Szénhidrát-csökkentett, gluténmentes, tejmentes diós-birsalma szelet recept Julikától
- 80 g őrölt dió
- 30 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalája só ITT!)
- 1 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 1 bio citrom héja (8 g)
- 6 db tojásfehérje (208 g)
Krém hozzávalói:
- 300 g házi kókusztej (házi kókusztej recept ITT!)
- 50 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 6 db tojás sárgája
- 10 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 1 Szafi Reform vaníliarúd kikapart magvai (Szafi Reform vanília rúd ITT!)
- 1 g Szafi Reform mézeskalács fűszerkeverék (Szafi Reform mézeskalács fűszerkeverék ITT!)
- 200 g birsalma (tisztított súly)
- 16 g zselatin (zselatin ITT!)
- 100 g víz
Diós morzsa hozzávalói (a tetejére):
- 20 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 10 g őrölt dió
Először készítsük el a krémet:
Forraljuk fel a vizet és oldjuk fel benne a zselatint.
Tegyük a többi hozzávalót késes aprítóba és turmixoljuk krémesre.
Öntsük a zselatint és krémalapot egy edénybe és alacsony hőfokon forraljuk fel.
Felhasználás előtt hűtsük ki és dermesszük félkeményre.
Tészta elkészítése:
Verjük keményre a tojásfehérjéket a sóval és édesítővel, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, kavarjuk bele a lisztes keveréket.
Öntsük egy 20 cm átmérőjű, szilikon tortaformába és simítsuk el egyenletesen a tetejét.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35 percig süssük.
Rácson hűtsük ki és vízszintesen vágjuk ketté.
Öntsük az eritritet egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokon (alsó-felső programon) olvasszuk világos barnára.
Keverjük bele a diót és hűtsük ki. (Könnyen le tudjuk szedni a papírról.)
Mielőtt a süteményre szórjuk, morzsoljuk össze a kezünkkel.
Összeállítás:
Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy állítható tortaformát.
Rakjuk az egyik lapot az aljára, kenjük rá a krém felét.
Fedjük le a másik lappal és simítsuk rá a maradék krémet.
Tálalás előtt szórjuk rá a diós morzsát és vágjuk 14 vékony szeletre.
- Energia: 97,8 kcal
- Fehérje 4,9 g
- Zsír: 6,3 g
- Szénhidrát: 4,8 g
Tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 125 kcal
- Fehérje: 6,3 g
- Zsír: 8 g
- Szénhidrát: 6,1
Update (Ti Készítettétek):
Noríz fotója:
Szafi Reform diós-birsalma szelet
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!