Íme a finom, puha foszlós mindenmentes** fehér kenyér szénhidrátcsökkentett változata!
Az eredeti receptet itt találjátok: RECEPT ITT!
A napokban többen is kérdeztétek tőlem, hogy hogyan lehetne az új Szafi Free világos puha kenyérnek tovább csökkenteni a szénhidrátértékét (egyébként az eredeti recept is lassú felszívódású, alacsony GI értékű kenyér )
A kérés már teljesítve is lett, íme a kalória-csökkentett, szénhidrát-csökkentett, zsírszegény kenyér recept!
Természetesen nem zsírral lett csökkentve a szénhidrátérték, így a kalória értéke is nagyon szuper, 100 gramm kenyér csak 141 kalória, és mégis igazi kenyér íze van )
- 200 g Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) )
- 30 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék -> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 1 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 3 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalája só ITT!)
- 30 g frissen facsart citromlé vagy 20 g fehérborecet (6%-os) (100%-os citromé ITT!) (fehérborecet ITT!)
- 330 g szobahőmérsékletű víz
-
+2 g lisztkeverék a gyúráshoz
-
1 g EZ Coat olajspray a kenéshez (EZ Coat olajspray ITT!)
Kavarjuk össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük, míg a sütő melegszik (15 perc).
Ezután gyúrjuk át a tésztát a liszten és formázzuk meg.
Rakjuk sütőpapírral borított tepsire, mélyen vágjuk be a tetejét és fújjuk le olajjal.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig, majd 200 fokon 20 percig süssük. (A két sütés között fújjuk le újból olajjal, a szebb szín miatt.)
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tápértékei 100 grammonként:
Átlagos tápérték | 100 gramm kenyérben |
energia (rosttal együtt): | 156 kcal |
zsír: | 0,7 g |
szénhidrát: | 27 g |
rost: | 12 g |
fehérje: | 4 g |
só: | 0,6 g |
**: MINDEN jelölendő allergén anyagtól MENTES
Update (Ti Készítettétek):
Balaton Bernadett aszalt paradicsomos bagetteket sütött a fenti recept alapján:
Tóth Cynthia tesztelte, és ezt írta róla:
„Nagyon nagyon finom. Nekem az előző is ízlett, de ez mindent visz. A legjobban az értékei tetszenek, szénhidrátcsökkentett, kalóriaszegény, még vacsira is tökéletes nekem.”
Dr. Lusztig Enikő ehhez a mesés reggelihez szénhidrát-csökkentett Szafi Free kenyeret sütött, és ezt írta róla: „A világos, puha Szafi Free kenyérből a ch csökkentett verziót sütöttem + a kenyérfűszerből is tettem bele! Jobb lett, mint a bolti, ezt 10 perc összedobni. Éhesen annyi se. 🙂 ”
Lusztig Enikő salátája tökéletesen mutatja, hogy a saláta sem egy unalmas étel 🙂
Szénhidrát-csökkentett világos kenyérrel tálalta a ráksalátáját, ami a kenyér fűszerkeveréktől (Szafi Reform kenyérfűszer fűszerkeverék ITT!) sötétebb.
Baki Andrea reggelire készítette el. Ezt írta a képéhez: „Gluténmentes és szénhidrát csökkentett, tojásos McReggeli Olyan az íze, mint az igazinak!”
WeniDublin pihe-puha fehér zsemléje ilyen lett:
Gergelyffy Zsófia csodaszép zsemléi ilyenek lettek:
Nyitrayné Bakos Annamária zsemléi ilyenek lettek:
Ezt a képet Gáti Mercédesz készítette, és ezt írta róla: „Szafi Free csökkentett kcal és ch-tartalmú, mindenmentes fehér kenyér tonhal krémmel (RECEPT ITT!)! Mintha hagyományos kenyér lenne, ropogós kéreggel, pihe puha belsővel! Szuper ez a kenyér!”
„Ultra brutál mennyei finom IGAZI zsemlét sütöttem Szafi receptje alapján! Ennyire finom, és az eredeti, totál a sima zsemle ízére emlékeztető mindenmentes zsemlét még nem ettem!
Ráadásul még alacsonyabb szénhidrát tartalommal bír!
Világos puha kenyér és ch csökkentő liszt keverékéből készült villámgyorsan és mar csak sütni kellett, melegen teszteltem!
Tökéletes kívül-belül! Készült sima/natúr és medvehagymás zsemle is… az illatok, bár tudnám csatolni a kép mellé!…”- írta Patkos Dalma a zsömikről.
@healthy_life_of_ani tölötte fel az Intagramra ezt a képet: „Frissen sütött, szénhidrátcsökkentett hotdog kifli Szafi világos puha fehérkenyér és szénhidrátcsökkentő lisztkeverékeiből. Ohh, ez valami mennyei!”
Kiss Niki is elkészítette, szezámmaggal dúsítva:
Sibalin Szandra magvas bagettje. Ezt írta fotójához:
„Szafi Free szénhidrátcsökkentett kenyér helyett magvas bagettek. 2 felé szedtem a tésztát, hosszú rudakat sodortam belőlük és összecsavarva mentek a sütőbe.”
„Holnapra kisült a kenyérke chia maggal felturbózva!” – írta Bereczné Anikó guszta kenyeréhez.
„Ch csökkentett Szafi Free-Szafi Reform kenyeret sütöttem a hétvégére.” -írta fotójához Pintér Alexa.
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kenyér
Nyitrayné Bakos Annamária is elkészítette:
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kenyér
„Szénhidrátcsökkentett, glu
Szafi Free szénhidrátcsökkentett bagett
Pintér Alexa guszta szendvicse:
Szafi Free szénhidrátcsökkentett kenyér
Szathmáryné Vantara Klaudia melegszendvicseket készített, amit Szafi Free ketchuppal és Szafi Reform fűszeres paradicsomszósszal tálalt: (Szafi Free ketchup ITT!) (Szafi Reform paradicsomszósz ITT!)
Szafi Free gluténmentes melegszendvics
„Már hetek óta ezt a kenyeret süti nekem a férjem. Most sikerült fotót is készíteni róla, mielőtt megettem volna. Annyira finom. Alig várom, hogy kihűljön és falatozzak belőle. „- írta fotójához Pandur-Kovács Mónika
Szafi Free gluténmentes élesztőmentes kenyér
Pandur-Kovács Mónika újabb fotója:
Szafi Free gluténmentes szénhidrátcsökkentett kenyér
Pandur-Kovács Mónika újra elkészítette:
Szafi Free szénhidrátcsökkentett kenyér
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi!
Zsömlét és kiflit szeretnék sütni a recept alapján. Hogy változik a sütési idő a kenyérhez képest?
Köszi, Zsuzsa
Ugyanúgy ahogy az eredeti receptnél van, 40 perc.
Kedves Szafi.
Ma csinaltam eletem elso kenyer probalkozasat…es mindent ugy csinaltam ahogy az levan irva,a kenyer gyonyoru,viszont a belseje nem akar megsülni.ragacsos a kozepe.
Pedig minden hőfokot percre pontosan beallitottam es betartottam.nem tudom mi lehet a baj.. 🙁
Ez nem egy száraz keményítős kenyér, picit „alapjáraton” is nedvesebb.
Azt tudom ajánlani, hogy készíts belőle csavart kenyeret, vagy zsemlét, kiflit, úgy jobban át tud sülni. 🙂
Sziasztok!
Nayon szeretem ezt a kenyeret, de még tovább akartam csökkenteni a szénhidrát tartalmát. Sikerült is, így pár kenyér megsütése után le is írom imde 🙂 A 200 g Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeveréket megbontottam. Így az enyémben 140 g Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeverék és 60 g SZAFI REFORM PALEO SÜTŐLISZT . Így lett nekem 100 g kenyérben 23 g szénhidrát.
Gázsütősöknek:
285 g kell csak a vízből
8 g tojásfehérjepor
Így nem lesz nedves a belseje. Ez csak tipp, az én sütőmre van kipróbálva.
Kedves Szafi!
Ez a recept a hajdinas szafi free lisztkeverrekkel is mukodhet?
Koszonom szepem