Karobos tojásos, gluténmentes piskóta (tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes)

Gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes  csokoládé torta

Gluténmentes tojásos karobos piskóta

Aki nem tojásérzékeny, az így készítse a karobos piskótát
A piskóta nagyon könnyű, laza, lukacsos.
 Nem marad nyers, nem száraz, nem morzsálódik, nincs mellékíze.
Sütés alatt nagyra nő, teljesen tele lett a kis forma.

Piskóta hozzávalói:

Sütéshez:

Töltelék hozzávalói:

Csokimáz hozzávalói:

Először készítsük el a krémet:

Külön edénybe keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat.

Ezután öntsük őket egybe és keverjük csomómentesre.

Alacsony fokozaton, állandó kevergetés közben forrósítsuk fel. (nem kell forralni)

Hagyjuk kihűlni, majd felhasználásig rakjuk hűtőbe.

Míg hűl a krém készítsük el a piskótát:

Válasszuk szét a tojásokat.

A fehérjéhez adjuk hozzá a fele édesítőt és a sót, majd verjük kemény habbá.

A végén öntsük bele a citromlevet, és 2 percig, magas fokozaton ezzel is habosítsuk.

A sárgáját habosítsuk a maradék édesítővel.

Ezután kézi habverővel keverjük a sárgájához a fehérje 1/3 részét, adjuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre.

A maradék habot 2 részletben forgassuk a sárgájához óvatosan, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.

Kenjük ki a tortaformát az olajjal, majd szórjuk bele a lisztet és rázzuk össze, hogy hogy mindenhol befedje.

Öntsük a masszát a formába és simítsuk el a tetejét.

Sütés:

180 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 40 perc.

(Tűpróba fontos, mert sütőtől és formától eltérően változhat a sütési idő)

Sütés után fordítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.

Míg hűl a piskóta és a krém keverjük össze a csokimáz hozzávalóit.

Összeállítás:

Béleljük ki frissen tartó fóliával a tortaformát. (amiben sütöttük)

Vágjuk 3 egyforma vastagságú lapra a piskótát.

Rakjunk egy lapot alulra, öntsük rá a krém felét és féldermedésig rakjuk hűtőbe.

Ezután tegyük rá a középső piskótát és simítsuk el rajta a maradék krémet.

Fedjük le az utolsó lappal, kenjük rá a csokimázat és rakjuk hűtőbe, míg a krém megszilárdul.

Az egész sütemény súlya 1035 g lett.

Tálalás előtt vágjuk 12 szeletre és díszítsük málnával.

Beltartalmi értékei a csokitortának szeletenként:

  • Energia: 103 kcal
  • Fehérje: 5,5 g
  • Zsír: 5,6 g
  • Szénhidrát: 6,9 g

Beltartalmi értékei az üres (!!) piskóta 100 grammjának:

  • Energia: 207 kcal
  • Fehérje: 10 g
  • Zsír: 7,2 g
  • Szénhidrát: 24,6 g

A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek! 🙂

Update (Ti Készítettétek):

Kovács Barbara tesztelte és ezt írta: “Szafi freekarobos piskóta mascarpone krémmel. A tojásos változatot készítettem mivel a mentes nekem picit száraz, de így tökéletes kedvenc lett!”

Gluténmentes, tojásos karobos piskóta

Zima Sarolta készítette ezt a guszta csokitortát tojásos-karobos piskótából:

Szafi Free tojásos karobos piskóta

Nyemecz Szandra készítette: „Karobos tojásos piskóta meggyel chia maggal és puffasztott kölessel!”

Szafi Free tojásos piskóta

Dobos Regina Szafi Free gluténmentes, tejmentes csokitortáját láthatjuk a képen, ami Szafi Free karobos lisztkeverékből készült:

Gluténmentes csokitorta

Ancika készítette: “Karabos tojásos ,gluténmentes piskóta (tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes) recept 1 és 1/2 adagból készítettem 23 cm tortaformába!”

Tojásos karobos piskóta

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…