Karobos csoki (paleo, vegán, gluténmentes, tejmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes)

Szénhidrát csökkentett csoki recept a gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, és kakaóporra érzékenyeknek!

Hozzáadott cukortól mentes, gluténmentes, tejmentes karobos csoki

Hozzáadott cukortól mentes, gluténmentes, tejmentes karobos csoki

Szuper hírem van, megérkezett a kakaópor mentes csoki, így a kakaóra érzékenyek is élvezhetik a csokizás élményét!

Természetesen gluténmentes, tejmentes, és hozzáadott cukortól mentes.
Nagyon-nagyon finom lett. Igazi, selymes csokiélmény.
Íme a recept:

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mérjük ki és keverjük össze a száraz anyagokat. (Ha a poreritrit csomós lenne, szitáljuk át.)

Olvasszuk fel a kókuszolajat. Vigyázzunk, hogy ne legyen forró, mert megfő benne a karobpor és becsomósodik. (Úgy funkcionál, mint a liszt!)

Öntsük az olajba a száraz hozzávalókat és keverjük csomómentesre.

Ezután osszuk el a csokit bármilyen bonbon-vagy csokiformába és dermedésig rakjuk fagyasztószekrénybe.

15 perc múlva vegyük ki őket a formából és tároljuk hűtőbe.

Erre azért van szükség, mert a kókuszolajnak alacsony az olvadási pontja és szobahőmérsékleten olvadni kezd.

Tápértékei 100 grammonként:

  • Energia: 453,4 kcal
  • Fehérje: 0,5 g
  • Zsír: 46,2 g
  • Szénhidrát: 7,2 g

Alapanyag ára: 202 Ft

************************

Kakaópor hozzáadásával így tudtok csokit készíteni: RECEPT ITT (VIDEÓVAL)!

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

1 hozzászólás

  1. Szia Szafi!

    Megcsináltam ezt a receptet, isteni finom lett, annyi a bajom vele hogy 100 g eritrittől durván édes lett, pedig én aztán nagyon édesszájú vagyok, de ez nekem is sok volt. Tuti hogy csinálok még de akkor kb 70g is elég bele szerintem. Továbbá, bármennyire is keverem csomómentesre, akkor is csomós marad kicsit és a porállagú édesítő ellenére sem lesz lágy, hanem olyan morzsolodó, porzó. :/ Ez normális? Köszi a válaszod 🙂

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…