“Túrókrémes” ribizlis mákszelet (gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes)

Gluténmentes, tejmentes,

paleo “túrókrémes” ribizlis mákszelet

Köszönjük a receptet Julika kolléganőnknek!

Paleo “túrókrémes” ribizlis mákszelet

Piskóta hozzávalói:

” Túrós ” krém hozzávalói:

Ribizlizselé hozzávalói:

Sütemény tetejére a zselérétegbe:
  • 74 g egész ribizli a sütemény tetejére
Sütéshez:
  • 26 cm átmérőjű fém tortaforma
  • sütőpapír a forma kibéleléséhez

Először készítsük el a krémet:

Forraljuk fel a kókuszitalt.

Keverjük össze a lisztet az édesítővel,zselatinnal, majd öntsük hozzá a forró tejet és dolgozzuk csomómentesre.

Végül öntsük késes aprítóba, adjuk hozzá a totut,  és daráljuk krémesre.

Hűtsük ki, és felhasználásig rakjuk hűtőbe.

Ezután készítsük el a zselét:

Forraljunk fel 100 g vizet és oldjuk fel benne a zselatint.

Ezután rakjuk késes aprítóba a ribizlit, az édesítőt, a maradék vizet és a feloldott zselatinit, majd daráljuk össze őket.

Felhasználásig rakjuk hűtőbe.

Piskóta elkészítése:

Keverjük össze a lisztet a mákkal.

Üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a sót, az édesítőt és verjük kemény habbá. (nem szükséges külön választva felverni)

Ezután kézi habverővel keverjük el benne csomómentesre a lisztet.

Öntsük a tésztát a formába és simítsuk egyenletesre a tetejét.

Sütés:

180 fokra előmelegített sütőben, (alsó -felső program) 45 perc.

Vegyük a formából a piskótát és rácson hűtsük ki.

Összeállítás:

Vágjuk a tésztát két egyenlő vastagságú lapra.

Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy állítható tortakarikát.

Rakjuk az egyik lapot alulra és kenjük rá a ” túrós ” krémet.

Tegyük rá a másik lapot, simítsuk el rajta a ribizlizselét és szórjuk rá az egész gyümölcsöt.

Teljes dermedésig rakjuk hűtőbe.

Fogyasztás előtt vágjuk 14 szeletre.

A sütemény súlya: 1620 g

Beltartalmi értékei szeletenként:
  • Energia: 120 kcal  (rosttal)
  • Fehérje: 10 g
  • Zsír: 5,7 g
  • Szénhidrát: 6,1 g

Beltartalmi értékei 100 g-ban:

  • Energia: 103 kcal  (rosttal)
  • Fehérje: 8,6 g
  • Zsír: 4,9 g
  • Szénhidrát: 5,3 g

Update (Ti Készítettétek):

“Túrókrémes” ribizlis mákszelet, málnás verzióban Ancikától:

“Túrókrémes” ribizlis mákszelet

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…