Japán sajttorta, felhőtorta (gluténmentes, hozzáadott cukortól mentes)

Ti Készítettétek Recept

(A recept készítője: Tóth Cynthia)

Gluténmentes japán sajttorta, felhőtorta

Japán sajttorta

Japán sajttorta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Szafi Fitt japán sajttorta fázisfotók

Szafi Fitt japán sajttorta készítés fázisfotók

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a sajtkrémmel, eritrittel és a vanília aromával, majd hozzáadjuk az 50 g süteménylisztet.

Óvatosan beleforgatjuk a habba. A tortaforma oldalát kibéleljük sütőpapírral, az aljára szórunk egy kevés sütilisztet, majd beleöntjük a masszát.

Egy másik tepsibe beletesszük, amit 3/4 részig vízzel töltünk.

160 fokon 15 percig sütjük, majd a vízfürdőből kivesszük és további 15 percig sütjük. Ha kihűlt lehet szeletelni. 

Update (Ti Készítettétek):

Nyitrayné Bakos Annamária tesztelte, neki ilyen lett:

Gluténmentes japán sajttorta

Gluténmentes japán sajttorta

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

1 hozzászólás

  1. Szia! Mekkora tortaformában sütötted?

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…