Hozzáadott cukortól mentes, zsírszegény, kalória-csökkentett vegán keksz, ami nem tartalmaz glutént, tejet, tojást, magféléket, szóját, kukoricát
Kókuszos rizstej a keksz mellett: RECEPT ITT!
- 120 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!) vagy Szafi Free karobos muffin lisztkeverék (Szafi Free karobos muffin lisztkeverék ITT!)
- 40 g Szafi Free gyümölcskenyér lisztkeverék (Szafi Free gyümölcskenyér lisztkeverék ITT!)
- 70 g Szafi Reform eritrit (nem por!) (Szafi Reform eritrit ITT!) 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítőszerrel is helyettesíthető (negyedannyi édesítőszer itt!)
- kis csipet Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!) – elhagyható!
- 1 bio citrom héja (illetve lehet hozzáadni keksz fűszerkeveréket is) (Szafi Reform keksz fűszerkeverék ITT!)
- 30 g frissen facsart citromlé (Karobos esetén 10 g is elegendő, és annyival több víz kell hozzá)
- 20 g kókuszkrém v. kókusztejszín v. cocomas (kókuszkrém ITT!)
- 40 g víz (Karobos esetén 60 g víz)
- 1 tk. vanília aroma, vagy keksz fűszerkeverék
Szafi Free kakaós zabpuding: RECEPT ITT!
Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket a citromhéjjal.
Melegítsük fel (kézmeleg legyen) a vizet, citromlevet, kókuszkrémet és oldjuk fel benne az eritritet, szódabikarbónát, sót, fűszerkeveréket.
Öntsük a lisztre a meleg folyadékot és gyúrjuk össze, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát.
Először morzsás lesz a tészta, de ahogy gyúrjuk úgy fog összeállni. 🙂
Rakjuk őket sütőpapírral borított tepsire.
- Energia: 209 kcal
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 3 g
- Szénhidrát: 38 g
Szafi Free ötszörös erősségű édesítővel így készítsétek: RECEPT ITT!
Szafi Free zsírszegény vegán karobos keksz
RECEPT 2.
Sós keksz
Szafi Free gluténmentes vegán füstölt paprikás keksz
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
- 120 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 40 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
- 15 g gluténmentes sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 2 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g Szafi Reform füstölt pirospaprika (Szafi Reform füstölt pirospaprika ITT!), plusz 4 fújás folyékony füst (folyékony füst ITT!)- ez bármilyen más fűszerezéssel helyettesíthető!
- 30 g frissen facsart citromlé
- 70 g zabtejszín (zabtejszín ITT!)
Elkészítés:
Keverjük ki az összetevőket, pihentessük 5 percig, majd lisztezett felületen gyúrjuk át (annyi liszt, hogy ne ragadjon), nyújtsuk ki, szúrjuk ki a kedvenc keksz formánkkal.
Előmelegített sütőben 170 fokon 10 perc alatt süssük készre.
Update (Ti Készítettétek):
Tóth Anita Szafi Free füstölt paprikás kekszet sütött:
Szafi Free gluténmentes vegán füstölt paprikás keksz
„Otthon készült Tuc keksz. Tökéletesen pótolja nekem a sós nassolás élményt. Az eredeti Szafi Free kekszrecept sós változatát használtam fel, oregánó és rozmaring került bele, de sokkal vékonyabbra nyújtottam, hogy hozza a tuc hatást, sütés előtt pedig nedves kézzel áttapiztam és megsóztam. ” -írta fotójához Vegán Receptek
Szafi Free gluténmentes sós keksz
Pálinkás Éva Szafi Reform tzatziki fűszerrel készítette (Szafi Reform tzatziki fűszerkeverék ITT!) és ezt írta fotójához:
„A kekszpecséttel ellátott példányokat kókuszolaj spray-vel lespricceltem, majd 170 fokon, légkeveréssel 10 percig sütöttem őket. Brutál finom, és ropogós lett!”
Szafi Free gluténmentes vegán sós keksz
Káli Judit vegán tiramisu ízű pohárdesszertet készített a kekszből, ezt írta írta:
„Volt egy vegán mascarpone a hűtőben, aminek a sorsa így el is dőlt. Először „babapiskótát” sütöttem, nekem forma híján mézi formájú kis piskóták lettek. Mivel széttörtem, teljesen mindegy volt milyen formát használok.
Recept:
- 120 g Szafi Free hajdinás piskóta liszt
- 40 g Szafi Free gyümölcskenyér liszt
- 1 g szódabikarbóna
- Csipet só
- Citromhéj
- 70 g kristályos eritrit
- 20 g kókuszkrém
- 30 g citromlé
- 40 g víz
Elkészítés:
Összegyúrtam és szaggattam, majd 20 perc alatt 170 fokon megsütöttem.
Ezalatt elkészült a krémem:
20 g vaníliás puding +200 ml mandulatej, édesítő keverékéből sűrű pudingot főztem, mikor elhűlt hozzáadtam egy doboz vegán mascarpone-t és 250 ml felvert vegán tejszínt.. A kisütött kis piskótákat kisebbre törtem, főzött kávéba mártottam és a krémmel rétegeztem az üvegekben. Pici holland kakaóval megszórtam a tetejét..”
Szafi Free gluténmentes vegán tiramisu pohárdesszert
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!