Ti Készítettétek Recept
(A recept beküldője: Takács Krisztina)
Túrós stangli
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 25 dkg túró (lehet laktózmentes is, vagy házi tojásfehérje túró is) (házi totu recept ITT!)
- 12,5 dkg puha vaj (lehet növényi is) (Koko kókuszmargarin ITT!)
- 40 gramm Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 40 gramm Szafi Reform paleo sütőliszt sós ételekhez (Szafi Reform paleo sütőliszt ITT!)
- 40 gramm Szafi Free ropogós kérgű kenyérliszt (Szafi Free ropogós hajdinás kenyér lisztkeverék ITT!), VAGY Szafi Free pizza lisztkeverék (Szafi Free pizza lisztkeverék ITT!)
- 1 db M-es tojás
- kevés reszelt sajt (tejet nem fogyasztóknak: Violife növényi sajtok ITT!)
Elkészítés:
Összegyúrom a hozzávalókat, kinyújtom, megkenem tojással és megszórom sajttal. Derelyevágóval vagy simán késsel stanglikat vágok, majd megsütöm.
Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütési funkción, 15-20 percig sütöm.
Update (Ti Készítettétek):
Ezeket a sajtos-túrós stanglikat Baki Andrea készítette, neki ilyenek lettek:
Gáti Mercédesz töltötte fel az Instagramra ezt a képet: „Szilveszteri nasi-asztalunk guacamoles zöldség-mártogatóssal és Szafi Reform túrós stanglival.”
Vértesiné Tóth Judit is tesztelte, és ezt írta róla: „Tökéletes túrós-sajtos rudak. Ugyanolyan az íze, mint az eredeti búzalisztesnek. Vagy egy kicsit finomabb… Semmi mellékíz!”
Endrédi Detti készítette ezt az adagot, örülök, hogy nekik is nagyon ízlett:
Reibl Dalma is tesztelte, szerinte finomabb, mint a hagyományos:
„Szerintem finomabb, mint a hagyományos!„- írta Adrienne a kép mellé.
@vis_vitalis_1 kicsit picit kevesebb vajat rakott bele, mint az eredeti receptben van, és parmezánnal szórta meg a tetejüket:
Vig-Opra Erika is elkészítette: „Annyit változtattam rajta, hogy a hajdinás kenyérliszt helyett, Szafi Free pizza lisztkeveréket használtam.”
Zima Sarolta is tesztelte:
Adrienne szerint ez a legjobb sajtos rúd recept!
Mi csinált Floridában egy magyar lány, miközben közelgett az Irma hurrikán?!
Sütött/főzött magának biztos, ami tuti alapon annyi #szafifree #szafireform ételt, amennyit csak tudott.
Fotó: @hadriennke Instagram oldala
Nagyon büszke vagyok rád Adrienn, és kitartást nektek!
- Szilvás gombóc RECEPT ITT!
- Stangli
- Pizzás croissant RECEPT ITT!
- Joghurtos bagett RECEPT ITT!
- Szafi Free nokedli RECEPT ITT!
Pintér Alexa készítette:
„Hihetetlenül egyszerűen elkészíthető finomság ma estére! Ha nekem törött kézzel elkészült 1 óra alatt, akkor Nektek még hamarabb elkészül! Annyit változtattam rajta, hogy a receptben írt liszteknél: 60 g Szafi Free pizza lisztet és 60 g Szafi Reform ch csökkentő rostkeveréket használtam. Tettem vele fokhagymát, sót, füstölt sajtot”
Pintér Alexa újra elkészítette és ezt írta fotójához: „Isteni finom pihe-puha sajtos túrós stanglik (a tésztába még tettem 2 ek laktózmentes tejfölt is)”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szerintem a só kimaradt a receptből. ????
A lisztben már van só, de természetesen ha valakinek nem elég sós még tehet bele. 🙂
Köszi a választ! Azért kérdeztem csak mert elkészítettem a recept alapján és nagyon durván íztelen lett, pedig én nem nagyon szoktam sózni. Mindenképp javasolnék egy kis sót bele ????
Megkérdeztem Krisztát igen kell bele.
A tojás bele is kell vagy csak a keneshez?
Sziasztok! Az normális, hogy nagyon zsíros lesz a stangli? Köszönöm!
Sziasztok! Igen, elnézéseteket kérem, a só tényleg kimaradt a receptemből. Egy teljes evokanallal szoktam beletenni! A zsírossághoz nem tudok hozzászólni, nekem mindig 250 gramm ment bele. A tojás igen, csak a kenéshez szükséges 🙂
Sziasztok! Első sütésnél, tényleg egy kicsit zsírosabb volt. Második sütésnél, felére csökkentettem a zsiradékot és úgy is jó lett. Nekem így jobban ízlett. Köszönöm a receptet ????
Sziasztok! A következőképpen jártam eme sütemény kivitelezésével: sajnos nem volt itthon sem pizza-, sem kenyérlisztem, úgyhogy a fennmaradó két lisztet kevertem fele-fele mennyiségben (60-60 dkg). Összegyúrtam a többi hozzávalóval, így aztán egy istentelenül morzsálódó cuccot kaptam. Kétségbeesésemben belevertem 2 egész tojást, és bizony ez lett a megoldás. A továbbiakban a recept szerint jártam el, és a végeredmény egy nagysikerű sajtos stangli lett, amiből rögtön sütöttem még egy adagot, hogy nekem is jusson. Bizony én is tettem bele sót, ahogy itt ti is írtátok, zsiradéknak pedig jóféle mangalicazsírt használtam. Ha másnak is hasonló problémája adódna a lisztekkel, okuljon az én esetemből. Ölelés!