Szénhidrát-csökkentett, gluténmentes, tejmentes sütőtökös-narancs torta recept
- 100 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 30 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 25 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 150 g sült sütőtök (sütve ennyi, nem nyersen)
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 g Szafi Reform őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 1 bio narancslé (67 g)
- 1 bio narancshéj (10 g)
- 4 db M-es tojás (226 g)
- +4 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Krém hozzávalói:
- 5 dl házi kókusztej (házi kókusztej recept ITT!)
- 2 bio narancs leve (115 g)
- 2 bio narancs héja (19 g)
- 25 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 35 g Szafi Reform krémtúró ízű pudingpor (Szafi Reform krémtúró ízű pudingpor ITT!)
- 15 g zselatin (zselatin ITT!)
Tetejére:
- 10 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
Először készítsük el a krémet:
Forraljunk fel 1 dl kókusztejet és oldjuk fel benne a zselatint.
Reszeljük le a narancsok héját (nem baj ha a fehér részből is kerül bele, mert a bio narancsok héja nem keserű), majd csavarjuk ki belőlük a levet is.
Keverjük a pudingport a maradék tejbe, öntsük hozzá a narancslevet és forraljuk fel.
Vegyük le a tűzhelyről, öntsük bele a zselatint, adjuk hozzá a narancshéjat és kavarjuk alaposan össze.
Hűtsük ki és felhasználásig tegyük hűtőbe.
Tészta elkészítése:
Külön edényben kavarjuk össze a folyékony és száraz alapanyagokat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Ezután bambuszrost lisztes felületen gyúrjuk át.
Osszuk el 3 egyenlő részre és nyújtsunk mindháromból 20×20 cm-es lapot.
Rakjunk 2 lapot sütőpapírral borított nagyméretű tepsire.
A 3. lapot majd külön kell megsütni.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 16 percig süssük.
Ha sütés közben egy-egy helyen felpúposodna tészta, nyomjuk vissza mikor kivettük a sütőből.
Rácson hűtsük ki őket.
Összeállítás:
Rakjunk egy tésztalapot egy 20×20 cm-es szilikon formába, majd öntsük rá a félig dermedt krém felét.
Tegyünk rá egy másik lapot és erre a maradék krémet, majd fedjük be a 3. lappal.
Teljes dermedésig (de jobb egy éjszakára) rakjuk hűtőbe.
Tálalás előtt hintsük meg por eritrittel és vágjuk 16 szeletre.
Tápértékei szeletenként:
- Energia: 58,9 kcal
- Fehérje: 3,2 g
- Zsír: 2,2 g
- Szénhidrát: 5,6 g
Ára szeletenként: 114 Ft
Tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 81,5 kcal
- Fehérje: 4,4 g
- Zsír: 2,9 g
- Szénhidrát: 7,8 g
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!