Fogadjátok sok szeretettel Julikától a következő mákos kifli receptet
Gluténmentes vegán pozsonyi kifli recept
- 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (Szafi Free Expressz lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékkel (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) )
- 35 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 0.5 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalája só ITT!)
- 15 g frissen facsart citromlé
- 30 g kókuszkrém/kókusztejszín/cocomas
- 140 g szoba hőmérsékletű víz
- + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Töltelék hozzávalói:
- 60 g őrölt mák (őrölt mák ITT!)
- 30 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 4 g Szafi Reform útifű maghéj (Szafi Reform útifű maghéj ITT!)
- 1 bio citrom héja (10 g)
- 30 g hozzáadott cukortól mentes lekvár (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
- 15 g narancslé
- 10 g narancslé
- 3 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
Tészta elkészítése:
Keverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 5 percig.
Ezalatt készítsük el a tölteléket:
Reszeljük le a citromhéjat, kavarjuk bele a narancslevet és a lekvárt.
Kavarjuk össze a többi hozzávalót, majd öntsük bele a lekváros keveréket és alaposan dolgozzuk össze.
Kissé morzsalékosnak kell lennie.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyenlő részre.
Nyújtsunk mindegyikből 13×8,5 cm-es ovális lapot.
Hosszanti irányban osszuk el rajtuk a tölteléket úgy, hogy a széleitől maradjon 1 cm-es tészta szabadon.
Rakjuk sütőpapírral borított tepsire, kenjük le narancslével és szúrjuk át a tésztát néhány helyen.
Rácson hűtsük ki, majd szórjuk meg a por eritrittel.
- Energia: 156 kcal
- Fehérje: 4,7 g
- Zsír: 5,4 g
- Szénhidrát: 20,2 g
- Energia: 211,4 kcal
- Fehérje: 6,3 g
- Zsír: 7,3 g
- Szénhidrát: 27,3 g
Az eredeti recept is kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos, de Alinka még inkább minimalizálta a töltelék zsírtartalmát:
„A töltelékeket még zsírszegényebbre készítettem.
Máktöltelék:
- 60 g zsírtalanított mákliszt
- 40 g eritrit
- 20 g narancslé
- 50 g Szafi Reform v. Free lekvár
- csipet szódabikarbóna
- fahéj
- reszelt citromhéj
- 200 g natúr gesztenyemassza
- 5 g útifű maghéj
- 40 g eritrit
- 1 kk. rumaroma
- reszelt narancshéj”
Dóri tesztelte a receptet, neki ilyen lett:
Fanni is tesztelte:
Párné Ancsa is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán pozsonyi kifli
Párné Ancsa újra elkészítette és ezt írta fotójához: „A kifliket gesztenyével töltöttem meg. Imádom nagyon finom nagyon laktató étel.”
Szafi Free gluténmentes vegán pozsonyi kifli
Kovács Szandra gesztenyés pozsonyi kiflit sütött:
Szafi Free vegán gesztenyés pozsonyi kifli
„Pozsonyi kifli. Életem első pozsonyi kiflije amit sütöttem és amit ettem is, úgyhogy szerintem jól sikerült. Kicsit ducikák lettek, de nem sajnáltam belőle a tölteléket. Maga a sütés ötlete a karácsonyi bejglisütésből megmaradt mákból származik, csak a lenti recepttől eltérően én nem raktam bele lekvárt, helyette bejglis máktölteléket használtam.”- írta Instagram fotójához reform_konyha
Szafi Free gluténmentes pozsonyi kifli
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!