Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Ferenci Dominika)
Szafi Free gluténmentes kevert kenyér
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Ezek a kenyerek Szafi Free hajdinás-, és Szafi Free világos puha kenyér lisztkeveréket (ITT RENDELHETŐ!) is tartalmaznak, fele-fele arányban, és a ropogós kenyérhez tartozó recept alapján készült. ROPOGÓS KENYÉR RECEPT ITT!
Aszalt paradicsomból kb. 4-5 darab került bele. Szép nagyok voltak, kb. három darabba vágtam őket.
Olíva bogyóból picit többet tettem bele, kb. 6-7 darabot, ezeket feleztem.
RECEPT 2.
Szafi Free kevert magvas élesztős kenyér
(A recept készítője: Sebők Gábor)
Szafi Free kevert magvas élesztős kenyér
Hozzávalók 600-620 grammos kész kenyérhez:
- 135 g Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék (Szafi Free ropogós kérgű hajdinás kenyér lisztkeverék ITT!)
- 140 g Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) )
- 15 g sörélesztőpehely (Szafi Free sörélesztőpehely ITT!)
- 360 g langyos víz
- 30 g almaecet (almaecet ITT!)
- 25 g vegyes magkeverék
- 6-8 g himalája só (Szafi Reform himlája só ITT!)
- 1 késhegynyi fokhagymapüré (elhagyható)
- 3 g szárított élesztő (szárított élesztő ITT!)
„A magkeveréket gyors lepirítottam. Ezután pedig csak kimértem a száraz és nedves hozzávalókat külön-külön, majd összeöntöttem őket és alaposan eldolgoztam a robotgéppel (kb. 3-4 perc), ezután kézzel is átgyúrtam párszor lisztezett felületen.
Végül kenyér alakúra formáztam, sütőpapírral bélelt formába helyeztem (de nyugodtan lehet sima tepsin is sütni szabadon).
Egy kis olívaolajjal lekentem a felületét, a tetejét pedig éles késsel bevagdostam.
50 fokos sütőben fél óráig kelesztettem, majd 190 fokon 50 perc alatt készre sütöttem. Miután megsült kivettem a formából és rácson hagytam kihűlni!
Nagyon könnyen szeletelhető finom kenyér.”
Update (Ti Készítettétek):
Jozó Csaba Szafi Free kevert kifliket sütött, és felkarikázott olíva bogyókat rakott bele:
Balogh-Konkoly Fruzsina készítette ezeket a Szafi Free kevert zsömiket, és bagetteket:
Bernadett Szafi Free kevert zsemléi:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!