Szafi Free gluténmentes, hozzáadott cukortól mentes piskóta, tojással készítve
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
- 100 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g frissen facsart citromlé
- 4 db M-es tojás (208 g)
- + 1 g Szafi Reform kókuszolaj a forma kenéséhez (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Vaníliakrém hozzávalói :
- 1 csomag Szafi Reform bourbon vaníliás pudingpor (70 g) (Szafi Reform bourbon vaníliás pudingpor ITT!)
- 20 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 10 g zselatin (zselatin ITT!)
- 100 g cocomas (cocomas ITT!)
- 500 g házi készítésű kókusztej (házi készítésű kókusztej recept ITT!)
Eperzselé hozzávalói:
- 400 g szárától tisztított eper
- 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 100 g víz
- 12 g zselatin (zselatin ITT!)
Először készítsük el a vaniliakrémet:
Keverjük csomómentesre a pudingport a tejben, majd forraljuk fel.
Keverjük össze a zselatint az édesítővel, öntsük a még forró krémbe és alaposan dolgozzuk össze.
Ezután készítsük el az eperzselét:
Rakjuk egy kisebb edénybe az alaposan megmosott epret, öntsük rá a vizet, majd forraljuk fel.
Állítsuk alacsony hőfokra a tűzhelyt és fedő alatt főzzük 10 percig.
Keverjük össze a zselatint az édesítővel, majd öntsük az eperhez és daráljuk krémesre.
Hűtsük langyosra és felhasználásig tegyük hűtőbe.
Piskóta elkészítése:
Válasszuk szét külön edénybe a tojásokat.
Verjük fel a tojásfehérjét a sóval.
Adjuk az édesítőt a sárgákhoz, majd habosítsuk ki.
A végén öntsük hozzá a citromlevet és ezzel is dolgozzuk össze.
Ezután öntsük a tojásfehérjehab 1/3 -t a sárgákhoz, keverjük össze, majd szórjuk bele a lisztet és dolgozzuk csomómentesre.
Adjuk 2 részletben a maradék fehérjehabot is hozzá, amit kézi habverővel forgassunk bele.
Kenjünk ki az olajjal egy 20 cm átmérőjű szilikon tortaformát, öntsük bele a masszát és simítsuk egyenletesre a tetejét.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 28 perc.
Ezután vegyük ki a sütőből, hagyjuk a formában a tésztát 5 percig, majd vegyük ki belőle és rácson hűtsük ki (a piskóta teteje száraz lesz, de, ahogy hűl, úgy fog bepuhulni).
Összeállítás:
Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy állítható tortakarikát.
Vágjuk 3 részre a piskótát.
Tegyük alulra egy lapot, simítsuk el rajta a vaniliakrém felét.
Erre rakjuk a 2. lapot, kenjük rá az eperzselét, majd fedjük le az utolsó lappal.
Kenjük a tetejére a maradék pudingot.
Dermedésig rakjuk hűtőbe, de még jobb, ha egy éjszakát ott tölt.
Fogyasztás előtt vágjuk 12 szeletre és díszítsük eperrel.
A sütemény súlya 1400 g lett, a díszítéshez használt eper nélkül.
- Energia: 213 kcal (rosttal)
- Fehérje: 11,3 g
- Zsír: 8,1 g
- Szénhidrát: 22 g
- Energia: 117,2 kcal (rosttal)
- Fehérje: 5,2 g
- Zsír: 5,7 g
- Szénhidrát: 10,6 g
Beltartalmi értékei 100 gramm tortának:
- Energia: 100,5 kcal (rosttal)
- Fehérje: 4,4 g
- Zsír: 4,9 g
- Szénhidrát: 9,1 g
Update (Ti Készítettétek):
Vaníliás krémes piskóta: egy liszt, két recept Kohári Évától:
„Mióta megkóstoltuk itthon a Szafi Free vaníliás zabpudingot, függők lettünk. Készült már belőle „francia krémes”, egyszerű puding sok gyümölccsel, most pedig gyümölcstorta krém.
A karamellás zabpudingból múlt héten többször sütött Sára mikrós sütit, szóval épp itt az ideje, hogy kipróbáljuk végre a kakaósat is…. De nézzük a fotón látható tortákat: a két torta ugyanabból a lisztkeverékből készült, az egyik tojásos, a másik tojásmentes. Nagyon kíváncsi voltam a piskóták közötti különbségre, nézzétek meg a receptben, hogy mi a véleményem
A piskóták tetejére vaníliás zabpudingból készült krémet kentem és az egyiket megpakoltam még egy kis gyümölccsel is.
A piskóták Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverékkel készültek.
A vegan (tojásmentes) piskóta receptjét itt találjátok (én most fél adagot sütöttem egy 20 cm-es pite formában): RECEPT ITT!
A tojásos verzió, ahogy én készítem nagyon egyszerűen:
Hozzávalók egy 26 cm-es gyümölcstorta formához:
- 3 db “M-es” méretű tojás
- 3 evőkanál cukor (vagy eritrit)
- 3 evőkanál Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
Elkészítés:
A gyümölcstorta formát kenjük ki alaposan valamilyen zsiradékkal és szórjuk meg egy kevés liszttel, így garantáltan nem fog beleragadni a piskóta. A sütőt melegítsük 170 fokra (én hőlégkeverésen szoktam sütni, mert így szebben süt a sütőm, de ezt érdemes mindenkinek kitapasztalni)
A tojásokat keverjük habosra a cukorral és óvatosan forgassuk bele a lisztet.
A masszát simítsuk a formába és kb. 20 perc alatt süssük készre. Érdemes mindig tűpróbát végezni!
A piskótát hagyjuk kissé a formában hűlni, majd óvatosan borítsuk ki.
Én a tetejére most egy fantasztikusan finom és egyszerű vaníliás krémet készítettem Szafi Free vaníliás zabpudingból és egy kevés növényi tejszínből. Mióta ezzel készítettem a francia krémest, azóta nagy sláger nálunk.
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Free vaníliás zabpuding (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 400 g növényi tejital
- 50 g cukor (vagy eritrit)
- 200 ml növényi tejszín
Elkészítés:
Egy lábosban keverjük csomómentesre a pudingot, a cukrot a tejitallal, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Tulajdonképpen ahogy felforr, már kész is van.
A tűzről levéve keverjük hozzá kézi habverővel a tejszínt, ezzel lazítjuk a krémet.
Ha kihűlt a krém, már kenhetjük is a piskóta tetejére.
Díszítsük ízlés szerint a kedvenc gyümölcseinkkel. Én most barackot és banánt karikáztam rá.”- írta fotójához Éva.
Szafi Free gluténmentes vaníliapudingos piskóta
„A finom falatokhoz nem kell ünnep, sem alkalom, bármikor jól esik. Ezt a receptet már korábban elkészítettem, a tésztába 100 g liszt helyett csak 90 g került + 10 gramm kakaó. (Szafi Reform holland kakaópor ITT!) A krém kókusztejszín, kakaópor, sok sok rumaroma, ízlés szerint 4:1 édesítő és zselatin, amit összefőztem friss meggyet tettem a lapok közé és kentem is… „- írta fotójához Tóth Anita
Szafi Free gluténmentes kakaós meggyes torta
Rácz Zsuzsanna tesztelte a Szafi Free világos piskótával a tojásos verziót, és ezt írta róla: „Szerintem a Legjobb piskóta. Nagyon finom lett, és puha is.”
Szöllősi Zsuzsi szülinapi tortáját láthatjuk a képen:
Murányi Szilvia is ezt tette, ilyen lett az ő tortája és ezt írta róla:
” Szafi Free világos piskóta lisztkeverékből vaníliakrémes torta: gluténmentes, tejmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes.
Nagyon finom lett csak ajánlani tudom. Egy szeletet ettem a többit lefagyasztani szándékoztam, ès ekkor a párom közölte hogy nagyon jò helye van annak a hűtőben. Annyira örülök hogy neki is ìzlenek a Szafis temèkekből kèszült ètelek, ìgy valamilyen szinten tudok vigyázni az ő egègszsègère is.”
Rácz Zsuzsanna készítette, csoki pudinggal, és banánnal töltötte meg!
„Szilikonos torta formában sütöttem, és a tortalapot tekertem fel. A sütési idő kicsit kevesebb volt, mint 28 perc, közben fogpiszkálóval ellenőriztem, hogy mikor nem ragad rá a tészta.” (Zsuzsanna)
Kovácsné Deák Betty készítette ezt a tojásos Szafi Free piskótát áfonyával megszórva, a krém pedig citromos tejszínes-mascarpone volt. „Isteni!”
A képen Kemecsei Éva csodaszép tortáját láthatjuk: „Elkészült a Szafi Free világos piskóta lisztből. Csokoládé puding van a lapok között. A tetejére Szafi Reform kókuszos desszert krémalap került, gránátalma díszítéssel. A lapok közzé, hogy a pudingos krém a helyén maradjon banán karikákat raktam. Több, kevesebb sikerrel. 18 cm-es formában sült, a tojásos piskóta receptből készült.”
„Ismét egy olyan finomságot sütöttem amivel már régóta szemezek: Szafi Free világos piskóta tojással készítve. Sokáig nem rajongtam ezért a lisztért, néha sütöttem belőle csak…mostanában pedig ebből fogy a legtöbb mert rákattantunk az ebből készült kekszekre (édes,sós változat) lefotózni nincs időm olyan hamar elfogy. Most pedig azt hiszem egy újabb kedvencem született. Ezt most Szafi Reform csokipudinggal töltöttem meg, mert nem volt több időm és ez pikk-pakk kész, de alig várom, hogy hétvégén leteszteljem a kedvenc gesztenyepudinggal.” -írta fotójához Majzik-Benkő Adrienn.
Friderika gyönyörű vaníliás-epres tortája:
Szafi Free gluténmentes tojásos piskóta
Rácz Mónika is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes tojásos piskóta
@almedinamustafic Instagramon osztotta meg fotóját, ezt írta sütijéhez: „Délutáni édes kis falatkáinkat Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverékből, s eper pudingból csináltam a tetejére a Denis egyik kedvencét a gránátalmát szórtam.”
Szafi Free gluténmentes tojásos piskóta
Búcsús Nelli csodás vaníliakrémes tortáját látjátok, ezt írta fotójához: „Szafi Free hajdinás piskótalisztből tojásos piskóta, vaníliakrémmel és eperzselével. Igazi tavaszi finomság!”
Szafi Free gluténmentes piskóta vaníliás krémmel
Farkas Szilvi guszta puncstortája:
Puncstorta Szafi Free tojásos piskótából
Nyitrayné Bakos Annamária vaníliakrémes piskótát készített:
Szafi Free gluténmentes vaníliakrémes piskóta
„Ismét egy fantasztikus recept. Az eperzselé és a kókusztejes vaníliapuding isteni finom párost alkot!”-írta fotójához Fehérné Oravecz Ildikó
Szafi Free gluténmentes vaníliakrémes sütemény
Tóth Anita fotója:
Szafi Free gluténmentes vaníliakrémes piskóta
Ficz Irén „túró” rudi ízű tortát sütött, ezt írta fotójához: „Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverékből készült az alsó réteg, majd
vegán köles „túró”krém (RECEPT ITT!) és olvasztott étcsokoládé a tetején.”
Szafi Free gluténmentes hamis „túró” rudi ízű torta
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok,kérdeznm ,hogy negyedannyival is működik eritrit helyett?Köszönöm.
Sziasztok
A citromlé itt is helyettesíthető almaecettel?
Igen, de szerintünk citromlével finomabb.
Sziasztok!
A vanília krém Cocomas helyett a konzerv kókusztej sűrű krémjével is működik?
Köszi
Igen 🙂