Szafi Free gluténmentes vegán bejglik 2.
(szaftosabb és még több töltelékkel készült,
lekvár nélkül)
Az 1. (egyszerűbb, és kinézetre szebb!!!) verzió is nagy kedvenc (RECEPT ITT!), de most még finomabb lett, mert ebben több a töltelék (habár szerintem az elsőben is bőven van), szaftosabb és nem kell hozzá lekvár sem. Kirepedni ez sem reped ki (ha a tölteléknél nagyon pontosan követitek a receptet), maximum sütés után 1-2 helyen keletkezik rajta pici pukli (a diós és mandulás verziónál), ami pár perc alatt lelapul, ahogy hűl.
Nagyon fontos: ennél a receptnél több a hibalehetőség, mint az 1.-nél, ezért ha valaki a könnyebbet és biztosabbat választaná, akkor az az 1. verziót válassza, ezt: RECEPT ITT!
Hiba lehetőség!!!!!:
Nem forraljátok fel a töltelékhez használt vizet (forrás után kevesebb lesz, mint 65 g), vagy nem várjátok meg, hogy hidegre kihűljön maga a töltelék, így több lesz a töltelékben a nedvesség, mint kellene, ami a tésztát eláztatja, eldeformálja, és az állagán is sokat ront!
Szóval így készül a CSUPA TÖLTELÉK BEJGLI:
1.Mákos bejgli:
Töltelék hozzávalói:
- 65 g víz
- 65 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform kristályos eritrit ITT!)
- 87 g darált mák
- 5 g Szafi Reform útifűmaghéj (Szafi Reform útifűmaghéj ITT!)
- 35 g mazsola (vagy más aszalvány) (Szafi Reform arany mazsola ITT!, Szafi Reform fekete mazsola ITT!) (aszalványok ITT!) – ki is hagyható, de úgy 5 perccel tovább kell sütni!
- 10 g bio reszelt citromhéj
2. Diós bejgli:
Töltelék hozzávalói:
- 35 g víz
- 65 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform kristályos eritrit ITT!)
- 87 g darált dió (bio dió ITT!)
- 7 g Szafi Reform útifűmaghéj (Szafi Reform útifűmaghéj ITT!)
- 35 g mazsola (vagy más aszalvány) (Szafi Reform arany mazsola ITT!, Szafi Reform fekete mazsola ITT!) (aszalványok ITT!) – ki is hagyható, de úgy 5 perccel tovább kell sütni!
- 10 g reszelt bio citromhéj
3. Marcipános (mandulás) bejgli:
Töltelék hozzávalói:
- 60 g víz
- 5 g mandula aroma
- 65 g kristályos eririt
-
87 g őrölt mandula (ITT kapható!)
- 7 g útifűmaghéj
Bejgli tészta (mindháromnál ugyanaz, megegyezik az 1. receptjével):
- 125 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (Szafi Free Expressz lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékkel (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) )
- 20 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!) – nagyon fontos, hogy por állagú legyen, sima porcukorral is készíthető, annak, aki fogyaszt cukrot, vagy esetleg szőlőcukorral!
- 0,5 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) (almaecet ITT!)
- 140 g szoba hőmérsékletű víz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Elsőként készítsük el a tölteléket:
Keverjük össze a mákot vagy darált diót, citromhéjat, mazsolát és útifűmaghéjat.
Forraljuk fel a vizet az édesítővel /mandulás esetén az aromával/. (ahogy felforrt rögtön zárjuk el, hogy ne párologjon el a víz!)
Majd öntsük rá az összekevert száraz összetevőkre a forró folyadékot és alaposan kavarjuk össze.
Tegyük hideg helyre, hogy teljesen kihűljön, még langyosan se használjuk, mert ellágyítja a tésztát és el fog szakadni.
Állítsuk össze a tésztát:
Mérjük ki egy edénybe a folyékony összetevőket, majd adjuk hozzá a sót/édesítőt keverjük jól el, végül a liszttel együtt gyúrjuk jól össze (először nagyon lágy lesz a tészta, de kb. 2 perc alatt gyúrhatóvá válik, nem kell hozzáadni plusz lisztet!).
Összeállítás után 5 percig pihentessük a tésztát.
Majd nyújtsunk belőle 24×20 cm-es lapot. Töltsük meg a választott töltelékkel, morzsoljuk rá úgy hogy a széleitől 1,5 cm szabad helyet hagyjunk ki, a felső végétől pedig 3,5 cm-t. Miután rásimítottuk a tölteléket, hajtsuk be a (rövidebb) oldalsó széleket.
Végül amennyire csak lehet szorosan tekerjük fel a hosszanti oldaláról, majd fektessük olajjal lekent zsírpapírra. Az olajozás avégett fontos, hogy ne ragadjon rá a narancslével lekent tészta!
Kenjük le narancslével, majd szívószállal szúrjuk meg a tetejét 7 helyen.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percig süssük. Fél óra leteltével újra kenjük le narancslével, és úgy süssük az utolsó 15 percet. (Mazsola nélküli verziókat 5 perccel tovább kell sütni!)
A tészta még puha mikor kivesszük de, ahogy hűl ki, úgy fog keményedni. Nem lesz nyers! Rácson hagyjuk langyosra hűlni!
Szafi Free diós és mákos gluténmentes vegán bejgli kevert aszalt gyümölcsökkel
Mákos bejgli tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 202 kcal
- Fehérje: 6,4 g
- Zsír: 7,6 g
- Szénhidrát: 25,2 g
Diós bejgli tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 221 kcal
- Fehérje: 6 g
- Zsír: 10,8 g
- Szénhidrát: 22,9 g
Mandulás bejgli tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 208 kcal
- Fehérje: 8 g
- Zsír: 10,2 g
- Szénhidrát: 18,6 g
Íme a legtutibb bejgli receptek a blogról Szafi ajánlásával (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
Szafi Reform paleo bejgli (RECEPT ITT!) és Szafi Free vegán bejgli
******************
–> Az 1. receptet ITT találjátok (illetve itt található a gesztenyés és kókuszos bejgli recept is): RECEPT ITT!
–>Szafi Reform szénhidrát-csökkentett, light paleo bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
–>Kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudtok szénhidrátcsökkentett bejglit készíteni: RECEPT ITT!
–>Szafi Free csökkentett rosttartalmú, gluténmentes, vegán bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti készítettétek):
Monika Jost tesztelte MÁKOS bejglit, neki ilyen lett:
Audrey Rojo Marcipános bejglit készített, neki így sikerült:
Balog Suzy diós és mandulás bejlgije így sikerült:
Sipos Nóra csupa mákos bejglije ilyen lett:
Ezt a képet a The Best Lifestyle töltötte fel az Instagramra, és ezt írta róla: „Első bejglim… Ln büszke vagyok magamra… Szeretett feleségem és a gyerkőcök voltak a kukták… Nektek hogy tetszik?”
Ezt a képet Fanni készítette, és ezt írta róla: „Nagyon finomak a Szafi Free bejglik, életemben először készítettem, nem repedt meg! Amint a kép is mellékeli, ha lehetne, nem hagynánk abba az evést.”
Balaton Betti tesztsütései: „Én már nagyon karácsonyi sütéslázban ééégek! Tegnap este óta gyártom a #szafifre finomságokat holnap folyt.köv. Jó sütögetést mindenkineeek!”
–>Szafi Free hókifli recept ITT!
–>Gluténmentes káposztás pogácsa ITT!
Veres Imola is megsütötte:
Bujtás Zsófia gluténmentes mákos-meggyes és mákos-almás-meggyes bejgliket sütött:
Dóri is bejglit sütött:
Iza gluténmentes, tojásmentes diós bejglit készített:
Papp-Zoltán Réka ezt írta róla: „Egy karácsonyi elősütés: Szafi Free mákos bejgli! Isteni finom lett!”
Rapiné Berkes Zsuzsanna is elkészítette:
„Nagyon fincsi lett!”- írta Szabó Nikolett.
Réfi Virgina mákos töltelékkel készített Szafi Free bejglit:
„Szafi Free mákos bejgli tesztelve. Teljesen olyan mint a hagyományos bejgli, isteni finom! Karácsonyra diós és gesztenyés változatba fogom elkészíteni.”- írta Krámli Anita.
Komolai-Illés Ágnes első Szafi Free mákos bejglije:
Sándor Katalin Szafi Free VEGÁN bejglije:
A kedvenc bejglim Sári Szabinától:
Gabi almás-mákos Szafi Free bejglije:
Szendi is tesztelte:
Gelencser Enikő is teszelte:
Nyitrayné Bakos Annamária mákos bejglit sütött:
Szafi Free gluténmentes vegán mákos bejgli
Sónyi Zita Szafi Free mákos bejglije:
Szafi Free gluténmentes vegán mákos bejgli
Pintér Tünde Szafi Free mákos és diós bejglije:
Szafi Free gluténmentes mákos és diós bejgli
Vizler-Bokréta Veronika is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán mákos bejgli
@k.sadora Instagramra töltötte fel fotóját:
Szafi Free gluténmentes bejgli
Fit & Free osztrák és német forgalmazónk is tesztelte:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Mészáros Izabella fotója:
Szafi Free gluténmentes bejgli
„Ha mindent betartasz, tényleg tökéletes lesz! Ha ilyen bejgliket tudok az asztalra tenni az ünnepek alatt, akkor már boldog leszek.” -írta fotójához Árvainé Klaudia
Szafi Free gluténmentes bejgli
Lukács Viktória is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes bejgli
„Még jó,hogy csináltam tesztsütést. Ebből a bejgliből nem elég csak karácsonykor enni.” -írta Szafi Free bejglijéhez Riba-Kálmán Anett
Szafi Free gluténmentes bejgli
Turucz Renáta is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán mákos bejgli
„Eljött a bejglik ideje is végre! Ráadásul Szafi Expressz Lisztből, vegán verzióban sütöttem meg ezt a diós finomságot. Mondanom sem kell, hogy isteni finomra sikerült. Tervben van a mákos verzió is ám.” -írta fotójához Bárány Petra
Szafi Free gluténmentes diós bejgli
@pappkatabeautyzonedabas Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
„Szafi Free vegán diós bejgli. A Szafi Free receptekhez méltóan ez a süti is hihetetlenül gyorsan elkészült. Egy baj van vele, valószínű gyorsan el is fog fogyni.” -írta fotójához Horváth-Janovszky Andrea
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Luklíderné Maksa Margaréta Szafi Free bejglije:
Szafi Free gluténmentes vegán mákos bejgli
@mentesmami Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Mészáros Dóra Szafi Free bejglije:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Dákay Dorottya fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Netzkárné Gulyás Éva fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Nagy Fruzsi Szafi Free mákos bejglije:
Szafi Free gluténmentes mákos bejgli
„Most készült el az első Szafi Free vegán bejglim. Féltem, hogy milyen lesz, de nagyon finom lett. ” -írta fotójához Alexandra
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Magyar Tímea fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán mákos bejgli
Vonyó Viola fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Juhász Vivien fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Zsilka Dóri fotója:
Szafi Free gluténmentes diós és mákos bejgli
„Hála Szafinak, karácsonykor sem kell lemondani a legfinomabb falatokról sem. Idén Nálunk ezek a finomságok kerültek az ünnepi asztalra.”- írta fotójához Zsikla Dóri
- Zserbó: RECEPT ITT!
- Bejgli
- Linzer: RECEPT ITT!
- Mézeskalács: RECEPT ITT!
Szafi Free és Szafi Reform ünnepi sütemények
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Takó-Mikulcza Anita mákos bejglije:
Szafi Free gluténmentes mákos bejgli
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia Szafi , most rendeltem be jò pàr kg lisztet tölled de mèzet szeretnèk hasznàlni a receptekben nem eritritet, milyen arànyban lehetne ès sikerülni fog-e a recept ? a bejglit szeretnèm megsütni 🙂
Mézzel sajnos nem lesz jó 🙁
Kedves Szafi, köszönöm a receptet, viszont azt szeretném kérdezni, hogy meddig áll el? Hogy érdemes tárolni, hogy minél tovább jó minőségű maradjon? Köszönöm előre is!
Szobahőmérsékleten zacskóban, vagy légmentes dobozban sokáig eláll, és puha marad. Nálunk 3 nap alatt mindig elfogyott, így nagyobb időintervallumról sajnos nem tudok nyilatkozni. 🙂
Köszönöm!
Szia Szafi!
Szeretnem kerdezni, ha negyedannyi edesitom van abbol mennyit kell hasznalni a bejglibe? illetve porcukorbol mennyit. köszi ☺
Negyedannyival száraz lesz. Porcukorból ugyanannyi kell, mint poreritritből.
megegy kerdesem lenne ????narancsle vagy almaecet? mitol függ, h melyiket hasznaljuk?
Mindig azt kell használni, amit a recept ír. 🙂
Én negyedannyival készítettem és nagyon szuper lett úgy is! 🙂
Sziasztok, az útifű maghéjat nem lehet kihagyni belőle?
Nem lehet, esetleg megpróbálhatod bambuszrostliszttel helyettesíteni, de úgy szárazabb és „kipotyogósabb” lesz a töltelék.
Szia! Én őrölt lenmaggal helyettesítettem, és jó lett!
Sziasztok,
A diós bejgli tölteléknél a víz 35g, ez tényleg ennyi vagy el van írva és ez is 65g?
jól van írva 🙂