Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Pintér Alexa)
Szafi Reform- Szafi Free gluténmentes répatorta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
• 100 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
• 100 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (Szafi Free Expressz lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékkel (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) )
• ½ teáskanál sütőpor (sütőpor ITT!)
• csipet Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
• Szafi Reform 1:4 cukorhelyettesítő (Szafi Reform 1:4 cukorhelyettesítő ITT!)
• 2 teáskanál Szafi Reform őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
• 2 db M-es tojás
• ghee/kókuszmargarin/vaj/tejföl (ghee ITT!) (kókuszmargarin ITT!)
• Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
• kb. 4 közepes sárgarépa
Akik nincsenek szigorú diétán, tehetnek bele mazsolát vagy fügét. Azoknak, akik szigorú diétát tartanak ajánlom a mandarint (kisebb darabokra vágva).
Elkészítés:
Az összetevőket alaposan összekeverjük, ha nem elég híg a tészta, tejjel vagy tejföllel hígítjuk (tejet nem fogyasztóknak: kókusztej. Kókusztej recept ITT!), majd megsütjük. (180 fokon 35 perc alatt)
A recept sütőtökkel is működik!
Alexa a tetejére Mascarpone krémet készített:
- 250 g laktózmentes mascarponét,
- 75 g olvasztott vajat,
- 100 g Szafi Reform poreritritet (Szafi Reform poreritritet),
- kis vaníliát,egy kevés reszelt citromhéjat
jól összeturmixoltam.
Mikor a torta kihűlt, megkentem a tetejét mascarpone krémmel és megszórtam szeletelt mandulával (szeletelt mandula ITT!). Majd hűtőbe tettem egy éjszakára, reggelre szépen megdermedt a krém a torta tetején.
*Természetes cukrot tartalmaz.
*******************
- Szafi Free gluténmentes VEGÁN répatortát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
- Zablisztes répa tortát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia Szafi,
Ez a recept használhatatlan. Nincs leírva a folyadék és zsiradék mennyisége. A tészta gumiszerű lesz kb 4 kókusztej hozzádásával is. Szeretem a receptjeidet és hogy mindig minden pontosan ki van számolva….ez így sajnos nagyon nem jó.
Üdv Orsi
Ez nem Szafi receptje, beküldött recept, de sokan elkészítették már, és eddig nem volt rá panasz. 🙂
Sziasztok! Nem tudnátok felvenni a kapcsolatot a recept küldőjével,hogy kiderüljenek a hiányzó mennyiségek, mert nekem se sikerült.
Köszönöm.
Üdv,Zsuzsa
Szia Szafi!
Mennyi vajat kell tenni a tésztába? Köszönöm a választ előre is! 🙂
En 6dkg.light vajat tettem bele,es jo lett vele
Köszönöm! 🙂
Szerintem nagyon jo a recept!!
Szia! Azt írtad jó a recept,nekem viszont nagyon tömött lett egyáltalán nem hasonlía képhez. Mennyi folyadékot teszel bele?
Köszi Zsuzsa
A répatorta alaptésztája ez alapján készült: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2014/01/fitnesz-repatorta.html (ez egy régebbi recept) Én csupán a lisztet cseréltem le,100 g ch csökkentő Szafi reform lisztre, valamint 100 g free expressz lisztre, mert akkor csak ezek voltak otthon.
A fenti linken lévő eredeti recept így szól:
• 20 dkg szénhidrát-csökkentett liszt (vagy darált zabpehely) (ezt használtam)
• ½ teáskanál sütőpor (ezt használtam)
• csipet só (ezt használtam)
• Szafi Fitt 1:4 cukor (ezt használtam)
• 2 teáskanál őrölt fahéj (ezt használtam)
• 2 db M-es tojás
• vaj (kb. 2 evőkanál, de tejföllel csökkenthető!)
• Szafi Fitt vaníliás eritrit (ezt használtam)
• kb. 4 közepes sárgarépa (reszelve)
Nekem egyáltalán nem lett gumiszerű a tészta. Többször is elkészítettem, nem volt soha ilyen tapasztalatom, illetve mások is elkészítették, ők sem panaszkodtak rá.
Sziasztok!
Folyadék hozzáadása nélkül az én tésztám sajnos porhanyós, darabos állagú maradt, el sem tudtam keverni az alapanyagokat rendesen. Ahhoz, hogy kezelhető állagú legyen a tészta, vagy két dl folyadékot (vegyesen mandulatej, illetve narancslé) kellett elkevernem benne.
Sütéskor végül keletkezett a tésztán belül egy légüres tér, ami összelappadt a sütőből kivételkor, és az egész süti egy leengedett gumimatracra emlékeztetett. Sajnos ez egy nem túl sikeres (de azért ízre nem is rossz) projekt lett végül, de semmiképp sem tántorít el attól, hogy Szafi csodás lisztjeivel süssek továbbra is, elkönyvelem úgy, h simán csak rossz napom volt 😀