Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes,
tejmentes narancskrémes PALEO szelet Julikától
- 50 g Szafi Reform kókuszliszt (Szafi Reform kókuszliszt ITT!)
- 25 g Szafi Reform zsírtalanított mandulaliszt (Szafi Reform zsírtalanított mandulaliszt ITT!)
- 20 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 80 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 db M-es tojás (264 g)
Krém hozzávalói:
- 35 g Szafi Reform vaníliás pudingpor (Szafi Reform vaníliás pudingpor ITT!)
- 70 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 15 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 60 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 4 db bio narancs leve (187 g)
- 120 g totu (házi totu recept ITT!)
- 10 g zselatin (zselatin ITT!)
- 100 g víz
Csokimáz hozzávalói:
- 15 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 30 g Szafi Reform poreritrit (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- 30 g víz
- 20 g bio narancshéj
Kavarjuk bele a narancslébe a kókuszkrémet, majd öntsük hozzá a száraz anyagokat, és alacsony hőfokon sűrítsük be.
Piskóta elkészítése:
Az édesítő és só kivételével mérjük ki a száraz hozzávalókat, majd keverjük össze.
Üssük a tojásokat habüstbe, szórjuk bele az eritritet, sót és verjük kemény habbá.
Nem kell a tojásokat szétválasztani, egyben is fel lehet verni.
Ezután kanalanként adagoljuk a lisztes keveréket a tojáshabhoz, és közben dolgozzuk csomómentesre.
Vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze.
Öntsük a piskótatésztát egy 22 cm átmérőjű, szilikon tortaformába és simítsuk el a tetejét.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 18 percig süssük. (Tűpróba szükséges lehet.)
Rácson hűtsük ki.
Míg hűl a piskóta készítsük el a csokimázat:
Keverjük össze a kakaóport a poreritrittel, majd öntsük hozzá a vizet és dolgozzuk el csomómentesre.
Összeállítás:
Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy állítható, fém tortaformát.
Vágjuk vízszintesen ketté a piskótát.
Rakjuk az egyik lapot alulra, öntsük rá a krémet és féldermedésig tegyük hűtőbe.
Ezután rakjuk rá a másik lapot, és teljes dermedésig tegyük vissza a hűtőbe.
Végül egyenletesen kenjük a felső lapra a csokimázat, és ismét rakjuk vissza a hűtőbe.
Fogyasztás előtt díszítsük a narancshéjjal, és vágjuk 14 szeletre.
Tápértékei szeletenként:
- Energia: 85,6 kcal
- Fehérje: 6,9 g
- Zsír: 4,4 g
- Szénhidrát: 3,9 g
Tápértékei 100 grammonként:
- Energia:126,7 kcal
- Fehérje: 10,1 g
- Zsír: 6,5 g
- Szénhidrát: 5,8 g
Update (Ti Készítettétek):
Nyitrayné Bakos Annamária nagyon guszta paleo narancskrémes tortája:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!