Szafi Free mákos/diós/gesztenyés/kókuszos vegán bejgli (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, hozzáadott cukortól mentes)

Hozzáadott cukortól mentes, élesztő nélkül készíthető

gluténmentes vegán

MÁKOS ÉS DIÓS bejgli recept

Szafi Free vegán bejgli

Szafi Free gluténmentes, tojásmentes, tejmentes vegán bejgli

Mielőtt elkezdenéd a sütést, nagyon szépen kérlek, hogy OLVASD VÉGIG  a receptet, mert nincs benne felesleges információ, csak a lényeget írtam le, mindent pontosan be kell ahhoz tartani, hogy ilyen gyönyörű bejglit kapjatok, mint én!

  • SEMMI NEM HELYETTESÍTHETŐ SEMMIVEL!
  • SEMMI NEM HAGYHATÓ KI A RECEPTBŐL!
  • A TÖLTELÉK IS NAGYON FONTOS, MÁS TÖLTELÉKKEL (BEVÁLT, MEGSZOKOTT, RÉGI RECEPTBŐL ÁTHOZOTT) NEM HELYETTESÍTHETŐ!
  • CSAK ÍGY LESZ JÓ A BEJGLI, EZEKKEL AZ ALAPANYAGOKKAL, ÍGY AHOGY LEÍRTAM!

Tészta hozzávalói (kb. 450 grammos bejglihez):

Bejgli töltelék hozzávalói:

DIÓS:
MÁKOS:
  • 80 g darált mák (őrölt mák ITT!)
  • 40 g Szafi Fitt kristályos eritrit (Szafi Fitt eritrit ITT!) – aki fogyaszt cukrot annak kristályos cukor is jó
  • 1 citrom héja (kb. 10g)
  • 5 g Szafi Fitt útifűmaghéj (nem liszt!) (Szafi Fitt útifűmaghéj ITT!)
  • 30 g hozzáadott cukormentes sűrű sütésálló sárgabaracklekvár – helyettesíthető kemény sütésálló szilvalekvárral (EZZEL!), esetleg kemény sütésálló áfonya lekvárral (EZZEL!) vagy házi kemény lekvár is jó (amiben megáll a kanál :) ) -> folyékony, híg lekvár nem jó, és muszáj bele NEM LEHET KIHAGYNI, és pont ennyi amennyit írtam, 1 grammal sem több, vagy kevesebb! (sárgabaracklekvár ITT!)
  • 20 g frissen facsart narancslé – 1 grammal se legyen több, vagy kevesebb!
  • 25 g mazsola vagy más aprított aszalt gyümölcs (mazsola ITT!)(aszalványok ITT!) – akár ki is hagyható, de nem érdemes
Kenéshez:
  • 10 g frissen facsart narancslé (természetesen, aki nem tojásérzékeny, és nem is vegán, az tojássárgájával is lekenheti!)
Elkészítés:
VIDEÓ A KÉSZÍTÉSÉRŐL

Mérjük ki egy edénybe a folyékony összetevőket, majd adjuk hozzá a sót/édesítőt keverjük jól el, végül a liszttel együtt gyúrjuk jól össze (először nagyon lágy lesz a tészta, de kb. 2 per alatt gyúrhatóvá válik, ne adjatok hozzá plusz lisztet!).

Összeállítás után 5 percig pihentessük a tésztát.

Ezalatt keverjük ki a tölteléket: Előbb a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd kézzel vagy kanállal gyúrjuk bele a nedves összetevőket is. Az összetevőket külön edénybe mérjük ki, hogy véletlenül se menjen bele több!

20×25 cm-es lapot nyújtsunk a tésztából. (Aki nem tapadásmentes felületen nyújtja, lehet, hogy igényelni fog 2 gramm lisztet a nyújtás)

Töltsük meg a választott töltelékkel, úgy hogy a széleitől 1,5 cm. szabad helyet hagyjunk ki, a felső végétől pedig 3,5 cm.-t. Miután rásimítottuk a tölteléket, hajtsuk be a (rövidebb) oldalsó széleket.

Végül amennyire csak lehet szorosan tekerjük fel a hosszanti oldaláról, majd fektessük olajjal lekent zsírpapírra. Az olajozás avégett fontos, hogy ne ragadjon rá a narancslével lekent tészta!
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes bejgli
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes VEGÁN bejgli

Megjegyzés a töltelékkel kapcsolatosan:

  • A tölteléket nem kell megfőzni, és nem is lesz túl száraz ilyennek kell lenni, sütés közben az eritrit megolvad benne, ezért jó állagú lesz! Ne adjatok hozzá plusz vizet/lekvárt/narancslét mert úgy túl híg lesz és szét fog repedni oldalt a bejgli!
  • A fenti töltelék pont egy rúd bejglihez van kikísérletezve, se kevesebbet se többet ne tegyetek bele.
  • Ha nem így készítitek szét fog repedni a bejgli!!!

Sütés előtt narancslével kenjük le, és a tetejét  vastag szívószállal szurkáljuk meg kb. 7 helyen.

Sütése:

Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon (tehát nem légkeverésen!) 30 percig, majd kenjük le újra és süssük tovább 200 fokon 22 percig. (nagyon erős sütő esetén lehet, hogy pár perccel rövidebb ideig is elég sütni).

Miután kivettük a sütőből még forrón fújjuk vagy kenjük le olajsprayvel (EZ Coat olaj spray ITT!), hogy fényesebb és szebb legyen! Rácson hagyjuk langyosra kihűlni, majd szeleteljük.

Tárolás: Szobahőmérsékleten folpackban (napokig eláll), vagy szeletelve le is fagyasztható!
Tojásmentes, élesztőmentes, hozzáadott cukortól mentes, vegán bejgli

Tojásmentes, élesztőmentes, hozzáadott cukortól mentes, vegán bejgli

Tápértékek:
Mákos bejgli tápértékei 100 grammonként, 25 g mazsolával:
  • Energia: 249,4 kcal
  • Fehérje: 7 g
  • Zsír: 7,9 g
  • Szénhidrát: 30 g

Diós bejgli tápértékei 100 grammonként, mazsolával:

  • Energia: 270 kcal
  • Fehérje: 6 g
  • Zsír: 13 g
  • Szénhidrát: 27,6 g

Ha több töltelékkel szeretnéd elkészíteni, akkor ezt a receptet nézd meg: Több és szaftosabb töltelékkel így készíthető, KATTINTS IDE A RECEPTÉRT!

Plusz megjegyzés:

Ha mégis valamilyen oknál fogva kirepedne a bejlgi, mert nem sikerül teljesen úgy elkészíteni, ahogy leírtam, akkor annyi baj legyen :) ha nagyon picit szétreped az oldala (van aki szerint a szeretettől reped meg, mert olyan szeretettel készítjük :D), viccet félre téve: még forrón igazítsátok vissza, vagy egyszerűen éles késsel vágjátok le ami a repedésnél kifolyt (a sült tölteléknél nincs is finomabb), mire kihűl nem is látszódik, hogy volt ott repedés!

Szafi Free vegán gesztenyés bejgli recept Julikától

Szafi Free vegán gesztenyés bejgli

Szafi Free vegán gesztenyés bejgli


A bejgli tészta ugyanúgy készül, mint a mákos/diós bejglié!

Töltelék hozzávalói:

Elkészítés:

Daráljuk le késes aprítóban a gesztenyét.
Öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és villával dolgozzuk össze.

Egyenletesen kenjük a tölteléket a tésztára. Vigyázzunk közben, hogy a tészta ne szakadjon ki és ne vékonyodjon el, mert sütés közben kiszakadhat.
Szorosan tekerjük fel és néhány helyen szívószállal szúrjuk át a felső tésztaréteget.

Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire. Szúrjuk meg szívószállal a tetejét néhány helyen és kenjük le narancslével.

Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35 percig süssük.
Ekkor kenjük le megint narancslével és további 25 percig süssük.
Összesen 55 percig sül.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Ha sütés közben felpúposodna, ne ijedjünk meg. Ahogy hűl a tészta el fog tűnni a pukli és a tészta szépen rásimul a töltelékre (szóval ezért nem lett olyan szép).

Tápértékei 100 grammonként:

  • Energia: 168,4 kcal
  • Fehérje: 4,3 g
  • Zsír: 0,7 g
  • Szénhidrát: 33,6 g

Megjegyzés: Direkt főtt gesztenyével készült, mert a hozzáadott cukortól mentes gesztenyemasszák nagyon eltérőek, és azokkal lehet nem lesz jó!

Szafi Free vegán kókuszos bejgli recept Julikától

Szafi Free vegán kókuszos bejgli

Szafi Free vegán kókuszos bejgli

Mindenkire gondolunk!

A mákos, diós és gesztenyés bejgli után, itt a kókuszos is. Szintén Julika kísérletezte ki azoknak, akik nem ehetnek magokat (mák, dió), a gesztenyét pedig a magas szénhidráttartalom miatt kell kerülniük.

Íme a glutén-, tej-, tojás-, élesztőmentes kókuszos bejgli:

A bejgli tészta ugyanúgy készül, mint a mákos/diós/gesztenyés bejglié!

A töltelék:

Kenéshez:
  • 5 g kókuszkrém (csak egyszer kell a sütés előtt lekenni

A tészta elkészítése előtt kavarjuk össze a tölteléket, hogy fel tudja szívni a nedvességet.

Elkészítése:

Ugyanaz, mint fenn található többi bejglinek.

Tápértékei 100 grammonként:
  • Energia: 206,5 kcal
  • Fehérje: 4 g
  • Zsír: 10,5 g
  • Szénhidrát: 20,6 g

A gesztenyés bejglihez hasonlóan ez is oldalt egy kb. 6 cm-es részen kipúposodott (viszont nem repedt ki!) de mire kihűlt rálapult a töltelékre, és gyönyörűen vághatóvá vált.

*********************************************
Szafi Fitt szénhidrát-csökkentett, light paleo bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!

Update (Ti Készítettétek):

Nyögéri‎ Ildikó tesztelte a Szafi Free bejglit, neki ilyen lett, és ezt írta:
“Reggel kaptam meg a csomagot, és már meg is sütöttem a mindenmentes mákos bejglit. Soha nem volt ilyen egyszerű bejglit készíteni, gyönyörű lett, és az íze is nagy ott van!
Nagyon ellett találva ez a recept, nem repedt meg, nem száraz, és az íze is olyan békebeli :)
Nálunk biztos, hogy ez fog készülni karácsonykor.”
Szafi Free vegán bejgli

Szafi Free vegán bejgli

Ti készítettétek #szafifree bejglik!!! Nagyban zajlanak a tesztsütések nálatok is, szerencsére kivétel nélkül mindenkinek sikerül is (a visszajelzések alapján):

Vizler-Bokréta Veronika‎: „Sütöttem már jó pár bejglit gluténérzékeny pályafutásom alatt, de ennyire egyszerűvel, légiesen könnyűvel még sosem találkoztam.”

DIÓS BEJGLI: Klipacs Kinga: „Elkészült a teszt bejgli, nagyon finom lett és keleszteni sem kellett a tésztát. :)”

GESZTENYÉS BEJGLI: Sulyán Alexandra: „Gesztenyés bejgli, a legjobb bejgli amit eddig ettem.”

Szafi Free vegán, gluténmentes bejgli

Szafi Free vegán, gluténmentes bejgli

Puskás Bettinek ilyen gyönyörű lett a Szafi Free mákos bejgli:

Gluténmentes vegán bejgli

Gluténmentes vegán bejgli

Még annak is megy, aki soha azelőtt nem készített bejglit! Ezt a képet Kecskés Krisztina készítette, és ezt írta: “Szafi Free expressz lisztkeverékből, és mondhatom rég volt ekkora sikerélményem úgy izgultam, hogy sikerüljön :) életem első bejglije.”

Szafi Free vegán diós bejgli

Szafi Free vegán diós bejgli

Ezzel a bejglivel tuti sikert arattok karácsonykor, és még ételallergia mellett is nyugodtan fogyaszthat belőle a vendégsereg, ezeket már nem csak én állítom, Ti is alátámasztottátok! Örömmel látom, hogy érkeznek a Szafi Free bejgli tesztsütésekről a fotók tőletek!

– Hidi Marika a mákos verziót készítette el és gyönyörű lett neki! (felső kép) Ezt írta róla: „Mindent a recept szerint csináltam, de mazsola helyett vörösáfonyát tettem bele. Finom lett. ”

– Nyitrainé Bakos Annamária diós Szafi Free bejglit sütött  (bal alsó kép) Neki így ízlett: „Imádnivaló fincsi #szafifree diós bejgli- Amilyen hamar elkészült, olyan hamar el is fogyott :) Imádjuk! Egyszerű, gyorsan elkészíthető, isteni finom!Köszönjük neked Szafi!”


– Asztalos-Slavóczky Ramónánál a kókuszos verzióra esett a választás. Ő ezt írta róla: „Próbaképp elkészült a bejgli, most kókuszosan. Hát ez valami fenomenális. Nagyon finom!”

Szafi Free vegán bejglik

Szafi Free vegán bejglik

Soós Kriszti diós bejglije ilyen lett:

Szafi Free gluténmentes vegán bejgli

Szafi Free gluténmentes vegán bejgli

Holik Mariann élete 1. bejglije, ezt írta róla: “Karácsonyra készülve… Szafi free mákos beigli. Ajánlom mindenkinek!”

Tojásmentes, tejmentes bejgli

Tojásmentes, tejmentes bejgli

Czinege Ildikó is megsütötte és ezt írta róla: “Nagyon finom és nagyon egyszerű elkészíteni! Köszönöm!”

Szafi Free diós bejgli

Szafi Free diós bejgli

Rácz Erika #szafifree bejlgije is ilyen szép, repedésmentes lett:
Ő ezt írta róla: „Kelesztés nélküli, gluténmentes, vegán bejgli. Tényleg hülye-biztos recept és az íze isteniiii :), nagyon csúcs ez a recept, soha életemben nem készítettem ilyen gyönyörű bejglit ennyi idő alatt. Szerintem nem lehet elrontani, ha követjük a receptet. Az egész család imádja, nálunk ez fog készülni karácsonykor is! Köszönöm a receptet, ismét!”

Szafi Free vegán bejgli

Szafi Free vegán bejgli

Mercédesz Kátai tesztelte DIÓS ÉS MÁKOS bejglit, neki ilyen lett :) :

Szafi Free vegán bejgli

Szafi Free vegán bejgli

Dénes Rita GESZTENYÉS bejglit készített, neki így sikerült:

Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes gesztenyés bejgli

Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes gesztenyés bejgli

Dobos Beáta is elkészítette a mákos recept szerint, neki is nagyon szép lett:

Szafi Free bejgli

Szafi Free bejgli

Audrey Rojo gesztenyés és mákos bejglit sütött, na meg egy kis #szafifitt linzer és mézeskalácsot készített (RECEPT ITT!):

Szafi Free vegán bejgli

Szafi Free gluténmentes vegán bejgli

Nikolett Foldenyi mákos és diós bejglije ilyen lett:

Gluténmentes vegán bejgli

Gluténmentes vegán bejgli

Duro Kata bejglije ilyen lett, és ezt írta róla: “Nagyon ízlett mindenkinek. Karácsonykor az asztalon a helye, mert pillanatok alatt elkészül.”

Szafi Free vegán bejgli

Szafi Free vegán bejgli

Petra Pelenczei is készített az általa készített Szafi Free diós bejgliről fotót: “#szafifree diós bejgli. Életem első bejglije isteni finom lett! ”

Gluténmentes, tojásmentes Szafi Free bejgli

Gluténmentes, tojásmentes Szafi Free bejgli

Ammer Orsinak is nagyon szép bejglik sikerültek:

Szafi Free vegán mákos bejgli

Szafi Free vegán mákos bejgli

Joanna Horváth-Warzyszyńska‎ is elkészítette, és ezt írta:
“Megcsináltam én is, Szafi free Expressz mákos bejglit, sokadszorra már.
Most sima eritrit helyett, vaníliás raktam bele és mazsola helyett, datolya került bele. Mennyei lett. Bal oldali a lekvár nélküli recept szerint készült el, a jobb oldali pedig a lekváros töltelékkel készült.”

Szafi Free vegán, gluténmentes mákos bejgli

Szafi Free vegán, gluténmentes mákos bejgli

A szuper csinos Zsófia alakbarát finomságai: Szafi Free zserbó és bejgli. :) Azt írta, hogy öröm volt vele dolgozni, a végeredmény pedig magáért beszél! :)

–>Szafi Free vegán zserbó recept ITT!

Szafi Free zserbó és bejgli

Szafi Free zserbó és bejgli

Barabás Nóri‎ diós Szafi Free bejglije ilyen lett:

Szafi Free vegán bejgli

Szafi Free vegán bejgli

Barabás Nóri is megsütötte a Szafi Free mákos bejglit, neki ilyen lett:

Szafi Free mákos bejgli

Szafi Free mákos bejgli

Melinda Somogyi karácsonyi sütijei ilyenek lettek:

–>Zserbó golyó recept ITT!

Szafi Free bejgli, és zserbó golyó

Szafi Free bejgli, és zserbó golyó

Horváth Petra karácsonyi sütése:

–>Szafi Free zserbó recept ITT!

–>Szafi Free mellékízmentes kenyér recept ITT!

–>Túrós pogácsa recept ITT!

Túrós pogácsa, Szafi Free zserbó, Szafi Free bejgli

Túrós pogácsa, Szafi Free zserbó, Szafi Free bejgli

Noncsi #szafifree bejglije ilyen lett:

Szafi Free vegán bejgli

Szafi Free vegán bejgli

Tamás Bettina karácsonyi finomságai:

–>Szafi Free vegán linzer recept ITT!

Szafi Fitt sütik

Szafi Free karácsonyi sütik

Valentin-Bodor Zsuzsanna rácsos túróst készített a bejgli tésztájából. Receptet ITT TALÁLTOK hozzá!

Gluténmentes rácsos túrós süti

Gluténmentes rácsos túrós süti

Bettus pöttyös #szafifree bejglije, ami neki sem repedt meg:

Szafi Free veágn bejgli

Szafi Free veágn bejgli

Tóth Barbara Szafi Free mákos bejglit készített, neki ilyen lett:

Szafi Free mákos bejgli

Szafi Free mákos bejgli

5 hozzászólás

  1. Milkovic Gabriella vasárnap, november 27, 2016

    Kesves Szafi! Az útifű maghéj helyettesíthető konjac liszttel vagy tápióka keményítővel? Ha igen, milyen arányban? Útifű maghéj lisztem van, de azt írod, az nem jó, és szeretném korlátok között tartani a konyhámban az alapanyagokat – pénzügyi és elhelyezési okokból egyaránt. Köszönöm! És köszönöm a sok fantasztikus receptet meg a lisztkeverékeidet! Annyira megkönnyítik az életemet! A gm lisztkeverékekből készült péksütik nem esnek jól, nem laktatóak, pár óra altt kiszáradnak és hízlalnak is. 2 hónapja váltottam át ezekről a te paleo keverékeidre, és nem csak jobban érzem magam, de sokat javult az emésztésem is, és lement rólam 3-4 kg.

    • Szia :) Örülök, hogy jól vagy. Nem próbáltam még mással helyettesíteni, így sajnos nem tudok erre pontos választ adni. A konjac nagyon erős, abból tuti sok az 5 g, a tápióka biztos nem lesz jó. :(

  2. Sikerült esetleg kipróbálni a gesztenyés receptet sütőtökkel? Szeretném megsütni, de sajnos hetek óta készlethiány a narancslekvár, szóval nagyon örülnék valami alternatívának. Köszi!

  3. Én is megsütöttem, nagyon nagyon klassz recept:-))))!!!!!

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…