Ti Készítettétek Recept
(A reept készítője: Árvai Brigitta)
Kevesebb, mint 1 gramm szénhidrátot tartalmazó sonkás croissant uzsonnára
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
A szénhidrát-csökkentett, töltött, sós húsvéti kalács recept alapján készült (RECEPT ITT!)
A pontos recept Brigittától:
Hozzávalók:
- 110 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 10 g Szafi Reform bambuszrost liszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 2 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalája só ITT!)
- 10 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő IT!)
- 4 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 db M-es tojás
- 4 db tojásfehérje (a tojássárgájával kenem meg a croissantokat a végén)
- 20 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 140 g víz
- ízlés szerinti Violife sajt (akinek nincsen tej allergiája bármilyen sajt megfelelő) (Violife növényis sajtok ITT!)
- 200 g apróra vágott főtt/füstölt sonka
- 2 fej hagyma
- 10 szem egész bors
- 4-5 db babérlevél
Elkészítés:
A főtt/füstölt sonkát előző este a hagymákkal, a borssal és a babérlevelekkel megfőztem.
Hagytam a lében kihűlni.
A tészta száraz hozzávalóit (110 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék, 10 g Szafi Reform bambuszrostliszt, 2 g himalája só, 10 g Szafi Reform negyedannyi édesítő, 4 g szódabikarbóna, 200 g apróra vágott főtt/füstölt sonka) összekeverem.
Ugyan így teszek a folyékonyakkal is (2 db tojás, 4 db tojásfehérje, 20 g kókuszolaj, 140 g víz)
Összegyúrom a két tálat.
Bambuszrost lisztezett munkafelületen két egyforma részre szedem, kör alakúra kinyújtom (kb. 30 cm átmérőjű kör).
Megszórom a belsejét sajttal és derelyevágóval nyolc részre osztom.
A vastagabb felétől elkezdem feltekerni a tésztát.
Szilikonos sütőpapírra helyezem (szilikonos sütőlap itt rendehető!) a 16 db tojássárgájával megkent croissant és alsó-felső programon, 200 fokon kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütöm őket.
Elég nehéz a tésztával a nyújtásnál dolgozni, kicsit kézzel is igazgatni kell, viszont olyan isteni finom a végeredmény, hogy nem akarok változtatni az arányokon. Puha, omlós, valóban mellékízmentes, egyszóval tökéletes.
Egy darab nem tartalmaz 1 g szénhidrátot se!
Update (Ti Készítettétek):
Virág Zsanett tesztelte, neki ilyen lett:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!