
Elkészítés:
Melegítsük fel a vizet a citromlével és az ecettel, majd öntsük a tartályba.
Kavarjuk össze a lisztet a sóval, az élesztővel és öntsük a vízre.
Sikérmentes programon indítsuk el a gépet. (2 óra 25 perces a program)
A sütés végén indítsuk el a csak sütés programot és még 15 percig süssük tovább.
- A második dagasztás után vegyük ki a lapátokat a gépből, így nem marad a helye a kenyérben és könnyebben kivehető. A második dagasztás után kivehetjük a tésztát a gépből, lisztes felületen megformázhatjuk majd visszarakhatjuk az üstbe. Így szebb lesz a formája.
- Nem szükséges olajjal kenni de ropogósabb lesz a kérge, ha lekenjük.
- Ha puhának találjuk akkor, sima sütőben 200 fokon 10-12 percig süssünk rá ropogós kérget.
- Az ecetet és citromlevet azért kevertem, mert így olcsóbb, és jobban elveszi a hajdina ízét és kovászos jelleget ad a kenyérnek.
- Energia: 176,4 kcal
- Fehérje: 4,5 g
- Zsír: 0,8 g
- Szénhidrát: 33,5 g
RECEPT 2
Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékből kenyérsütőgéppel
így tudtok kenyeret készíteni
Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Krenn Andrea)
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 400 g langyos víz
- 2 kk. Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g almaecet vagy frissen facsart citromlé (almaecet ITT!)
- 350 g Szafi Free világos kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) )
- 15 g friss élesztő
Elkészítés:
A fenti sorrendben tesszük az üstbe a hozzávalókat. Az élesztőt csak a liszt tetejére morzsolom! Alap programon sütni, az utolsó dagasztás után (ez amikor a gép jelzi a magok hozzáadását) a lapátot kiveszem és formázom a tésztát. Egy karos gépben sütöm.
„Megcsináltam a gépi Szafi Free kenyeret. Nekem nagyon hiányzott a kenyérsütőgép használata. Nagyon jó lett! Egy lapátos gépem van, az is simán megcsinálja. Köszönöm a receptet, a mai naptól én így sütöm. „
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szafi, a Basic program lenne a sikérmentes program, amire te gondolsz? Nekem a Basic 450 grammos programnak 2:50 a teljes ideje. Whole wheat van még esetleg, az 3:25:/ sencor típusú gép.
Szia Szandra!
A Basic program/2ó.50 perc/ is jó lesz!A plusz sütési időt itt is használd!
Szia! Nekem 2 ó 55 perces programom van és nem érzem, hogy kellene tovább sütni. Mindenképp kell?
Eszméletlen finom ez a kenyér, semmi mellékíz, egyszerűen tökéletes, nem tudok betelni vele! Köszönöm!