Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kelesztés nélküli PALEO pizza, tojásmentesen is

Puha, laza szerkezetű, könnyű tésztájú,

élesztőmentes, gluténmentes pizza

Szénhidrát-csökkentett gluténmentes paleo pizza

Szénhidrát-csökkentett gluténmentes paleo pizza

-58% csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes pizza*

Hozzávalók (1 db 24 cm-es pizzához):

Szénhidrát-csökkentett hawaii pizza szelet (feltét: pizzaszósz, sonka, ananász, sajt.

Szénhidrát-csökkentett hawaii pizza szelet (feltét: pizzaszósz, sonka, ananász, sajt.

Elkészítése:

Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel jól keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze.

Pihentessük 10 percig.

Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.

Készítsük elő a feltétet.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.

Nyújtsunk belőle egy 24 cm átmérőjű körlapot.

Rakjuk sütőpapírral borított tepsire és sűrűn szúrjuk át villával a tésztát. (Erre azért van szükség, hogy sütés közben ne púposodjon fel a tészta.)

Sütés:

Előmelegített 180 fokos sütőben (alsó-felső programon) 20 perc.

Ezután rakjuk rá a feltétet és további 10 percig süssük pizzasütő funkción.

Pizzalap súlya: 220 g

Mennyei finom paleo pizza élesztő nélkül

Mennyei finom paleo pizza élesztő nélkül

Tápértékei 100 grammban:

  • Energia: 247 kcal – rosttal (ebből rost: 29 kcal!)
  • Fehérje: 9,4 g
  • Zsír: 9,6 g
  • Szénhidrát: 23,6 g
 1 db. pizzalap üresen (alapanyag áron), csupán 305.- Forint! 🙂
*: Szénhidrátcsökkentés: a hagyományos gluténmentes pizzához viszonyítva!

RECEPT 2.

 TOJÁSMENTES, GLUTÉNMENTES

SZÉNHIDRÁT-CSÖKKENTETT PALEO PIZZA

(de tojásosan szerintem finomabb 🙂 )

Tojásmentes, gluténmentes pizza (paleo)

Tojásmentes, gluténmentes pizza (paleo)

Hozzávalók:

Elkészítés: 
Mérjük ki és külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 10 percig.

Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.

Készítsük elő a feltétet.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.
Nyújtsunk belőle egy 24 cm átmérőjű körlapot.

Rakjuk sütőpapírral borított tepsire és sűrűn szúrjuk át villával a tésztát. (Erre azért van szükség,hogy sütés közben ne púposodjon fel a tészta)

Sütés:
Előmelegített 180 fokos sütőben (alsó-felső programon) 35 perc.
Ezután rakjuk rá a feltétet és további 10 percig süssük.

Tápértékei 100 gramm üres pizzában:

  • Energia: 267,7 kcal – rosttal (rost nélkül: 233,7 kcal)
  • Fehérje: 4,7 g
  • Zsír: 22,4 g
  • Szénhidrát: 27,6 g

*********************

Szafi Free tojásmentes, gluténmentes VEGÁN pizzát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!

Update (Ti Készítettétek):

Ágota tesztelte, és ezt írta róla:
“Szafi Fitt kenyér és péksütemény lisztkeverékből készült.
Életem LEGFINOMABB pizzája! Ez a tészta valami fenséges! Puha is, ropogós is és az íze…
Párom aki nagyon szereti a pizzát, csak annyit mondott: Ez k***a finom!”

Kelesztés nélküli paleo pizza

Papp Beus is megsütötte:

Szafi Fitt gluténmentes paleo pizza

Seemann Blanka is elkészítette:

Szafi Fitt tejmentes, élesztőmentes, gluténmentes paleo pizza

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

1 hozzászólás

  1. Ma kipróbáltuk mindkét receptet ugyanazzal a feltéttel. Nekünk a tojásmentes jobban ízlett, talán vakon meg se lehet különböztetni a búzalisztes változattól. Köszönjük a receptet!

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…