A Szafi Reform fánk lisztkeverékből nem csak minimális szénhidráttartalmú gluténmentes, paleo fánk (RECEPT ITT!) és fonott kalács (RECEPT ITT!), hanem kuglóf, és fahéjas/kakaós csiga is készíthető.
Ti Készítettétek Receptek
SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT, GLUTÉNMENTES KUGLÓF RECEPT
(A recept készítője: Martina)
A Szafi Reform fánk lisztkeverékből készítettem a csomagolás hátoldalán található recept alapján.
A tésztát két részre választottam, az egyikbe kakaóport (Szafi Reform kakaópor ITT!) gyúrtam nyújtáskor lisztezés helyett.
A két kinyújtott „rudacskát” összetekertem és kuglóf formában fél óráig sütöttem kb. 175 fokon.
Valami hihetetlenül könnyű dolgom volt vele.
SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT, GLUTÉNMENTES FAHÉJAS CSIGA RECEPT
(A recept készítője: Hahn Bea)
Hozzávalók:
- 90 g Szafi Reform (!!!) PALEO fánk lisztkeverék (Szafi Reform paleo fánk lisztkeverék ITT!)
- 10 g Szafi Reform poreritrit (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- pici csipet Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g bio citromhéj
- 1 db M-es tojás
- 3 db M-es tojásfehérje
- 20 g víz
- + 6 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és a rudak formázásához (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Sütés előtt kenéshez:
- 2 g tojássárga 5 g vízzel elkeverve
Elkészítés:
A hozzávalkat összegyúrjuk, és kinyújtjuk.
A kinyújtott lapot megkenjük egy kis vajas (vagy kókuszmargarinos – itt rendelhető!) fahéjas (Szafi Refrom őrölt fahéj ITT!), Szafi Reform negyedannyi édesítős krémmel (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!).
Légkeveréssel sült, előmelegített sütőben 175 fokon, 25 percig.
************************
–> Tojásmentes, gluténmentes VEGÁN Szafi Free kuglófot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
–> Szafi Reform szénhidrát-csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudtok PALEO kuglófot készíteni: RECEPT ITT!
–> Tojásmentes, gluténmentes VEGÁN Szafi Free kakaós/fahéjas csigát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
–> Szafi Reform szénhidrát-csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudtok PALEO kakaós/fahéjas csigát készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Az 1 g szénhidrátot tartalmazó kuglófot gyümölcsökkel töltve is meg lehet sütni. Kisné Gáspár Éva így készítette:
„Miután pihent a tészta kinyújtottam kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra és apró kockára szelt almát, fagyasztott, de kiolvasztott és lecsepegtetett erdei gyümölcsöt tettem rá. Feltekertem és beleigazítottam a szilikonos kuglóf sütőformába. Kb. 175 fokon 30 percig sütöttem.”
Ezeket a gyönyörű minimális szénhidráttartalmú édes péksüteményeket Farkas Szilvi készítette:
Barna Éva túrós batyut készített a receptből:
Karmacsi Lilla is kakaós csigát sütött, ezt írta fotójához:
„Szafi Reform kakaós csigák, csigás vasárnap. Recept: a Szafi !Reform! fánk lisztkeveréket a csomagolás hátulján levő recept alapján elkészítettem, kinyújtottam, és megkentem a kakaós töltelékkel (Szafi Reform holland kakaópor+eritrit+víz) feltekertem, és 20-25 percig sütöttem! Isteni finom, puha, szaftos, nálam ő a kakaós csigák királynője!”
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes kakaós csiga
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!