Paleo morva kalács (gluténmentes, tejmentes, szénhidrát-csökkentett)

Szénhidrát-csökkentett, gluténmentes, PALEO

morva kalács recept Julikától

Paleo morva kalács

Paleo morva kalács

Tészta hozzávalói:

Töltelék hozzávalói:

A mélyedésekbe:
  • 100 g hozzáadott cukormentes házi baracklekvár
  • 1/2 tojássárga

Hozzávalók a tetejére, és a morzsához:

Először a tésztát készítsük el:

Külön edényben kavarjuk össze a folyékony és száraz alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.

Pihentessük a tésztát, míg a többi hozzávalót elkészítjük.

A töltelékhez kavarjuk ki a totut a többi hozzávalóval.

A lekvárba keverjük bele a fél tojássárgát.

A morzsához kavarjuk össze a liszteket, majd adjuk hozzá a kókuszkrémet és keverjük apró morzsásra.

Elkészítés:

Bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át a tésztát, majd osszuk 8 egyforma darabra. Kb. fél cm vastagra lapogassuk el. Tegyünk a közepébe 1 tk. totus tölteléket, majd, mintha gombócot formáznánk zárjuk össze.

Az így kapott gombócokat óvatosan lapogassuk 8 cm-re úgy, hogy a közepükön közben csináljunk mélyedést.

Ebbe kerül 1 tk. lekvár.

Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le a maradék, (kevés vízzel hígított) tojássárgával és szórjuk meg a morzsával.

Sütés:

Előmelegített, 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 38 percig süssük.

Tápértékei darabonként:
  • Energia: 81,4 kcal
  • Fehérje: 5,4 g
  • Zsír: 3,8 g
  • Szénhidrát: 7,1 g

Update (Ti Készítettétek):

Nyitrayné Bakos Annamária tesztelte a paleo morvakalácsot, neki ilyen lett.  Nagy sikert aratott vele. 🙂

Szafi Fitt gluténmentes paleo morvakalács

Szafi Fitt gluténmentes paleo morvakalács

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…