Szénhidrát csökkentett csoki recept a gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, és kakaóporra érzékenyeknek!
Szuper hírem van, megérkezett a kakaópor mentes csoki, így a kakaóra érzékenyek is élvezhetik a csokizás élményét!
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 100 g Szafi Reform poreritrit (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- 15 g Szafi Reform kókusztejpor (Szafi Reform kókusztejpor ITT!)
- 18 g Szafi Reform karobpor (fontos, hogy ez a márka legyen, mert a többi kesernyés!) (Szafi Reform karobpor ITT!)
- 2 g gluténmentes cikória kávé (gluténmentes cikória kávé ITT!)
- késhegynyi Szafi Reform vanília őrlemény (Szafi Reform vanília őrlemény ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform himalaya só (ez azért kell bele, hogy ellensúlyozza az eritrit hűvös ízét) (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Elkészítés:
Mérjük ki és keverjük össze a száraz anyagokat. (Ha a poreritrit csomós lenne, szitáljuk át.)
Olvasszuk fel a kókuszolajat. Vigyázzunk, hogy ne legyen forró, mert megfő benne a karobpor és becsomósodik. (Úgy funkcionál, mint a liszt!)
Öntsük az olajba a száraz hozzávalókat és keverjük csomómentesre.
Ezután osszuk el a csokit bármilyen bonbon-vagy csokiformába és dermedésig rakjuk fagyasztószekrénybe.
15 perc múlva vegyük ki őket a formából és tároljuk hűtőbe.
Erre azért van szükség, mert a kókuszolajnak alacsony az olvadási pontja és szobahőmérsékleten olvadni kezd.
Tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 453,4 kcal
- Fehérje: 0,5 g
- Zsír: 46,2 g
- Szénhidrát: 7,2 g
Alapanyag ára: 202 Ft
************************
Kakaópor hozzáadásával így tudtok csokit készíteni: RECEPT ITT (VIDEÓVAL)!
Vegán proteines karobos csokit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia Szafi!
Megcsináltam ezt a receptet, isteni finom lett, annyi a bajom vele hogy 100 g eritrittől durván édes lett, pedig én aztán nagyon édesszájú vagyok, de ez nekem is sok volt. Tuti hogy csinálok még de akkor kb 70g is elég bele szerintem. Továbbá, bármennyire is keverem csomómentesre, akkor is csomós marad kicsit és a porállagú édesítő ellenére sem lesz lágy, hanem olyan morzsolodó, porzó. :/ Ez normális? Köszi a válaszod 🙂
Sziasztok! Nekem is nagyon gejl lett így. Gondoltam is, hogy sok a poreritrit, ezért csak 90 g-nyit tettem bele, de így is sok volt.
Szia Gabi!
Én az összes száraz anyagot összekevertem és úgy szitáltam át. Így nem lett csomós.
Üdv. Gitta