A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Profiterol recept (15 db-hoz):
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 csomag Szafi Reform fánk por (90 g) (Szafi Reform fánk por ITT!)
- 60 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 90 g víz
- 3 db M-es méretű tojás
- 1 csipet Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Krémhez:
- 1 csomag Szafi Reform Vaníliás Pudingpor (Szafi Reform Vaníliás Pudingpor ITT!)
- 300 ml kókusztej (házi kókusztej RECEPT ITT!)
- 2 tojássárgája (helyettesíthető 2 ek. krémsajttal)
Öntethez (sima csokipduing is lehet (Szafi Reform csokipuding ITT!) ):
- 200 ml víz
- egy evőkanál Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 30 g cukrozatlan Szafi Reform kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- 20 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 30 g Szafi Reform kókusztejpor (Szafi Reform kókusztejpor ITT!)
- 1 ek. zabliszt (Szafi Reform zabliszt ITT!) (Szafi Reform gluténmentes zabliszt ITT!)
Elkészítés:
A vizet a kókuszolajjal és a csipet sóval felforraltam, majd elzártam és nagyon gyors mozdulatokkal belekevertem a fánkport.
Hagytam kihűlni az így kapott masszát. Ezután keverőtálba raktam és robotgéppel hozzádolgoztam EGYESÉVEL a tojásokat.
Fontos hogy egyesével adjuk hozzá a tojásokat, mert így tudja felvenni a tészta.
Addig kevertettem, amíg homogén krémes állagú nem lett, kb. 2 percig 4-es fokozaton.
Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe habzsákkal kis kupacokat csináltam, majd vizes kézzel kissé kerekebbre formáztam a tésztát.
180 fokra előmelegítettem a sütőt, beraktam a sütő aljába egy cseréptálba 2 dl vizet, majd 180 fokon hőlégkeverésnél 15 percig sütöttem a tésztát, utána a sütőajtót kicsit kinyitva még 10 percig sütöttem-szárítottam.
Sütés közben nem szabad kinyitni a sütőt az ilyen „égetett tésztáknál” általában, mert összeesik tőle a süti!
A krémhez a kókusztejet kikevertem a két tojás sárgával (ettől kicsit krémesebb lett a krém) és a pudingporral, majd felforraltam és hagytam kihűlni, majd a tésztába hústűvel óvatosan beleszúrtam és óvatosan mozgatva belül kivájtam a tésztát, hogy legyen hely a krémnek, majd beletöltöttem a krémet.
Az öntethez a vizet és a kókuszolajat felforraltam, a száraz összetevőket összekevertem és habverővel belekevertem. Egy-két percig forraltam, majd elzártam, és szintén hagytam kihűlni.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok! A fánk lisztet ki lehet váltani a Free fánk lisztkeverékre? Sajnos nem találtam másik profiterol receptet ????????
Nem cserélhetőek le a lisztek egymással.