Paleo lasagne, Szafi Reform gluténmentes szénhidrát-csökkentett galuska lisztkeverékből (tejmentes, szójamentes)

Szénhidrát-csökkentett, gluténmentes házi lasagne recept, ami azonnal a férjem kedvence lett

Szafi Reform szénhidrátcsökkentett, gluténmentes lasagne

A tészta tökéletesen működött, nem ázott el, nem maradt nyers, nem lett nyálkás.
Akár kézzel is nyújthatjuk a tésztát jó vékonyra, nagyon könnyen kezelhető 🙂

Tészta hozzávalói:

Tészta elkészítése:

  • Keverjük el  a vizet a tojásokkal, és a sóval, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. (ragacsos tészta lesz, de ne adjunk hozzá több lisztet!!!)
  • Pihentessük 10-15 percig (én addig felaprítottam a hagymát, elpakoltam, és felkészültem a nyújtásra 😉 )
  • Lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd tapadásmentes felületen nyújtsuk ki olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, és vágjuk 10 db-ra.
  • Ezután a lapokat egyenként nyújtsuk még tovább lisztezett felületen, hogy majdnem “papír-vékonyságú” lapokat kapjunk.

Tésztavágó géppel is nyújthatjuk (de nekem egyszerűbb volt kézzel), gép segítségével így tudjuk kinyújtani:

  • Lisztes felületen gyúrjuk át, és osszuk 10 db egyforma súlyú darabra.
  • Készítsünk mind a 10-ből kis gombócot és kissé lapítsuk ki. (annyira, hogy a gép hengere könnyen el tudja kapni a nyújtáskor.)
  • 4-es fokozatig (a fokozatok között pihentetés nélkül) nyújtsuk ki őket.
  • Pihentessük a lapokat 10 percig majd tekerjük át az 5-ös fokozaton is.

Töltelék hozzávalói és elkészítése:

  • 500 g darált hús (ami nálam: 430 g darált marhahús volt, de bármilyen más hússal elkészíthető)
  • 2 fej vöröshagyma (aprítva 180 g)
  • 80 g Szafi Reform bolognai alappor (Szafi Reform bolognai alappor ITT!)
  • 300 g víz
  • + 50 g víz a hagyma alá
Szóráshoz:
  • 40 g Grana Padano reszelve (tejérzékenyeknek, tejmentes sajthelyettesítő! Violife tejmentes “sajt” ITT!) – persze lehet sokkal több is, a sajt csak jót tesz neki, a férjem 3-szor ennyivel kérte 😀 én csak a kedvezőbb tápérték miatt adok meg ennyit.
Elkészítés:
  • A hagymát dinszteljük meg az 50 g víz segítségével.
  • Ekkor tegyük bele a húst, keverjük jól össze és fedő alatt kb. 15 perc alatt főzzük puhára. (közben 2-szer megkevertem, és ellenőriztem).
  • Végül öntsük hozzá a vízben elkevert alapport.
  • Forraljuk fel majd vegyük le a tűzhelyről.
Lasagne összeállítása:
  • Igazítsuk a tésztalapokat egy 20×20 cm-es szilikon tepsibe (dupla mennyiség esetén nagyobba, nekem a képen dupla mennyiség látható!)
  • Rétegezzük a hússal és szórjunk minden sorba kevés sajtot is.
  • A tölteléket és a sajtot úgy osszuk el, hogy a tetejére is maradjon.
Sütés:

180 fokra előmelegített sütőben, (alsó – felső program) 50 perc (ha valaki nagyobb mennyiséget készít egyszerre, akkor a tepsi méretétől függően növekedhet a sütési idő 10-15 perccel).

Szafi Reform gluténmentes, szénhidrátcsökkentett, tejmentes paleo lasagne

A kész étel súlya: 1155 gramm (a megadott hozzávalókkal!)

Beltartalmi értékei 100 g kész ételnek:
  • Energia: 163 kcal  (rosttal együtt számított energia)
  • Fehérje  13 g
  • Zsír: 5,7 g
  • Szénhidrát: 11,8 g
 Update (Ti Készítettétek):
Ezt a fotót Felfalusi Ágota készítette, és ezt írta róla: “Ebédre #szafireform lasagne, az új galuska lisztkeverékből. Imádom! Nagyon hamar megvolt, és a tészta nagyon jól kezelhető!”

Szafi Reform gluténmentes, szénhidrátcsökkentett lasagne

@dori_bks fotója az Instagramról, neki ilyen lett:

Szafi Reform paleo, széhidrátcsökkentett, gluténmentes házi tésztából készült lasagne

Péterné Károlyi Zsuzsanna készítette:
“RAKOTT GOMBÁS&CSIRKÉS TORTELLINI.
Végeredmény nem olyan mutatós, mert nem látszik a tortellini, pedig ott van. De aki ismeri, kóstolta már a #szafireform szószos halfilé alapot, meg a Szafi galuska lisztkeverékből készíthető tésztát, az tudja miről beszélek!
Írom mindjárt a receptet. Nem mondom h ez 20-30 perc alatt készült el, erre kb. kemény 1 órát áldoztam.
Tészta a fenti recept alapján.
Töltelék: 30 dkg gombát apróra vágtam, 1fej hagymával, ízlés szerint: sóval, majorannával, bazsalikommal fűszereztem, megpároltam, 1 csapott evőkanál tápióka keményítő (más liszttel is sűríthető), és 3 ek. növényi tejszínnel sűrítettem!
(Ezt töltöttem a tésztába, a képen látható módon, derelyevágó segítségével.)
40 dkg csirkemellet csíkokra vágtam, Szafi Reform gyros fűszerrel pácoltam, majd kevés kókuszzsíron megpirítottam.
Kerámia tál aljára tettem a tortellinit, 2 dl. vizet öntöttem a tésztára, majd a husit, és a Szafi Reform halfilé szószos alapot (ITT RENDELHETŐ!), amit leírás szerint előtte kikevertem.
Tetejére növényi sajtot reszeltem!
Előmelegített sütőben 50 percig sütöttem 180 fokon.
Végeredmény fantasztikusan finom lett.”

Szafi Reform gombás-csirkés tortellini gluténmentesen, szénhidrátcsökkentetten

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

5 hozzászólás

  1. Kedves Szafi.

    Lehet buta kérdést teszek fel, de szeretném elkészíteni holnap ezt az ételt. És a kérdésem az volna, hogy a tésztát nyújtás után nem kell főzni, sütni? Csak rétegezni kell, úgy ahogy van nyersen?

    Nagyon szépen köszönöm válaszod!

    További szép estét,

    Schiff Andrea

  2. Kedves Szafi!
    Ebből a mennyiségből hány adag lesz? Két főre elég?
    Köszönettel
    Ági

  3. Klojbert nikolett hétfő, július 10, 2017

    Szafi nokedli tesztával nem készithetö?

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…