Paleo édes ropogós keksz receptek
A népszerű Vegán ropogós keksz után (Recept ITT!) , kértétek,
hogy legyen Paleo édes változat is, így meghoztam azokat is.
A fehér kicsit inkább omlós, de az is nagyon finom, tökéletes csokis keksznek. 🙂
- 150 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 20 g Szafi Reform bambuszrostliszt (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!) HELYETTESÍTŐ egy az egyben süteményliszttel, lásd. lejjebb, 2. verzió, mi a szénhidrát-csökkentés végett tettük bele bambuszrostlisztet, ennyi volt a maximum, amit elbírt!
- 30 g Szafi Reform kókusztejpor (Szafi Reform kókusztejpor ITT!) HELYETTESÍTŐ egy az egyben süteményliszttel, lásd. lejjebb, 2. verzió, mi a zsírcsökkentés végett tettük bele kókuszolaj helyett!
- 1 g Szafi Reform rózsaszín himalája só (Szafi Reform rózsaszín himalája só ITT!)
- 1 ek. (15g) Szafi Reform vaníliás eritirt
- 1 bio citrom héja (11 g)
- 3 db M-es tojás (148 g)
- 40 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) Amennyiben kókusztejpor nélkül készítjük, adhatunk még hozzá kókuszolajat, akár 60-70 grammot is elbír, mi a zsírcsökkentés végett nem adtunk hozzá többet!
- 2 ek. víz (20 g) – zsírcsökkentés miatt
- 4 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!) – Süteményliszttel is alá lisztezhetünk!
- 15 g Szafi Reform csökkentett zsírtartalmú kakaópor -> A kakaósba (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- 1,5 g Szafi Reform mézessütemény fűszerkeverék-> A fűszeresbe (Szafi Reform mézessütemény fűszerkeverék ITT!)
- 50 g csokidarab -> A csokisba.
Elkészítés:
Kavarjuk össze a folyékony és száraz alapanyagokat (ha kakaósat vagy mézes süteményeset szeretnénk akkor azokat is).
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 5 percig.
Ezután gyúrjuk át a bambuszrostliszttel v. süteményliszttel megszórt felületen, folpack között (!!! ez fontos, pár mozdulattal több, de így nem fog ragadni a tészta!) nyújtsunk 4 mm-es lapot és szaggassunk tetszőleges formát belőle.
(Egyébként kézzel is formázható, kis golyók, amit pl. villával kilapítunk, vagy egyszerűen a tenyerünkkel.)
Rakjuk sütőpapírral borított tepsire.
Sütése:
Előmelegített 170 fokos sütőben, alsó-felső programon 30-35 percig süssük (akkor jó, ha barnulni kezd a széle). – A 2. verziót elég 15 percig sütni!
Rácson hagyjuk kihűlni.
MINIMUM FÉL NAP ÁLLÁS UTÁN ÉRI EL A VALÓDI ÁLLALGÁT, FRISSEN MÉG PUHA, DE KÉSŐBB OMLÓSSÁ ÉS ROPOGÓSSÁ VÁLIK!
2. verzió
A bambuszrostliszt és a kókusztejpor lecserélhető plusz 50 g Szafi Reform Süteménylisztre (így összesen 200 gramm süteménylisztre lesz szükség), és a vizet cseréljük le kókuszolajra!
Ezt a verziót kevesebb ideig kell sütni!
A süteményliszt helyettesíthető Szafi Reform palacsinta lisztkeverékkel (mint a legtöbb receptben)!
Ilyen Szafi Reform palacsinta liszttel készítve a fenti recept:
SÜTEMÉNYLISZTBŐL KÉSZÍTETT 1 TOJÁSOS KEKSZ, MÉG 2015-BŐL: ITT!
AMERIKAI COOKIES – AMERIKAI CSOKIS KEKSZ
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Reform paleo csokis keksz
Update (Ti Készítettétek):
Tóth Cynthia elkészítette, és a „Christmas is coming”címet adta a képnek:
Nyitrayné bakos Annamária nagyon guszta kekszei:
„Paleo ropogós édes keksz variációk! ISTENI FINCSI! HOLNAP FORRÓCSOKIVAL FOGOM FOGYASZTANI! YUMMMIIIII!”
Paleo ropogós keksz csoki darabokkal, Winkler Ágitól:
„2. verzió szerint készítettem süteményliszből+ palacsintalisztből 1. adag linzert készítettem + Szafi Free Light Csipkebogyó-Szőlő lekvárral (Szafi Free lekvárok ITT!) kentem meg. Hát isteni finom linzer lett.”- írta fotójához Nyitrayné Bakos Annamária
„A legfinomabb, legpuhább linzerek paleo verzióban Szafi Reform Palacsinta lisztkeverékből.”- írta fotójához Kovács Ildikó
Kovács Ildikó szerint a legfinomabb és legpuhább linzer (Recept 2. alapján):
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett linzer
Kovács Ildikó a 2. recept szerint készített kekszet:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia!:) szeretném megkérdezni, hogy ez működik szafi reform szénhidrátcsökkentett péksütemény és kenyér lisztkeverékkel is?:) üdvözlettel: Veronika.:)
Bármit csináltam, nekem szétmorzsolódott a tészta, nem lehetett gyúrni fólia között sem. Pontosan kimértem a hozzávalókat. Mi lehet az oka?
Nem voltam az előbb elég pontos. Összegyúrtam, szép gombóc lett belőle, pihentettem. Majd amikor nyújtani szerettem volna a fólia alatt, szét esett, szétmorzsolódott, nem lehetett nyújtani. Mi az oka?