Szénhidrát-csökkentett, paleo mini focaccia recept Julikától
- 60 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 35 g Szafi Reform sós nyújtható lisztkeverék (Szafi Reform sós nyújtható lisztkeverék ITT!)
- 10 g Szafi Reform bambuszrostliszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 3 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 db M-es tojás (108 g)
- 2 db tojásfehérje (70 g)
- 120 g langyos víz
Elkészítés:
Külön edényben kavarjuk össze a folyékony és száraz alapanyagokat, majd öntsük egybe őket és gyúrjuk össze.
5 percig pihentessük a tésztát.
Ezután bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át és osszuk 4 egyenlő részre.
Nyújtsuk ki 1 cm vastagra és az ujjunkkal nyomjunk néhány mélyedést bele.
A mélyedésekbe tegyünk néhány rozmaringlevelet és néhány felezett olívabogyót.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 25 perc.
Tápértékei darabonként:
- Energia: 106 kcal
- Fehérje: 7 g
- Zsír: 6,5 g
- Szénhidrát: 5 g
********************
Szafi Free gluténmentes vegán focaccia-t így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből így tudtok focaccia-t készíteni: RECPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok!
Nem volt annyi tojás itthon, amennyi kellett volna, így almaecettel pótoltam a hiányzó tojásfehérjét. Eredmény: rendkívül finom zsemle 🙂