Elkészült a még finomabb, még szaftosabb, még puhább Szafi Free zsírszegény, gluténmentes VEGÁN kakaós csiga!
A RECEPTJÉT ITT TALÁLJÁTOK!
Kalória-csökkentett, zsírszegény, gluténmentes, vegán, hozzáadott cukortól mentes
kakaós, vagy karobos csiga recept
Por eritrittel készítve hozzávalók (8 darabhoz)
- 125 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (Szafi Free Expressz lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékkel (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) )
- 25 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1/2 bio citrom héja
- 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) (almaecet ITT!)
- 140 g szobahőmérsékletű víz
(megjegyzés: poreritrittel készítve picit nagyobbra nő, és puhább is, szerintem finomabb!)
Szafi Reform négyszeres és Szafi Free ötszörös cukorhelyettesítővel készítve hozzávalók (8 darabhoz):
- 125 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (Szafi Free Expressz lisztkeverék ITT!)
- 8-10 g Szafi Reform negyedannyi cukorhelyettesítő – attól függően, hogy ki mennyire szereti édesen a tésztát – (Szafi Reform negyedannyi cukorhelyettesítő ITT!) vagy 6-8 g Szafi Free ötszörös erősségű édesítő (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1/2 bio citrom héja
- 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) (almaecet ITT!)
- 140 g szobahőmérsékletű víz
Krém hozzávalói:
- 30 g víz (vagy ha nem szeretnénk annyira szárazra akkor felmelegített kókusztejszín: cocomas/kókuszkrém) + 20 g Szafi Reform édes karobpor vagy kakaópor + ízlés szerint édesítő /pl. 10 gramm Szafi Reform negyedannyi édesítő/ -> A krémet nyersen kóstoljuk meg, hogy elég édes-e. (Szafi Reform édes karobpor ITT!) (Szafi Reform csökkentett zsírtartalmú kakaópor ITT!).
Készíthetjük 1,5-szeres töltelékkel is, arányosan növelve, sűrű margarin állagú kenhető krémet kell, hogy kapjunk, ennél folyékonyabb nem jó, mert eláztatja a tésztát, és gumi lesz az állaga. - Tetejére: Narancslé, és olaj vagy olajspray. (EZ Coat olajspray ITT!)
Gyúrjuk össze a tésztát, pihentessük 5 percig, majd nyújtsunk belőle tésztalapot.
Kenjük rá a krémet, szorosan tekerjük fel, vágjuk 8 darabra.
(4 db croissant is formázhatunk belőle.)
Az így kapott csigákat fektessük szilikonos zsírpapírra, és kenjük le jó alaposan narancslével a tetejüket (ettől lesz finom puha, és szép színű nem baj ha a kakaó/karob elmaszatólodik, a végeredmény szép lesz 🙂 ), majd tegyük forró sütőbe.
Sütése:
Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 15 percig süssük, majd kenjük le a tetejét (nagyon vékonyan!) olajjal, vagy fújjuk le olajsprayvel (csak a színe miatt szükséges, hogy ne legyen fakó), és süssük tovább 10 percig.
ÍGY ÖSSZESEN 25 PERCIG KELL SÜTNI, CSAK FÉLIDŐBEN LEFÚJTAM OLAJSPRAYVEL.
1 db csiga tápértéke karobporral, EzCoat olajsprayvel:
- Energia: 58 kcal
- Fehérje: 1.6 g
- Szénhidrát: 12 g
- Zsír: 0.37 g
1 db csiga tápértéke kakakóporral, EzCoat olajsprayvel:
- Energia 58 kcal
- Fehérje: 2 g
- Szénhidrát: 10,7 g
- Zsír: 0.64 g
**************************
Szafi Reform szénhidrát-csökkentett, élesztőmentes, PALEO kakaós csigát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Rácz Erika elkészítette, és ezt írta róla:
„Isteni finom, puha csokis croissant (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, kukoricamentes, szójamentes).
A tölteléket kókuszkrémmel készítettem, így nagyon jó lett, nem száraz és nem is folyt ki.
Elképesztően könnyű volt elkészíteni, és a legjobb, hogy nem csak én ehetem (ételérzékenyként, IBS-el), hanem a cukorbeteg édesapám is, köszönjük Szafi, ez sem emelte meg a vércukorszintjét!
Örök hála neked a termékeidért!”
Csámpai Orsolya finom, puha kakaós csigát sütött belőle:
Dr. Horváth Csilla készítette ezeket a csodaszép, karobos kifliket, és ezt írta róluk: #szafifree karobos kiflik az új Expressz lisztkeverékből! Olyan hamar készen lettem vele, hogy el sem hittem! És nem mellesleg baromi finom és laktató! Próbáljátok ki, nagyon megéri! Imádom ezeket a liszteket!”
A Gymer Blog csokis-kókuszos verzióban készítette el. Ezt írta róla: „Isteni finom, puha, frissen sült csokis croissant #szafifree Expressz lisztkeverékből. Belül csokikrémmel és kókuszkrémmel van töltve 1 db tápérteke: 59 kcal 12 g CH”
Holik Mariann is megsütötte és nagyon ízlett neki is. Ezt írta róla: „Kakaós croissant Szafi Free expressz lisztkeverékből. Nagyon finom, puha és nincsen semmilyen mellékíze. Nálam 5*”
Joanna Horváth-Warzyszyńska is megsütötte az övé ilyen lett. Azt írta, hogy: „Puha, egyszerű és mennyei finom, nagyon nagy kedvenc lett, sokadszorra készítettem már.”
Tízóraira készítettem:
Most kivételesen nem palacsintával ettem a #szafifree kakaós zabpudingot (Szafi Free kakaós zabpuding RECEPT ITT!), hanem nagyon finom 3. napos karobos croissant-tal. (Még mindig finom puha volt, de mivel zsírszegény így már picit száraz volt, ezért tökéletesen passzolt a pudingomhoz. Akinek nem kell vigyázni az alakjára, az nyugodtan adhat a töltelékhez zsiradékot is, úgy több nap után sem lesz száraz! Én inkább maradok a zsírszegény verziónál.)
Megyimorecz Anikó is elkészítette, és ezt írta róla: „A csigákat az Expressz lisztkeverékből készítettem por eritrittel, a krémet pedig kókuszkrémmel. Nagy sikere volt, 10 perc alatt elfogyott, pedig egyből dupla adagot készítettem.”
Márffyné Horváth Henrietta is elkészítette, és ezt írta róla:
„Szafi Free kakaós csiga. A fiúk szerint egy az egyben olyan, mint az igazi! Iszonyat finom és eteti magát.”
Kátai Mercédesz is elkészítette, és ezt írta róla:„Ma kakaós csiga sütéssel indítottam a napot. #szafifree expressz lisztkeverékből. Nagyon finomak, és tökre meglepődtem, hogy a duplájára sültek.”
Nagy Fruzsi nagyon guszta pizzás csigát készített, nem is akármilyen receptből! A kakaós csiga tésztáját készítette, sós töltelékkel, ezt írta fotójához: „Szafi Free pizzás csigák csirkemell sonkával és light trappistával töltve.
Dupla adag tésztát készítettem a fenti recept alapján. A tészta egyik feléből kakaós csigusz lett, míg a másik részéből ez.
Kicsit fura lehet, hogy a sós csigákat is édes alappal készítettem, de nekem van az a fura szokásom, hogy szeretem a kettőt keverni!”
Ezeket a szépséges croissantokat Sándor Melinda készítette, és ezt írta róla:
„Belül karob por van eritrittel keverve, olyan 50 g lehetett a kettő együtt. Megkentem kókuszzsírral, és úgy tekertem fel. Nagyon finom puha És a karob is elég lett bele. Mivel villámgyorsan kész van, ezért azt hiszem ez egy új függőség kezdete.”
Dalnoki Nóra is tesztelte, és ezt írta róla: „Imádjuk, szuper gyorsan megvan és szuper finom!”
Baksa Noémi is készített egy nagy adag csokis croissant-ot a receptből:
A tetején látható csokikrém a legegyszerűbben így készíthető: édesítő, kakaópor/karobpor, kókusztejszín -> sűrűre kikeverve
Horváth Andrea is elkészítette, neki ilyen lett:
Tóth Cyntihia is tesztelte, így készítette a tölteléket: „2 ek. kókusztejjel megkentem a kinyújtott tésztát, 3 ek. poreritritet összekevertem 1 ek. fahéjjal, és rászórtam a tetejére. A máz 2 ek. poreritrit és 2 ek. kókusztej.”
Szafi Free kakaós csiga Papp-Zoltán Rékától:
Ezt a képet @zi.my.home töltötte fel az Instagramjára, nekik is nagyon ízlett:
Szafi Free kakaós csiga Miklós Eponintől: „Szafi Free kakaós csigák egy kis cocomassal. Be kell valljam rengeteg kakaós csiga recepttel próbálkoztam már, eddig egyik sem sikerült! Szívből ajánlom mindenkinek a Szafi free Expressz lisztkeveréket amiből ezek az egyszerű, formás és fincsi csiguszok készültek.” (Eponin)
Tóth Cynthia Szafi Free forrócsokival (RECEPT ITT!) fogyasztotta, és ezt írta róla: „Tökéletes kombináció. Imádom.”
Expressz kakaóporos és fahéjas csiguszok Lencsés Brigittától:
Mácsai Judit sütötte, méghozzá így: „Tegnap este készítettem , hogy legyen reggelim.
Szafi expressz liszt keverékkel és ezt a receptet használtam.
Az első verzióból készítettem két külön adagot , az egyiket fehéren hagytam a másikban 10 g liszttel kevesebbet mértem, ezt 10 g cukrozatlan kakaóporral helyetesitettem.
Két két csíkot gyúrtam és összefontam.
180 fokon alsó felsőn, 50 percig sütöttem. Szerintem király reggelim lett.”
Várkonyi Alexa fahéjas csigákat készített:
Szafi Free zsírszegény kakaós croissant Kovács Judittól:
Kubina Kitti is tesztelte a Szafi Free Expressz kakaós csigát:
Bús Éva készítette ezeket a túrós batyukat a Szafi Free Expressz kakaós csiga recept alapján:
Szilágyi Orsi is elkészítette, neki ilyen lett:
Lendér Kriszta kakaós csigája ilyen lett:
Tóth Cynthia mázas kakaós csigái. A máz hozzávalói: 2 ek kókusztej, 4 púpos ek. poreritrit.
„Gyors reggeli sütögetés: #szafifree fahéjas csigáim. Egyszerűen nem tudom megunni!”- írta Papp-Zoltán Réka.
„Isteni finom!!! Úgy érzem magam mintha valami pékségben vásároltam volna!
Tegnap sütöttem Szafi Expressz lisztjéből!
Próbáljátok ki ti is!”- írta Patkós Dalma a Szafi Free kakaós csiga receptjéből készült finomságról. A Szafi Free kakaós csiga receptjéből készült, de a tészta egy részét megtöltötte, a másik felét kettészedte, és az egyikbe beledolgozott eritrittel elkevert kakaós tölteléket. Majd kinyújtotta kör alakúra. Egymásra tette őket, végül cikkekre vágta és feltekerte.
A tésztájába rakott vaníliáseritritet és 2 kis kanál természetes vanília aromát is.
Papp Beáta is elkészítette, neki ilyen lett:
Fürst Eszter fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán kakaós csiga
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!