Hogyan csökkentsük tovább a Szafi Free piskóta szénhidrátértékét?
Hát úgy, hogy keresztezzük Szafi Reform liszttel 🙂 🙂 , méghozzá így:
Szénhidrátcsökkentett vegán torta |
Vegán vaníliakrémes-szilvazsel és szelet
(Szafi Reform süteményliszttel és Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverékkel)
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 180 g Szafi Free hajdinás piskótaliszt (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 70 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 50 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!) – vagy 15 g Szafi Reform negyedannyi
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 30 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) (almaecet ITT!)
- 180 g langyos víz
- 1 bio citrom reszelt héja
Keverjük össze külön edényben a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és kavarjuk csomómentesre.
Öntsük a masszát egy 22 cm átmérőjű, szilikon tortaformába és egyenletesen simítsuk el.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35 percig süssük, majd rácson hűtsük ki.
Vaníliakrém hozzávalói és elkészítése:
- 400 g kókusztej
- 35 g Szafi Reform vaníliás pudingpor (Szafi Reform vanília pudingpor ITT!)
- 5 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g agar-agar por (agar-agar ITT!)
Keverjük össze a száraz anyagokat, öntsük hozzá a tejet, kavarjuk csomómentesre, majd alacsony hőfokon forraljuk fel és hűtsük ki.
Szilvazselé hozzávalói és elkészítése:
- 4 nagyobb szilva
- 4 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- késhegynyi Szafi Reform fahéj (Szafi Reform fahéj ITT!)
- 3 g aar-agar por (agar-agar ITT!)
- 250 g víz
Hámozzuk meg és magozzuk ki a szilvákat (az így kapott súlya 113 g).
Keverjük össze a száraz anyagokat.
Rakjunk mindent turmixgépbe,daráljuk krémesre,majd alacsony hőfokon forraljuk fel és hűtsük ki.
Díszítéshez:
- 3 db szilva (mag nélkül 84 g)
Összeállítás:
Vágjuk ketté a piskótalapot.
Tegyük az egyiket egy folpackkal bélelt, állítható tortaformába.
Öntsük rá a vaníliapudingot, majd rakjuk rá a másik piskótát.
20 percre rakjuk hűtőbe, majd öntsük rá a szilvazselét és ismét hűtsük be.
Tálalás előtt 2-2 vékony szelet szilvával díszítsük és vágjuk 12 szeletre.
Tápértékei szeletenként:
- Energia: 78,9 kcal
- Fehérje: 1,7 g
- Zsír: 0,7 g
- Szénhidrát: 15,3 g
Tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 76,1 kcal
- Fehérje: 1,6 g
- Zsír: 0,68 g
- Szénhidrát: 14,7 g
Ára 100 grammonként:
111 Ft
*************
->TOJÁS HOZZÁADÁSÁVAL így tudtok ugyan ebből a lisztkeverékből nagyon finom piskótát sütni: RECEPT ITT!
-> A Szafi Free alapreceptet itt találjátok (süteményliszt nélkül): RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Lovas Barbi meggyes-mákos tortát készített a piskótából, ezt írta fotójához:
„Nagyon vágytam valami mákos édességre, meg valami krémes finomságra is, de nem akartam kétfélét készíteni, mert ugye diétázunk……így született meg ez a Vegán finomság, ami nem tartalmaz semmilyen állati eredetű alapanyagot, glutént és hozzáadott cukrot!
A piskóta tésztához a fenti receptet választottam-
Miután kihűlt, mindkét oldalát vízzel elkevert (1:1 arányban) Szafi Free feketeribizli lekvárral alaposan átkentem.
A mákos réteghez
- 30 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszert
- 1 ek/10 g Szafi Reform vaníliás eritritet
- 2 ek. vanília aromát
- 5 g reszelt kezeletlen citromhéjat
- 200 g darált mákot
- 3-4 ek lekvárt (én Szafi free feketeribizlit és Szatmári szilvalekvárt használtam fele-fele arányban,mert azok voltak felbontva.)
- 1 dl vizet (növényi tejjel is lehet) egy lábasban közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve összefőztem kb.10 perc alatt, majd a piskótára halmoztam és jól “rányomkodtam”.
A meggyes réteghez
- 200 ml vegán tejszínt habbá vertem
- 250 g vegán mascarponét hozzá kevertem.
- közben 300 g meggyet( nekem fele fagyasztott, fele cukormentes befőtt volt)
- 1,5-2 dl meggy levét
- 1 ek négyszeres édesítőt
- 1 ek vaníliás eritritet
- 1 ek vanília aromát
- 2 ek citromlevet összefőztem, majd
- 2 ek agar agart hozzáadtam.
Miután picit hűlt a meggyszósz, a tejszínes-mascarponés krémhez adtam és jó alaposan elkevertem. Pár csepp meggyaromát még hozzáadtam az intenzívebb íz és szín miatt. Egyenletesen eloszlattam a mákos rétegen, majd letakarva egy éjszakára hűtőbe tettem.
Díszítésnek Szafi Reform aszalt goji bogyót (Szafi Reform goji bogyó ITT!), Szafi Reform kakaóbabtöretet (Szafi Reform kakaóbabtöret ITT!), liofilizált tőzegáfonyát és egész mákszemeket használtam. (Meg egy csepp vegán habot.)Próbáljátok ki, nagyon finom.”
Szafi Free gluténmentes vegán meggyes-mákos torta
Darnótzy Alexandra meggyes mákos muffint készített a piskótából:
Szafi Free-Szafi Reform vegán meggyes mákos muffin
„Kedvenc gesztenye sütink. Szafi Free vegán, zsírszegény gesztenyés süti. (A gesztenyekrém a Szafi Free gesztenyetorta alapján készült: RECEPT ITT!)
Csokimáz: kakaópor, édesítő , rumaroma zabtejszín. A piskóta alját is kötelező csokiöntetbe mártani.” -írta fotójához Pelenczei Petra
Szafi Free gluténmentes vegán gesztenyetorta
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!