Szénhidrát-csökkentett, gluténmentes, paleo-vegán vacsora ötlet:
mentás padlizsán saláta
RECEPT
A padlizsánt kockázzuk fel, fűszerezzük #szafifitt fokhagymaporral (Szafi Reform fokhagymapor ITT!) és füstsóval (Szafi Reform füstsó ITT!), majd tegyük zsírpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg egy kevés kókuszolajjal (Szafi Reform kókuszolaj ITT!), forgassuk jól össze.
Végül előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig süssük.
Közben keverjünk ki kókusztejszínbe ÍZLÉS SZERINT citromlevet és sót (Szafi Reform himalaya só ITT!) és aprított friss mentát. (Nem lesz kókusz íze, mert a citromlé és a menta elveszi).
Kb. 2 dl tejszínhez egy kisebb citrom levét használtam fel.
A kisült padlizsánokat forgassuk meg a mártásba, és tálaljuk.
Tökéletes magában, vagy reggelire szendvics mellé, esetleg ebédnél köretnek.
Update (Ti Készítettétek):
Nyitrayné Bakos Annamária tesztelte, nála is nagy sikert aratott.
Ezt írta a képhez: „Vacsim: Mentás padlizsán saláta (gluténmentesen, tejmentes, tojásmentes, vegán, paleo) Imádom a padlizsánt! Nagyon fincsi volt! Most már nagy kedvenc nálunk is ez a sali!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!