Nagyon finom, nagyon puha
mellékízmentes piskótarolád
- 60 g Szafi Reform csökkentett-szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 65 g eritrit
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 db M-es tojás (1 db tojás: 52 gramm)
- 20 g Szafi Reform meleg kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) (régi nevén: Szafi Reform kókuszolaj)
Piskóta elkészítése:
Béleljünk ki sütőpapírral egy 30×21 cm-es (belső méret) tepsit.
Válasszuk külön a tojás fehérjét és sárgáját.
A sárgájához adjuk majd a lisztet, az eritrit felét és a kókuszolajat.
A fehérjéhez adjuk az eritrit másik felét és a sót.
A fehérjét verjük fel kemény habbá, majd adjuk a sárgájához a hab 1/3-át és dolgozzuk el ezt is külön a másik tálban, robotgép segítségével, ha ez sűrű krémmé összeállt, adjuk hozzá a hab másik 2/3-át és alacsony fokozaton dolgozzuk el ezt is robotgéppel (de ezt már alacsony fokozaton!)
Ezután spatulával dolgozzunk tovább.
Óvatosan adjuk hozzá a maradék habot, és óvatos(!) mozdulatokkal keverjük össze, hogy ne törjön össze a hab.
Öntsük bele a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsuk el a tetejét.
Sütés:
Előmelegített 175 fokos sütőben (alsó-felső programon) 20 perc.
Diókrém hozzávalói (természetesen egyszerűen lekvárral, vagy pudinggal is megkenhetjük):
- 50 g őrölt dió
- 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!) (régi nevén: Szafi Reform negyedannyi édesítő
- 10 g bio citromhéj
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 150 g totu (totu recept ITT!)
- 150 g házi készítésű kókusztej (házi készítésű kókusztej recept ITT!)
- 12 g zselatin (zselatin ITT!)
- 10 g rumaroma (rum aroma ITT!)
Először készítsük el a krémet:
Rakjuk turmixgépbe az összes hozzávalót és daráljuk krémesre.
Összeállítás:
Tekerjük ki a piskótát a konyharuhából.
Kenjük rá a külsejére a maradék krémet és díszítsük darabolt dióval.
Piskóta súlya krém nélkül: 265 g
Átlagos tápérték | 100 g kész ÜRES piskótaroládban |
energia: | 246 kcal (ebből rost: 14 kcal) |
zsír: | 15,5 g |
szénhidrát: | 11,5 g |
rost: | 7 g |
fehérje: | 11,8 g |
só: | 0,7 g |
Update (Ti Készítettétek):
Szabó Éva Anita gyönyörű tortáját látjátok, ezt írta fotójához: „A piskótához a tésztát 18 cm-es tortaformában sütöttem és miután kihűlt három egyenlő részre vágtam. Krém: mascarpone, vaníliapuding, citrom leve és héja, eritrit. Díszítés: banánkarikák, tortazselé.”
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett citromos torta
Pelenczei Petra anyák napjára készítette ezt a csoda-sütit:
„Nem tekertem fel a piskotát, hanem félbevágtam, zselatinos erdeigyümölcsös krémmel töltöttem (erdeigyümölcs, kókusztej, pici édes pici citrom, felolvasztott zselatin, turmix)!
Édesanyámmal teszteltettem elsőként, a válasza csak nagy hümmögés volt, szóval isteni finom!”
Ezt a fotót Ágota töltötte fel az Instagramra és ezt írta róla:
„Szafi Reform #paleo piskótarolád, házi #cukormentes narancslekvárral. Nem lett a legszebb, de az íze valami mennyei! Imádom ezt a lisztet! Eszméletlen finom!”
Ezt a fotót Árvai Brigitta készítette, ezt írta róla: „A férjem szerint egy baj van ezzel a piskótával, keveset sütöttem belőle. Az új liszt maga a csoda!” (Megjegyzés: a foltocska a kókuszzsír miatt van benne, mert nem volt elég meleg, de az ízén ezt mit sem változtat!)
Pataki Renátáéknál is elkészült: „Megcsináltam Szafi új lisztjéből a piskótát!! Én magába a gyerekek pedig lekvárral ették. A 3 éves lányom pakolta bele a lekvárt ez gondolom látszik. Nagyoooon finom!!! És tényleg pillanatok alatt kész!!!”
Mohácsi Szonja is tesztelte: „Első Szafi Reform piskóta tekercsem. Tökéletes az íze!! Cukormentes házi sárgabarack lekvárral töltöttem.” – írta Szonja, szerintem nagyon-nagyon guszta lett.
Majzik-Benkő Adrienn megsütötte a szénhidrátcsökkentett, paleo piskótaroládot, ezt írta róla: „Tényleg mellékízmentes…puha…is
Ezt nézzétek mit írt róla Kaszás Helga:
„Kezdem azzal, hogy életemben nem sütöttem piskóta tekercset, mert a piskóta az egy külön műfaj … a Szafi Reform liszttel viszont kizárt a hibázás, ha pontosan betartod a receptúrát! A piskóta tölteléke: 1 tengely laktózmentes mascarpone pici felvert laktozmentes habtejszínnel lazítva. Végül anyu házi eperlekvárájt tettem bele. Család közölte: „anya jobbat süt, mint a cukrászok” íme, a bizonyíték, hogy étel intolerancia esetén is lehet jókat enni!”
Tankó Georgina is elkészítette: „#szafireform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér – és péksütemény lisztből készült piskótatekercs cukormentes csokipudinggal és eperrel:
„Mint az eredeti! Tökéletes! Hihetetlen!” – írta Csemege Paprika az Instagramon.
Tóth Cynthia kókuszkockát készített belőle. „Olvasztottam egy kis csokit, kevés víz, rum aroma. Ebbe mártottam bele.” (Cynthia)
Edina tiramisut készített belőle:
„A fenti a piskóta recit használtam nagy tepsihez duplázva.
Kivágtam formára, majd vissza a sütőbe szárîtàsra.
A leeső részből meg csinàltam egy tálas pudingos piskótát.
Következett a tiramisu.
Szafi Free vaníliás zabpudingból (RECEPT ITT!) 2 dl kókusztejjel pudingot főztem.
Rászórtam a tetejère 20 g ètkezèsi zselatint.
Felhabosítottam 2 doboz kókusztejszínt 4 g konjacgumival, mîg hűlt a puding.
A pudingba bele kevertem 500 g mascarponét, óvatosan hozzá kevertem a habot. Így a krém elkészült.
Lefőztem 1 hosszúkávèt adtam hozzá rumaromát.
Ebbe mártottam a babapiskótákat majd bele tettem a tortaformába.
Fele krèmet rásimítottam majd újra babapiskóta majd krèm ès megszórtam a tetejèt kakaóporral.
Egy èjszakát pihizett a hűtőszekrènyben. Csodás lett felszeletelve. Próbáljátok ki bátran.”
Nagyné Hajdu Timi gyönyörűen sikerült piskóta roládját láthatjuk a képen:
Horváth Andrea is elkészítette: „Családi partira készült #szafireform #szafifree kókuszos-csokis zabpudingos paleo piskótatekercs, a piskóta szafireform csökkentett ch tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverékből készült, a töltelék Szafi Free csokis zabpuding (a zabpudinggal már nem paleo!) plusz kókuszreszelékkel. Isteni finom lett!”
„Tökéletes piskòta! Isteni finom! Házi készìtésű baracklekvárommal. Hihetetlen, hogy ebből a lisztkeverékből mi ninden készìthető!” – írta Zsuzsi.
Szilágyi Viktória szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, tejmentes lekváros piskóta roládja:
Bencze Klaudia készítette ezt a guszta sütit:
„Töltelék:
– 150 g szeder
– 250 g laktózmentes mascarpone
– 200 g laktózmentes habtejszín
– reszelt citromhéj és kevés citromlé
– ízlés szerint eritrit” (Klaudia)
Piskóta, a piskótatekercs recept alapján Dianától:
Hubik-Riszter Éva készítette ezt a szép tortát: „Életem első gluténmentes eperkrém tortája.
Ez a liszt csodálatos, imádom. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető belőle szinte minden.
24 cm-es tortaformák. A receptben irt mennyiségeket feleztem. És 3 db tortalapot sütöttem külön-külön a fel adagból.
Kicsit macerás volt 3-szor kimeregetni, de megérte.
A krém pedig 50-60 dkg eper, 250 gr mascarpone, es ízlés szerint édesítő.
Amúgy a kisfiam 4. születésnapjára csináltam a családnak. És mindenkinek nagyon ízlett.”
Györgyfi Krisztina epres-túrós töltelékkel készítette el:
@twinharmony Insta képén Szafi Reform Sacher tortát láthatunk, amit így készített: „Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksüti liszt felhasználásával készült piskóta receptje.
A Sacher tortához két piskóta lapra volt szükségünk, ezért ezt a receptet kétszer csináltuk meg, egy 20 cm-es tortaformába. A receptből kihagytuk a kókuszolajat, mert ennek a tortának megfelelően könnyed piskótát kellett, hogy kapjunk!”
Siposné Vámosi Annamária diós tiramisut készített a piskótából:
„Életem első piskótatekercse, ami isteni lett és mellette még diétás is!!! Hivatalosan is ez lett a kedvenc sütiiiiim, amit idáig Szafi termékekből sütöttem.” -írta fotójához Mohos Fruzsi.
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett piskótatekercs
Csila guszta meggyes piskótája:
Szafi Reform paleo meggyes piskóta
@andante Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Reform paleo piskótatekercs
Gabi paleo piskótatekercse:
Szafi Reform paleo piskótatekercs
Fit & Free ausztriai és németországi forgalmazónk fotója:
Szafi Reform paleo piskótatekercs
Varga Szandi epres charlotte tortát készített (krém RECEPT ITT!):
Szafi Reform gluténmentes charlotte torta
Melian Brenda gesztenyekrémmel töltött paleo piskótaroládot sütött:
Szafi Reform paleo gesztenyés piskótatekercs
Magyar Tímea eperlekvárral töltött tortát készített:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett eperlekváros piskóta
Ninnaska fotója:
Szafi Reform paleo piskótatekercs
Alexa narancsos-csokis vegán mascarpone krémmel töltötte a tésztát:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett piskóta rolád
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Mivel tudom az eritritet helyettesíteni a piskótánál? Én szteviát használok édesítésre, az eritrit nekem kaparja a torkom, de itt nyilván a por állaga is számít az eritritnek. Helyettesíthetem úgy, hogy szimplán több lisztet teszek bele?
Úgy még nem próbáltuk, de valószínűleg nem kell bele úgy sem több liszt.
A tojást mivel helyettesíthető?
Köszönöm!
Nem lehet helyettesíteni sajnos.
Sziasztok! Nekem nem jött fel olyan szépen a piskóta mint a képeken, lapos maradt és kemény. Mit ronthattam el?
Sziasztok. Én tegnap sütöttel először ezt a piskótát. Tortát készítettem a férjemnek 🙂 Én külön kisütöttem a lapokat. Az első lap nekem sem jött fel. A másodikat úgy csináltam, hogy jól kikevertem, szinte habosra a tojás sárgáját cukorral, majd hozzáadtam egy kevés felvert tojásfehérjét, majd ezután adtam hozzá a lisztet, melyet robotgéppel összedolgoztam, ezután hozzáadtam az egyharmad fehérjét, még mindig robot géppel dolgoztam el. Amikor szép állagot kaptam, szilikonos kanállal óvatosan hozzákevertem a maradék tojásfehérjét. Annyira tökéletes lett, hogy csak lestem…. Ezek után mindig ebből csinálok tortát, sütit. Nem kísérletezek, ez 100%-osan bevált 🙂 Szuper ez a liszt (bár nem olcsó) !!!! Köszönöm!!! Ennél maradunk! 🙂