Szafi Free világos piskóta lisztkeverékből tojásos piskóta, és vaníliakrémes torta (gluténmentes, tejmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes)

Szafi Free gluténmentes, hozzáadott cukortól mentes piskóta, tojással készítve

A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!

Szafi Free gluténmentes, tojásos piskóta

Piskóta hozzávalói:

Vaníliakrém hozzávalói :

Eperzselé hozzávalói:

Először készítsük el a vaniliakrémet:

Keverjük csomómentesre a pudingport a tejben, majd forraljuk fel.

Keverjük össze a zselatint az édesítővel, öntsük a még forró krémbe és alaposan dolgozzuk össze.

Hűtsük langyosra és keverjük hozzá a cocomast, majd felhasználásig rakjuk hűtőbe.

Ezután készítsük el az eperzselét:

Rakjuk egy kisebb edénybe az alaposan megmosott epret, öntsük rá a vizet, majd forraljuk fel.

Állítsuk alacsony hőfokra a tűzhelyt és fedő alatt főzzük 10 percig.

Ezután rakjuk késes aprítóba.

Keverjük össze a zselatint az édesítővel, majd öntsük az eperhez és daráljuk krémesre.

Hűtsük langyosra és felhasználásig tegyük hűtőbe.

Piskóta elkészítése:

Válasszuk szét külön edénybe a tojásokat.

Verjük fel a tojásfehérjét a sóval.

Adjuk az édesítőt a sárgákhoz, majd habosítsuk ki.

A végén öntsük hozzá a citromlevet és ezzel is dolgozzuk össze.

Ezután öntsük a tojásfehérjehab 1/3 -t a sárgákhoz, keverjük össze, majd szórjuk bele a lisztet és dolgozzuk csomómentesre.

Adjuk 2 részletben a maradék fehérjehabot is hozzá, amit kézi habverővel forgassunk bele.

Kenjünk ki az olajjal egy 20 cm átmérőjű szilikon tortaformát, öntsük bele a masszát és simítsuk egyenletesre a tetejét.

Sütés:

180 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 28 perc.

Ezután vegyük ki a sütőből, hagyjuk a formában a tésztát 5 percig, majd vegyük ki belőle és rácson hűtsük ki (a piskóta teteje száraz lesz, de, ahogy hűl, úgy fog bepuhulni).

Összeállítás:

(A krémet és a zselét félkemény állagúan használjuk, mikor még nem kötött meg teljesen, de még kissé folyós.)

Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy állítható tortakarikát.

Vágjuk 3 részre a piskótát.

Tegyük alulra egy lapot, simítsuk el rajta a vaniliakrém felét.

Erre rakjuk a 2. lapot, kenjük rá az eperzselét, majd fedjük le az utolsó lappal.

Kenjük a tetejére a maradék pudingot.

Dermedésig rakjuk hűtőbe, de még jobb, ha egy éjszakát ott tölt.

Fogyasztás előtt vágjuk 12 szeletre és díszítsük eperrel.

A sütemény súlya 1400 g lett, a díszítéshez használt eper nélkül.

Piskóta súlya kihűlve 333 g
Beltartalmi értéke 100 g üres piskótának:
  • Energia: 213 kcal (rosttal)
  • Fehérje: 11,3 g
  • Zsír: 8,1 g
  • Szénhidrát: 22 g
Beltartalmi értékei a tortának szeletenként:
  • Energia: 117,2 kcal (rosttal)
  • Fehérje: 5,2 g
  • Zsír: 5,7 g
  • Szénhidrát: 10,6 g

Beltartalmi értékei 100 gramm tortának:

  • Energia: 100,5 kcal (rosttal)
  • Fehérje: 4,4 g
  • Zsír: 4,9 g
  • Szénhidrát: 9,1 g

Update (Ti Készítettétek):

Rácz Zsuzsanna tesztelte a Szafi Free világos piskótával a tojásos verziót, és ezt írta róla: “Szerintem a Legjobb piskóta. Nagyon finom lett, és puha is.”

Szafi Free gluténmentes, tejmentes tojással készült piskóta

Szöllősi Zsuzsi szülinapi tortáját láthatjuk a képen:

Szafi Free tojásos piskóta

Murányi Szilvia is ezt tette, ilyen lett az ő tortája és ezt írta róla:
” Szafi Free világos piskóta lisztkeverékből vaníliakrémes torta: gluténmentes, tejmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes.
Nagyon finom lett csak ajánlani tudom. Egy szeletet ettem a többit lefagyasztani szándékoztam, ès ekkor a párom közölte hogy nagyon jò helye van annak a hűtőben. Annyira örülök hogy neki is ìzlenek a Szafis temèkekből kèszült ètelek, ìgy valamilyen szinten tudok vigyázni az ő egègszsègère is.”

Szafi Free gluténmentes, tojásos piskóta

Rácz Zsuzsanna készítette, csoki pudinggal, és banánnal töltötte meg!
„Szilikonos torta formában sütöttem, és a tortalapot tekertem fel. A sütési idő kicsit kevesebb volt, mint 28 perc, közben fogpiszkálóval ellenőriztem, hogy mikor nem ragad rá a tészta.” (Zsuzsanna)

Szafi Free tojásos piskóta

Kovácsné Deák Betty készítette ezt a tojásos Szafi Free piskótát áfonyával megszórva, a krém pedig citromos tejszínes-mascarpone volt. „Isteni!”

Szafi Free tojásos, gluténmentes piskóta

A képen Kemecsei Éva csodaszép tortáját láthatjuk: „Elkészült a Szafi Free világos piskóta lisztből. Csokoládé puding van a lapok között. A tetejére Szafi Reform kókuszos desszert krémalap került, gránátalma díszítéssel. A lapok közzé, hogy a pudingos krém a helyén maradjon banán karikákat raktam. Több, kevesebb sikerrel. 18 cm-es formában sült, a tojásos piskóta receptből készült.”

Szafi Free tojásos piskóta

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

3 hozzászólás

  1. Sziasztok,kérdeznm ,hogy negyedannyival is működik eritrit helyett?Köszönöm.

  2. Sziasztok
    A citromlé itt is helyettesíthető almaecettel?

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…