Sült kacsamell fűszeres birsalma mártással
(gluténmentes, paleo)
- 1 nagyobb birsalma (pucolva 187 g)
- 0,5 g Szafi Reform szárított hagymapor (Szafi Reform szárított hagymapor ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
- késhegynyi őrölt bors
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 8 g dijoni mustár (hozzáadott cukortól mentes dijoni mustár ITT!)
- 60 g víz
Mártás elkészítése:
Tisztítsuk meg a birsalmát és daraboljuk apróra.
Öntsük egy kisebb edénybe a vizet és pároljuk puhára az almát.
Vegyük le a tűzhelyről, keverjük bele a többi hozzávalót és forraljuk fel.
A mártásunk sűrű fog lenni.
Kacsamell elkészítése:
Mossunk meg alaposan 2 kacsamellet,majd papírtörlővel itassuk le róla a vizet.
Vágjuk be a tetejét néhány helyen, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Fél óráig hagyjuk állni a fűszerekkel.
Ezután forrósítsunk fel egy serpenyőt (nem kell olajozni) és oldalanként süssük 2,5-2,5 percig.
Tegyük az edénnyel együtt (vagy rakjuk át tepsire) 180 fokra felmelegített, grilles sütőbe és mindkét oldalát süssük 20-20 percig.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!