A legfinomabb hotdog kifli, amit valaha ettem
(kelesztés nélkül, pillanatok alatt elkészül)
Van a Szafi Free pita recept (2 féle, a hajdinás és a mellékízmentes, RECEPTEK LEJJEBB TALÁLHATÓAK), na most ez a pita valami fantasztikus, finom pihe-puha, strapabíró, és egyszerűen mennyei!
De a lényeg az az, hogy nem csak pitának finom ám, hanem ketté vágva hihetetlen finom hamburger zsemlének is!!! (RECEPT IDE KATTINTVA!)
Puskás Betti például kifliként sütötte meg, és nagyon finom igazi hotdog kifli állagú kifliket sütött így belőle.
Mindenképpen próbáljátok ki, mert sokkal finomabb és puhább, mint ha simán a zacskón lévő kenyér receptjéből készítenétek, én Betti után már csak így fogom készíteni.
–>Zöldségchips ITT RENDELHETŐ!
Szafi Free vegán hotdog kifli Puskás Bettitől
- 140 g Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék ITT!), helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) vagy Szafi Free hajdinás kenyér lisztkeverék (Szafi Free hajdinás kenyér lisztkeverék ITT!)
- 2 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalája só ITT!)
- 20 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) (almaecet ITT!)
- 170 g langyos víz
- +3 g Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék (a gyúráshoz és nyújtáshoz)
- 1 g EZ Coat olajspray (a tészta lefújásához) (EZ Coat olajspray ITT!)
Keverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyors mozdulatokkal dagasszuk csomómentesre.
Pihentessük a tésztát 5 percig.
Ezután kevés liszten gyúrjuk át, osszuk 3 egyenlő részre és formázzunk belőle egy kis-arasznyi (kb. 15 cm.) hosszúkás rudakat, amit nyomkodjunk le kissé, mert a sütőben szép nagyra fog nőni.
Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire és fújjuk le a tetejüket az olajjal.
Sütése:
Előmelegített 220 fokos sütőben, alsó-felső programon 22 percig süssük.
Felvágás előtt hűtsük langyosra.
Tápértéke darabonként (kb. 80 gramm):
- Energia: 184,5 kcal
-
Fehérje: 4,5 g
- Zsír: 0,8 g
- Szénhidrát: 29,4 g
Bagettnek is megállja a helyét. Puskás Betti szendvicset is készített belőle:
Szafi írta az Instagram oldalán:
„Vacsora tálalva: 3 gerezd fokhagyma, egy kis Szafi Free tojásmentes bundás zsemlével.
Tojás helyett a háttérben megbújó terméket használtam! (RECEPT ITT!)
Aki még nem próbálta ki ezt a receptet ne halogassa… A zsemlét is frissen sütöttem Szafi Free világos kenyér lisztkeverékből, a csomagolás hátoldalán lévő recept szerint. Nagyon laktató, nagyon finom! Ki süt a héten bundás kenyeret?
Süss otthon kenyeret, nem kell hozzá élesztő sem, nálunk már lassan a 2,5 Beni eltudja készíteni, ezeket a zsemléket vele formáztam.
Ha nem hiszed milyen egyszerű az elkészítése, nézd meg itt a videót. A tojásérzékenység nem akadály!”
Szafi Free gluténmentes vegán bundás zsemle
Szafi írta:
„Ha elfogyott a kenyér és élesztő otthon… Ehhez még kovász sem kell, csak víz és egy kis citromlé, illetve a Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék.”
Szafi Free gluténmentes vegán bagett
Szafi Free gluténmentes vegán bagett
************************
->Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudtok szénhidrátcsökkentett paleo bagettet sütni: RECEPT ITT!
–>Szénhidrátcsökkentett PALEO hotdog kiflit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
-> Mellékízmentes világos puha pita: RECEPT ITT!
-> Hajdinás pita: RECEPT ITT!
–> Szafi Reform szénhidrát-csökkentett, gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudtok PALEO hotdogot, vagy hamburger zsemlét készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
„Vegán gluténmentes mákos guba-kehely, Nagyon gyorsan összedobható és mennyei finom desszert!”- írta fotójához Juhász Vivien
Hozzávalók:
•1 db Szafi free bagett/zsemle felvágni pici kockákra
•Felforralni:
1,2 dl növényi tej (nálam cukormentes mandulaital)
Vanília aroma
10 g növényi margarin
És ráönteni.
•Ízlés szerint vaníliás édesítő, porédesítő, reszelt citromhéj, 2 ek. darált mák összekavar, majd ráönt, összeforgat.
•180 fokon, 15-20 percig pirítjuk.
Pohárba rétegezzük #tejmentes vaníliapudinggal, majd a tetejét díszítjük vegán habbal.
Szafi Free vegán mákos-guba kehely
Pálinkás Évi spenótos, füstölt sajtos-tejfölös csigát készített a tésztából, ezt írta fotójához:
„A tésztából egy vékony téglalapot nyújtottam, megkentem tejföllel, eloszlattam rajta a pár perc alatt megpárolt spenótot, majd megszórtam reszelt füstölt sajttal. Szorosan feltekertem, elvágtam 3 cm-es darabokra, lefújtam olajspray-vel, és kb. 200 fokon, légkeveréssel 20 percig sütöttem.”
Szafi Free gluténmentes spenótos sajtos csiga
Pálinkás Évi gluténmentes vegán gubakiflije így készült:
ÉDES GUBAKIFLI (2 adaghoz):
125 g Szafi Free világos puha kenyérliszt, 15 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform paleo sütemény lisztkeverék ITT!) 2 g só, 20 g frissen facsart citromlé, 1 kupak vaníliaaroma, 170g langyos víz. A száraz hozzávalókhoz hozzáadtam a vizeseket. Amúgy a süteményliszttel házasított tészták ruganyosabbak, könnyebb velük dolgozni‼
10 perc pihi után 7 fele szedtem a tésztát, és vékonyabb rudakat sodortam belőlük. Kurkumás kókuszolajjal lekentem, majd 200 fokon, légkeveréssel 20 percig sütöttem őket. Már magában is brutálisan finom!! Kb. 3dl mandulatejet forraltam közben, tettem bele Szafi Reform négyszeres édesítőt, és egy kis vaníliaaromát, majd a kiflikarikákra locsoltam. Nem sajnáltam róla a mákot.”
Pálinkás Évinéknél is nagy kedvenc, ezt írta fotójához:
„Leggyakrabban ezt a hotdog kifli receptet csináljuk, de mindig variálunk valamit. Most épp hajdinapehely, és quinoapehely került a tésztájába.
KIFLIK (8db):
- 120 g Szafi Free világos puha kenyérliszt (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!)
- 10 g Szafi Free hajdinapehely (Szafi Free gluténmentes hajdinapehely ITT!)
- 10 g Szafi Free quinoapehely (Szafi Free gluténmentes quinoa pehely ITT!)
- 3 g só
- 20 g almaecet
- 170 g langyos víz
Elkészítés:
A száraz hozzávalókhoz mennek a vizesek, 10 perc pihi után már formáztuk is. Kurkumás kókuszolajjal kentük le, megszórtuk durva szemű himalája sóval, és 200 fokon, légkeveréssel 22 percig sütöttük. Annyira finom!”
Szafi Free gluténmentes vegán kifli
Baconos sajtos stangli. Tóth Judit készítette a fenti recept alapján:
@kitchenfairy29 is Szafi Free hotdog kiflit sütött: „Szafi termékeiből egyszerűen és gyorsan isteni finom ételek készíthetők. Reggelire hotdog kiflik készültek a #szafifree hajdinás házikenyér lisztkeverékből, minden jóval megtöltve.”
Holik Mariann elkészítette Szafi Free hotdog kiflit, neki ilyen lett:
Ancika is Szafi Free hotdog kifliket sütött:
Besenyei Nelli is tesztelte, ezt a fotót Ő készítette.
Azt írta, hogy imádta.
Ezeket a szendvicseket Szabóné Kovács Anita készítette, Ő francia bagettnek formázta:
Vera Pinczker tesztelte, és ezt írta róla: „Nagyon finom, meg pihe-puha, könnyű az állaga!”
Nyitrayné Bakos Annamária is elkészítette, neki ilyen lett:
Barna Éva is elkészítette, és ezt írta róla: „Gyorsan elkészült, nagyon könnyű a tésztával bánni, megszórtam a tetejét egy kis szezámmaggal.”
Licsné Rostási-Szabó Katalin így készítette: A fenti receptből elkészített dupla adagot, és ehhez tett 10 g chia magot (Szafi Reform chia mag ITT!), plusz 10 ml/g vizet.
A fele adagot kör alakúra nyújtotta, 6 felé (pizzaszelet szerűen) vágta, minden szeletre tett ketchupot, egy szelt sajtot, és egy virslit.
Az oldalait behajtva feltekerte kifli alakúra, kókuszzsírral lekente (Szafi Reform kókuszzsír ITT!), és 220 fokon 22 percig sütötte.
Bagóné Polák Andrea készítette ezt a hotdogot, nagyon guszta lett:
Barna Éva készítette: „Kedvenc lisztkeverékemből magvas (napraforgó-,chiamag) hotdog kiflik. Isteni, már nem először sütöttem, de nem is utoljára!”
Varga Anita reggeli tonhalas szendvicse volt:
Pundzsin Szilvia is megsütötte, neki ilyen lett:
Csoltkó Roxána is elkészítette:
Varga Anita Szafi Free vegán szendvicse, Szafi Free hotdog kifliből:
Nagy Nóra is elkészítette, ő is azt írta, hogy a legfinomabb, amit valaha evett:
Ezt a fotót Bánházi Veronika készítette a szendvicséről:
Gyros pitának, vagy hamburger zsemlének és zseniális! Ezt a fotót Kriszta Krisztina Lendér készítette:
Nagy Nóra is megsütötte, és ezt írta róla: „A megpirított, kedvenc Szafi Free bagett (imádom ettől nincs finomabb) avokádókrémmel, medvehagymàval és paradicsommal ettem reggelire.”
„Kimondhatatlanul hálás vagyok a Szafi Free termékcsaládért, mert olyan ételeket is ehetek, amelyeket azelőtt is imádtam! Nagyon nagy kedvencem volt a hot-dog… Egyszerűen le vagyok nyűgözve, milyen gyorsan és egyszerűen elkészült a kifli, az egészben pedig az a legjobb, hogy gluténmentes! Úgyhogy köszönöm Szafi. Azt hittem, az ételallergia után nem lesznek többé finom ételek, de neked köszönhetően kellemesen csalódtam.„- írta Veres Imola, aki ezt a nagyon fincsi Szafi Free hotdog-ot készítette el.
Lánczky Ramóna nagyon sokféle finomságot készített:
- Szafi Free kakaós csigák a fenti recept alapján (RECEPT ITT!)
- Szafi Free bagettek
- Túrós pogácsák (RECEPT ITT!)
- Kókusztekercs (RECEPT ITT!)
Nyitrayné Bakos Annamária sokadjára süti az egyik nagy kedvencünket a gluténmentes vegán zsírszegény bagettet:
Koch Vica is tesztelte, neki ilyen lett:
Pataki Renáta készítette: „Régi kedvenc recept. Szafi Free világos lisztből sütöttem mini kifliket és csicseriborsós tojáskrémmel töltöttem. Hozzá spenótos paradicsomsaláta. Nyammmm!”
A csicseriborsós tojáskrém így készült: „Főtt tojás + csicseriborsó (főtt vagy konzerv ) + kevés (kb 1 evőkanál) zsírszegény túró, de lehet helyette tejföl vagy bármi más. Fűszerek és turmix, nagyon finom volt!!!”
„Imádom!”- írta Szabó Krisztina a Szafi Free hotdog kifliről.
Balogh Suzy gyönyörű fotóját láthatjuk a képen:
Luca hotdogja ilyen lett:
Püspök Fanni is elkészítette a bagettet:
Ancika aszalt paradicsomot is rakott a tésztájába, és Szafi Reform kávéval fogyasztotta:
Tóth Cynthia Szafi Free hotdog kiflit sütött:
Bodzás Boglárka is elkészítette:
Bella Évi nagyon guszta hot-dogot készített:
Kozupné Tóth Bianka fotója:
Imola guszta hot-dogot készített:
Szafi Free gluténmentes, vegán hot-dog kifli
Hidi Marika is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes hot-dog kifli
Schumacher Csilla Szafi Free hot-dog kiflije:
Szafi Free gluténmentes hot-dog kifli
Szabó Éva Anita guszta zsemléi:
Szafi Free gluténmentes hajdinás zsemle
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes hotdog kifli
Serfel Tímea fotója:
Szafi Free gluténmentes hotdog kifli
„Dupla adagot készítettem, most kinyújtottam, feltekertem kiflinek, lekentem vizes ketchuppal, és kb. 25 percig sütöttem (ez sütőtől függően változhat!). Isteni finom, pihe-puha kiflik.” -írta fotójához Gergely Gabriella
Molnár Anita Szafi Free vegán hot-dog kiflije:
Szafi Free gluténmentes hot-dog kifli
Gergely Gabriella guszta szendvicse:
Szafi Free gluténmentes bagett
Kaslik Szintia fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bagett
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes hot-dog kifli
Gergely Gabriella fotója:
Szafi Free gluténmentes hot-dog kifli
Kovácsné Kalmár Edina is nagyon szereti:
Szafi Free gluténmentes hot-dog kifli
Nyitrayné Bakos Annamária vegán répafasírttal (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Szafi Free vegán hot-dog répafasírttal
Gergely Gabriella fotója:
Szafi Free gluténmentes hot-dog kifli
Pálinkás Éva mákos gubát készített maradék Szafi Free kifliből:
Mákos guba Szafi Free gluténmentes kifliből
Gergely Gabriella hot-dog kiflije:
Szafi Free gluténmentes hot-dog kifli
Szász Edina Szafi Free zsemléi:
Szafi Free gluténmentes vegán zsemle
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free vegán hot-dog kifli
Nyitrayné Bakos Annamária újra elkészítette:
Szafi Free gluténmentes hot-dog kifli
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes hot-dog kifli
Pálinkás Évi sós kiflit, perecet és szezámos rudat készített:
Szafi Free vegán sós kifli, perec, szezámos rúd
Antalné Béládi Ildikó bagettet sütött, amit házi készítésű kesudiós csokoládékrémmel (RECEPT ITT!) fogyasztott:
Szafi Free gluténmentes vegán bagett
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Csikós Gabi fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bagett
Bereczné Mészáros Anikó fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bagett
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes hot-dog kifli
„Gluténmentes kifli Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékkel. Ezzel a lisztkeverékkel pillanatok alatt készíthetünk fantasztikus péksüteményeket. Nincs hosszas kelesztési idő, alig pár hozzávalóval mégis tökéletes lesz a zsemle, kifli, kenyér, cipó, bagett. A péksütemények több napig puhák maradnak!
A lisztkeverék: GLUTÉNMENTES, TEJMENTES, TOJÁSMENTES, MAGLISZTMENTES, ÉLESZTŐMENTES, SZÓJAMENTES, KUKORICAMENTES
Tippek, a tökéletes eredményért:
• A vizet, a frissen facsart citrom levét mindig mérlegen mérjük ki nagyon pontosan, hiszen pár gramm eltérés is befolyásolhatja a végeredményt. A mérő hengerek, poharak, edények nagyon sok esetben csalnak, ezért használjunk konyhai mérleget.
• A vizet, a citrom levét és a sót alaposan keverjük össze. Ez azért fontos, mert így lesz egységes színű a zsemlénk és biztosan egyenletesen kel meg.
• A lisztkeveréket konyhai mérleg segítségével pontosan mérjük ki, ehhez öntsük a folyékony hozzávalók keverékét.
• Mindig alaposan gyúrjuk össze, míg tökéletesen egynemű tésztát kapunk, de nem kell hosszadalmasan dagasztani.
• Tartsuk be az 5 perc pihentetési időt! Ezután gyúrjuk át újra a tésztát, előtte nagyon kevés liszttel szórjuk meg a munkalapot.
• Pihentetés után a tésztát osszuk 3 egyenlő részre és formázzunk belőle sima felületű bucikat. Mivel a zsemlék sütés közben igen nagyra fognak nőni, ezért a bucikat lapítsuk kissé ki. Így elkerülhetjük, hogy deform alakot öltsenek. A tetejüket vékonyan kenjük át kókuszolajjal, vagy formázás közben enyhén olajozzuk be a kezünket. A kifli formázáshoz nyújtsunk vékony, egyenlő szárú háromszögeket és tekerjük fel.
• Tegyük a zsemléket vagy a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy sütőlapra és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
• A péksütiket rácson hűtsük ki.”- írta fotójához Kohári Éva.
Hozzávalók 3 db kiflihez:
●140 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
●2 g só
●20 g frissen facsart citrom leve
●170 g langyos víz
●a kenéshez kevés Szafi Reform kókuszolaj
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi!
Ennek a kiflinek az elkészítésekor lehet bele tenni Szafi Reform Szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeveréket? Vagy az már változtat rajta és nem lenne ugyan ilyen?
Előre is köszönöm a választ! 🙂
Julcsi
Úgy már nem lenne ugyanilyen. 🙂
Kedves Szafi!
Eddig 3x sütöttem ez alpján a recept alapján, de mindig „vizes” maradt a kifli belseje. Tudnál segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Köszönöm!:)