Zsírszegény rántott hal recept, glutén és TOJÁS NÉLKÜL, sütőben sütve!
(Husival, vagy zöldségekkel is működik!)
Hozzávalók:
- 500 g filézett halfilé
- Szafi Reform sülthal fűszersó (Szafi Reform sülthal fűszersó ITT!)
- tojás helyett: Szafi Reform tápiókaliszt (Szafi Reform tápiókaliszt ITT!), kókusztej (házi kókusztej recept ITT!),
- Szafi Free panír (azaz szárított kenyér ledarálva) (Szafi Free mellékízmentes világos kenyér recept ITT!) (Szafi Free hajdinás kenyér recept ITT!)
Elkészítés:
Először a kókusztejen sűrítettem egy kicsit: 1,5 dl kókusztejhez adtam 2 púpos tk. tápiókalisztet és kézi habverővel kikevertem. -> Ezt használtam tojás helyett.
A halat fűszereztem, tápiókalisztben megforgattam, majd sűrített kókusztejbe, és végül a panír.
Ezután olajsprayvel lefújt (vagy kókuszolajjal- Szafi Reform kókuszolaj ITT!– lekent) sütőpapírra fektettem a panírozott halszeleteket, majd jó alaposan lefújtam olajsprayvel (EZ Coat olajspray ITT!).
Előmelegített sütőben 180 fokon, 18 percig sütöttem.
************
Szafi Reform szénhidrát-csökkentett panírt (rántott húshoz, halhoz, zöldséghez) így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
A kenyeret hogy szárítjuk ki, hogy ledarálható legyen? 🙂
pl. szeletelve sütőben, alacsony hőfokon.