Gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes, tojásmentes mákos süti szelet recept
- 200 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 50 g őrölt mák (darál mák ITT!)
- 70 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform himlalaya só (Szafi Reform himlalaya só ITT!)
- 1 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 1 bio citrom héja (10 g)
- 1 bio citrom leve (40 g)
- 180 g langyos víz
Krém hozzávalói:
- 350 g házi kókusztej (házi kókusztej recept ITT!)
- 35 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 40 g Szafi Reform túrókrém ízű pudingpor (Szafi Reform túrókrém ízű pudingpor ITT!)
- 2 g agar agar por (agar agar por ITT!)
Gyümölcsréteg hozzávalói:
- 350 g hibiszkusz tea vagy erdei gyümölcs tea (piros színű)
- 150 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 50 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 5 g agar agar por (agar agar por ITT!)
Először készítsük el a krémet:
Keverjük össze a pudingport az édesítővel és az agar agar porral.
Öntsük rá a tejet és kavarjuk csomómentesre.
Alacsony hőfokon sűrítsük be, majd hűtsük ki. (Nem lesz sűrű a krém, dermedés közben fog szilárdulni.)
Ezután készítsük el a piskótát:
Egy másik edénybe mérjük ki a vizet és citromlevet, majd öntsük a lisztes keverékre és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Öntsük a masszát egy 20 cm átmérőjű, szilikon tortaformába és simítsuk el a tetejét.
Sütése:
Felhasználás előtt rácson hűtsük ki.
Míg hűl a piskótánk és a krémünk készítsük el a zselét:
Alacsony hőfokon forraljuk fel, majd vegyük le a tűzhelyről és kavarjuk bele a fagyott gyümölcsöt.
Összeállítás:
Ezután tegyük rá a másik lapot, öntsük rá a félig dermedt zselét és simítsuk el a tetejét.
Fogyasztás előtt vágjuk 12 szeletre.
- Energia: 98 kcal
- Fehérje: 2,5 g
- Zsír: 2,2 g
- Szénhidrát: 15,5 g
- Energia: 85 kcal
- Fehérje: 2,2 g
- Zsír. 1,9 g
- Szénhidrát: 13,4 g
->TOJÁS HOZZÁADÁSÁVAL így tudtok ugyanebből a lisztkeverékből nagyon finom piskótát sütni: RECEPT ITT!
„Kéne valamit sütni. Valami gyorsat. Valami egyszerűt. Valami mákosat. Akkor böngésszünk. Húúú itt egy jó. Pont ilyenre gondoltam. Egy kicsit összetett. És erre több idő kéne. Nincs hozzá ez. Na meg az sincs. De akkor is. Ezt akarom. Gondolkodj. Megvan.
Agar agar por (és lapzselatin) hiányában a krémbe konjac lisztet tettem, valamint a gyümölcszselét elhagyva, csak fagyasztott bogyós gyümit szórtam a tetejére. Szinte, mint a gyümölcsös-pudingos piskóta (RECEPT ITT!), csak mákos alappal. Isteni finom!
Erdei Noémi már másodjára süti meg ezt a mindenmentes mákos sütit: „Annyira nagy sikert aratott, hogy újra elkészítettem + pudingos túrókrém.”
Erdei Noémi pudingos piskótája:
Nyitrayné Bakos Annamária tesztelte a Szafi Free zsírszegény mákos sütit, és szerinte is nagyon finom:
Horváth Helga is elkészítette, neki ilyen lett:
Balogh-Konkoly Fruzsina tesztelte most a receptet, és ezt írta: „Barackos-mákos #szafifree piskóta! Ez valami csodás! Tojás nélkül készült, de isteni, nagyon hasonlít a hagyományos kevert mákoshoz ízre és állagra is!”
Kozupné Tóth Bianka is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes mákos sütemény
Pintér Alexa vaníliás mascarpone krémmel töltötte a mákos piskótát:
Szafi Free gluténmentes mákos piskóta
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!